03 Nisan 2017, Pazartesi 16:10:14

'Kazanın suçlusu kontrolörlerdir'

Polonya'da savcılar, 2010'da Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin ölümüne yol açan kazaya Rus hava kontrolörlerinin neden olduğunu ileri sürdü.
  • Harbiden sadece Istanbulda da değil bu menapozlular sen söyleyince bi düşündüm de..
  • Bu haberin en kritik yeri, "Kontrolörlerin kasıtlı olarak kazaya sebep olduğu" cümlesidir. Bir kontrolör, kasten, bile isteye kazaya neden olabilir mi? Diye sorarsanız, ne yazık ki, kendine hakim olamayan, profesyonellikten uzak, ilkel içgüdülerinin esiri, pilotlar ile, hatta birbiri ile bile çekişen, kavgacı mahalle karısı tavrı içinde bir kaç ruh hastası denebilecek kontrolör Türkiye de de var. İşine kişisel anlayışlarını karıştırmaya meraklı olanlar ne yazık ki çok fazla.
  • Istanbul kule frekansinda da cok agresif bi kadin var herkesle kavga eder gibi konusuyor, azarlar gibi talimat veriyor ne sabahi var ne selami.. menapoz problemi mi var baska bisey mi bilmiyorum ama onu kimse ikaz etmez mi ki kac senedir ayni tavri koruyor ?!?!

Polonya'da savcılar, 2010'da Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin ölümüne yol açan kazaya Rus hava kontrolörlerinin neden olduğunu ileri sürdü.

Başsavcı Marek Kuçinski, 96 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili kanıtların yeniden analiz edildiğini ve elde edilen verilerin iki Rus hava kontrolörü ile kontrol kulesindeki bir yetkilinin kasıtlı olarak kazaya sebebiyet verdiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Söz konusu üç kişiyi "kasten kazaya sebebiyet vermek" suçlamasıyla sorgulamak istediklerini söyleyen Kuçinski, zanlılarla konuşana kadar elde edilen verilerle ilgili ayrıntı veremeyeceklerini ifade etti.

"Bu çıkarımlara kesinlikle katılmıyoruz"
Rus hükümeti ise Polonya'nın iddiasını sert bir dille reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, "Bu trajedi, ayrıntılı bir biçimde araştırıldı. Bu tür çıkarımlara kesinlikle katılmıyoruz." dedi.

Kazayla ilgili Polonya ve Rusya birbirinden bağımsız iki ayrı soruşturma yürütüyor.

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waçikovski, şubat ayında uçak kazası davasını Lahey'deki BM Uluslararası Adalet Divanına götüreceklerini açıklamıştı.

Smolensk kazası

Eski Devlet Başkanı Kaçinski ile eşi Maria Kaçinski'nin de aralarında olduğu 96 kişiyi taşıyan Tupolev 154 tipi uçak, 10 Nisan 2010'da Rusya’nın Smolensk Havaalanı'na inerken ormanlık alana düşmüş, uçaktakilerden kurtulan olmamıştı. Polonya, kazaya yoğun sisin yanı sıra Polonyalı pilotlar ile Rus hava trafik kontrolörlerinin hatasının neden olduğunu açıklamıştı. Rusya’nın uçağın enkazını iade etmemesi, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerilimin yükselmesine yol açmıştı.

'Kazanın suçlusu kontrolörlerdir'

Yorumlar

Atcoğ ~ 7 yıl önce
Harbiden sadece Istanbulda da değil bu menapozlular sen söyleyince bi düşündüm de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizede lazım ~ 7 yıl önce
Bu haberin en kritik yeri, "Kontrolörlerin kasıtlı olarak kazaya sebep olduğu" cümlesidir. Bir kontrolör, kasten, bile isteye kazaya neden olabilir mi? Diye sorarsanız, ne yazık ki, kendine hakim olamayan, profesyonellikten uzak, ilkel içgüdülerinin esiri, pilotlar ile, hatta birbiri ile bile çekişen, kavgacı mahalle karısı tavrı içinde bir kaç ruh hastası denebilecek kontrolör Türkiye de de var. İşine kişisel anlayışlarını karıştırmaya meraklı olanlar ne yazık ki çok fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 7 yıl önce
Istanbul kule frekansinda da cok agresif bi kadin var herkesle kavga eder gibi konusuyor, azarlar gibi talimat veriyor ne sabahi var ne selami.. menapoz problemi mi var baska bisey mi bilmiyorum ama onu kimse ikaz etmez mi ki kac senedir ayni tavri koruyor ?!?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
menapozlu ~ 7 yıl önce
bizde kendisine menapozlu diyoruz. çok itici.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000