16 Şubat 2011, Çarşamba 08:52:47

"KAZADAKİ ŞÜPHELERİN KALKMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki şüphelerin kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.
  • soruyorum size:KİMİN MEZAR TAŞINDA ""BU ADAM YALAN SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖLMÜŞTÜR"" yazıyor?çalışıyorlarmış hem de ne için biliyormusunuz? OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN....sen kimi kandırıyorsun be kardeşim.sizin tüm çalışmanız olaydaki suç ve suçluları GİZLEMEK için.dilerim tanrıdan en kısa zamanda aynı akıbete uğrarsınız.
  • oyalamaya devam durmak yok...nasıl olsa bu millet bunuda kısa sürede unutur gider :))
  • Biz ulke olarak, ozellikle yoneticiler boyutunda yapilan hatalardan ders almayi bilmiyoruz. Meclis komisyon kurulmus, 4 ayda bitirememis, ikinci komisyon uzatilmis, vs.vs.vs. Sonuc sifir. Olay unutulana kadar oyalamaya devam, sonrasinda hersey normale doner. Bir sonraki kazaya kadar hicbirsey degismeden yasamaya devam ederiz. Bu depremlerde de boyle, trafik kazalarinda da, ucak kazalarinda da... Hicbirsey degismiyor, olen olduguyle kaliyor.

Bir dizi açılış için Samsun'a gelen Bakan Binali Yıldırım, parti içi çalışmalar için Samsun'da bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak ile Çarşamba Havaalanı'nda bir araya geldi. İkili, kaza ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çarşamba Havaalanı Meydan Müdürü'nün odasındaki toplantı sonrası Bakan Yıldırım ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabacak basın toplantısı düzenledi.

Kazanın oluş şeklinin milleti derinden üzdüğünü belirten Yıldırım, "Sayın Muhsin Yazıcıoğlu bu ülkenin değerleri için, Türk insanının birliği ve beraberliği için bir siyasi kişiliktir, dolayısıyla onunun vefatı herkesi üzmüştür. Benim de kendisiyle ayrı bir hukukum vardı. Açıkçası kazanın oluşundan bu güne kadar yaklaşık 2 yıl kadar bir süre geçti. Olay üzerindeki tartışmalar devam etmektedir. Tabii bunda belki de en önemli etken kaza sonunda yaşanan arama kurtarma süresindeki zamanın uzaması ve kazazedelere ulaşmakta yaşanan zorluklardı. Bütün bunları dikkate aldığımızda bu işle ilgili öncelikli bir kaza kırım heyeti oluşturuldu. Heyet bir çalışma yaptı, aynı zamanda iş yargıya da intikal etti. Olay yeri Cumhuriyet savcısı gerekli dosyayı oluşturdu. Ancak bir yandan da gerek ortaya atılan iddialar gerekse parti yönetiminin yaptırdığı kendi çalışmaları sonucunda bir Meclis araştırma komisyonu kurulması öngörüldü. Bu da kuruldu. Birinci meclis araştırma komisyonu dört aylık süreci tamamlayamadığı için ikinci komisyon marifetiyle araştırılmasına meclis onay verdi. O da bu günlerde çalışmasını tamamlamış olacak. Bunun dışında ayrıca Devlet Denetleme Kurulu da yine ilgili kurum ve kuruluşlardan kişilerin görüşüne başvurmak suretiyle bir rapor hazırladı ve konunun özetini de kamuoyuna açıkladı. Aynı zamanda da başbakanlığa ve Kahramanmaraş Cumhuriyet savcılığına gönderdi." dedi.

Kazanın bundan sonraki sürecinin; yargı çerçevesinde ve yargının tüm yönleriyle iddiaları ele alarak aydınlatmasının yanında gerek Meclis Araştırma Kurulu raporu, gerekse Devlet Denetleme Kurulu raporu ilgili kurumlar ve kişiler hakkında idari ve adli soruşturmalar yapılmak suretiyle devam edeceği bilgisini veren Yıldırım, "Bu noktada şunu açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Hiçbir kuşkuya, tereddüde yer vermeden bu olayın aydınlatılmasını ben şahsım olarak en az BBP yöneticileri kadar istiyorum. Bu konuda da bu güne kadar hep yapıcı oldum, bundan sonra da aynı anlayışımızı sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

"ŞÜPHELER ORTADAN KALKANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak ise kaza ile ilgili en ufak bir ayrıntıya kadar incelenmesini, kusuru bulunanların tespit edilmesi durumunda cezalandırılması gerektiğini yineledi.

