05 Ağustos 2009, Çarşamba 07:37:30

Kenan Evren'e ambulans uçak desteği

Evren, bu sabaha karşı ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek GATA'da tedavi altına alındı...
  • Sayın yetkililer Haberde bahsi geçen uçak Hava Kuvvetlerinin CASA veya C-130 Transal dedigimiz uçağıdır.Sizin resmini koyduğunuz uçak ise Beechcraft C-90 KingAir uçagıdır.Bu uçakların kabini 4 kişilik clup dizayni olup ancak oturan hasta taşıyabilir.Bunların bir büyüğü B-200 Ambulansa müsait olup özel dizayn gerektirir.Türkiyedeki B-200 lerde aynı şekildedir.Ancak bununda bir büyügü olan 350 tipi duyduğumuz kadarıyla Sağlık bakanlıgı tarafından temin edilmek üzereymiş.Bilgilerinize.Fokker-27
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bundan 15-20 yıl önce Kenan Evren bu ülkede kurtarıcı devlet büyüğü gözüyle bakılırken ne oldu şimdi ?? 15 yılda ne değişti ? Şunu unutmayın 12 Eylül gerçekleşmeseydi sağın solu , solun sağı katlettiği zamanlarda acaba kaçınız hayatta olacaktınız? Nankörlük had safhaya ermiş...
  • Uçağın Motor Ömrü Dahada Azaldı.Buna değmez.
  • o uçağı daha faydalı bir iş için kullanabilirlerdi.kenan evren için değmez bence ama devlet büyük mecbur hainide beslemek zorunda.kaldıki öcalana bile kral muamelesi yapıyosa kenan evrene çok değil bu
  • Bu ülkede hizmet sadece parası olanamı yapılacak çok merak ediyorum. Geçenlerde haberlerde bir çocuğun parmağının sırf paraları olmadığı için hastanelerce kabul edilmediği ve bu yüzden çocuğun parmaksız kaldığını gördüm ve çok üzüldüm. Herşeyi geç nerde kaldı insanlık birazcıkta hıyır işlesenizde sevaba girseniz neyiniz eksilir. Bu ülkede hizmet insanlık sadece fatih terimleremi ya da kenan evrenlere mi veriliyor ne olacak geri kalan 70 milyon. Yazık çok yazık bu ülke bu düzeni hak etmiyor..

Bodrum'da rahatsızlanan ve Universal Bodrum Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, bu sabaha karşı  ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alındı.

Bodrum'da rahatsızlanan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ambulansla Yalıkavak Beldesi'nden Universal Bodrum Hastanesine getirilerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Universal Bodrum Hastanesi Başhekimi Yusuf Babayiğit, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Evren'in kalbi ile ilgili yavaşlık ritm problemi sebebiyle geçici bir kalp pili uygulandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Daha sonrasında da sindirim sistemi kanaması için tedavilerine başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce benzer şekilde bir kez daha sindirim sistemi kanaması geçirmiş. Bu seferki kanama diğerine oranla, bizim tıbbı anlamda masif dediğimiz fazla miktarları kastedilen bir kanama şekli. Şu an şuuru açık. Hayati organlarını takip ettiğimiz kriterler tansiyonu, nabzı, oksijen dağılımı, idrar çıkışı hepsi kontrol altında. İlk ünite kanı vermeye başladık."

Evren, tedavi gördüğü hastanede Ankara GATA'da gelen 2 doktor tarafından kontrol edildikten sonra, Universal Bodrum Hastanesi'nden çıkartılarak ambulansla Bodrum-Milas Havaalanı'na götürüldü.

Kenan Evren, burada kendisini Ankara'ya götürmek üzere bekleyen tam donanımlı ambulans uçağa bindirildi.

Evren'i taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Kenan Evren, burada bekleyen bir ambulans ile GATA'ya götürüldü.

Ulusu ve Şen'den ziyaret

Bu arada Eski başbakanlardan Bülent Ulusu ve Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Kenan Evren' i Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldılar. Şen, ziyaret çıkışında,"Morali ve konuşması çok güzel" dedi. Evren'in kendisine Fenerbahçe-Beşiktaş maçını sorduğunu anlatan Şen, "Evren Paşa, dün akşam ki maçı beğendiğini söyledi. Oldukça iyi görünüyor." diye konuştu.

Kenan Evren'e ambulans uçak desteği

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yetkililer Haberde bahsi geçen uçak Hava Kuvvetlerinin CASA veya C-130 Transal dedigimiz uçağıdır.Sizin resmini koyduğunuz uçak ise Beechcraft C-90 KingAir uçagıdır.Bu uçakların kabini 4 kişilik clup dizayni olup ancak oturan hasta taşıyabilir.Bunların bir büyüğü B-200 Ambulansa müsait olup özel dizayn gerektirir.Türkiyedeki B-200 lerde aynı şekildedir.Ancak bununda bir büyügü olan 350 tipi duyduğumuz kadarıyla Sağlık bakanlıgı tarafından temin edilmek üzereymiş.Bilgilerinize.Fokker-27

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan 15-20 yıl önce Kenan Evren bu ülkede kurtarıcı devlet büyüğü gözüyle bakılırken ne oldu şimdi ?? 15 yılda ne değişti ? Şunu unutmayın 12 Eylül gerçekleşmeseydi sağın solu , solun sağı katlettiği zamanlarda acaba kaçınız hayatta olacaktınız? Nankörlük had safhaya ermiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın Motor Ömrü Dahada Azaldı.Buna değmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o uçağı daha faydalı bir iş için kullanabilirlerdi.kenan evren için değmez bence ama devlet büyük mecbur hainide beslemek zorunda.kaldıki öcalana bile kral muamelesi yapıyosa kenan evrene çok değil bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ülkede hizmet sadece parası olanamı yapılacak çok merak ediyorum. Geçenlerde haberlerde bir çocuğun parmağının sırf paraları olmadığı için hastanelerce kabul edilmediği ve bu yüzden çocuğun parmaksız kaldığını gördüm ve çok üzüldüm. Herşeyi geç nerde kaldı insanlık birazcıkta hıyır işlesenizde sevaba girseniz neyiniz eksilir. Bu ülkede hizmet insanlık sadece fatih terimleremi ya da kenan evrenlere mi veriliyor ne olacak geri kalan 70 milyon. Yazık çok yazık bu ülke bu düzeni hak etmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000