BBP'nin Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun yaklaşık 22 ay önce bir helikopter kazası sonucu şehit düştüğünü hatırlatan Karabacak, "Biz bu sürecin üç boyutta ele alınmasını istedik. Ve bunu rapor halinde sunmuştuk. Birincisi helikopterin uçuş aşaması, ikincisi kazaya uğramasıdır. Üçüncüsü de arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili. Bu noktada hazırlamış olduğumuz raporda 19 madde halinde belirttiğimiz hususlar var. Biz bu 19 maddenin kamuoyuna aydınlatılmadığı sürece bu olaya kaza, sabotaj demeyeceğiz. Hepsine de eşit ağırlıkta mesafedeyiz dedik. BBP olarak biz halen aynı noktadayız. Bu kazayla ilgili milletin vicdanındaki şüphelerin detaylı bir şekilde ortadan kaldırılması için çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Devlet Denetleme Kurulu'nun olayla ilgili bir rapor hazırladığını, ikinci Meclis Araştırma Komisyonu'nun da bu günlerde raporunu hazırlayacağını belirten Karabacak, "Devlet Denetleme Kurulu raporunda hata, usulsüzlük ve noksanlıklarla ilgili yargı süreci devam ediyor. Özellikle BBP genel merkezi avukatlarıyla birlikte yarın Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na ikinci bir suç duyurumuzu da yaparak dosyanın özel yetkili savcılar vasıtasıyla takip edilmesini, en ufak ayrıntıya kadar her şeyin üzerine gidilip şüphelerin ortadan kaldırılmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Karabacak sözlerini şöyle sürdürdü: "Hukuki süreç yargı aşamasında bu şekilde devam ederken Sayın Bakan'ımızdan ve Başbakan'ımızdan da Devlet Denetleme Kurulu raporu ve Meclis araştırma komisyonunda belirtilen hususlar doğrultusunda kusuru ihmali bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da görev verilmesi suretiyle bunlar hakkında gerekli araştırmaların yapılmasını talep ettik. BBP olarak kesinlikle üzerimizdeki görev ve sorumlulukları biliyoruz. Bu hadisenin en ince detayına kadar aydınlatılması, varsa kusuru, ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Ama suç ortaya çıkarılmadan suçsuz ceza olmayacağına göre ön yargıyla hareket ederek şu suçludur, bu suçludur şeklinde bir ön yargımız yoktur. Kesinlikle şüphelerin ortadan kaldırılmasını ve bu konunun aydınlatılmasını istiyoruz. Sayın Yıldırım Samsun'da iken kendisiyle bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara mahal vermeden ve bu kaza ile ilgili bütün ayrıntılar net bir şekilde ortaya çıkarılmadan BBP'nin kurumsal yapısı hukukun içerisinde kalacak, hukuk dışında hiçbir yol ve yöntem takip etmeyecektir."

"KAZADAKİ ŞÜPHELERİN KALKMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
soruyorum size:KİMİN MEZAR TAŞINDA ""BU ADAM YALAN SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖLMÜŞTÜR"" yazıyor?çalışıyorlarmış hem de ne için biliyormusunuz? OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN....sen kimi kandırıyorsun be kardeşim.sizin tüm çalışmanız olaydaki suç ve suçluları GİZLEMEK için.dilerim tanrıdan en kısa zamanda aynı akıbete uğrarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oyalamaya devam durmak yok...nasıl olsa bu millet bunuda kısa sürede unutur gider :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz ulke olarak, ozellikle yoneticiler boyutunda yapilan hatalardan ders almayi bilmiyoruz. Meclis komisyon kurulmus, 4 ayda bitirememis, ikinci komisyon uzatilmis, vs.vs.vs. Sonuc sifir. Olay unutulana kadar oyalamaya devam, sonrasinda hersey normale doner. Bir sonraki kazaya kadar hicbirsey degismeden yasamaya devam ederiz. Bu depremlerde de boyle, trafik kazalarinda da, ucak kazalarinda da... Hicbirsey degismiyor, olen olduguyle kaliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000