11 Eylül 2011, Pazar 17:03:56

KAZADA YOK OLAN TAKIM YENİDEN KURULUYOR

Rusya'da düşen uçakta yok olan Lokomotif Hokey Takımı yeniden kuruluyor...
  • Ne oldu , giden gittiği ile kaldı , işte bu tip olaylarla insan faktörü marka ve ticari emtianın gerisinde kalıyor onu görebiliyoruz.
 Kazadan sonra Lokomotiv Yaroslavl takımının yeniden oluşturulması gündeme geldi. Yaroslavl valisi Sergei Vakhrukov, korkunç kazanın akşamı yaptığı açıklamalar da bu yöndeydi. Rusya, Belarus, Kazakistan, Letonya ve Slovakya’dan toplam 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilen KHL (Kontinental Hockey League) organizasyonunun başkanı Alexander Medvedev ise önceki gün Lokomotiv Yaroslavl’ı yeniden kuracaklarını söyledi. Lokomotiv’in geçtiğimiz sezon 3. bitirdiği KHL’deki diğer 24 takım oluşturulacak oyuncu havuzuna en az 2 oyuncusunu bağışlayacak. 27 oyuncusunu (4’ü genç takımdan) ve teknik ekipten 9 kişiyi kaybeden Lokomotiv Yaroslavl yönetimi bu havuzdan istediği oyuncuları seçerek yeni bir takım kuracak. Yeni takımın koçluğunu ise bir dönem Letonya Ulusal Takımı’nı çalıştıran Petr Vorobiev yapacak.
 
ULUSLARARASI MATEM
 
Ölen sporcular arasında buz hokeyinin önemli isimleri bulunuyor. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Rene Fasel’ın kazadan sonra yaptığı açıklamada söylediği gibi; bu kaza yalnızca Rusya’nın trajedisi değil. Çünkü, ölenler arasında 10 farklı ülkeden sporcu vardı.
 
Buz hokeyinin zirve ligi kabul edilen NHL’de (Amerikan Hokey Ligi) tam 16 sezon oynayan Slovakya Ulusal Hokey Takımı’nın 37 yaşındaki kaptanı Pavol Demitra; Josef Vasicek, Karel Rachunek ve Jan Marek (Çek Cumhuriyeti); Karlis Skrastins (Letonya); kaleci Stefan Liv (İsveç); Ruslan Salei (Belarus) ve takımın Kanadalı koçu Brad McCrimmon aramızdan ayrılanlardan birkaçı…
 
1989 yılında Calgary Flames takımıyla NHL şampiyonluğu yaşayan 52 yaşındaki McCrimmon, başarılı oyunculuk kariyerinin ardından kenar yönetimine geçmişti. Birkaç NHL takımında yardımcı antrenörlük yapan Kanadalı, ilk kez bir takımın baş antrenörlüğünü yapacaktı. Mayıs 2011’de Lokomotiv Yaroslavl’ın başına getirilen McCrimmon, yeni takımıyla henüz hiçbir resmi maça çıkmamıştı bile...
 
KHL’in başlangıç tarihi önümüzdeki pazartesiye ertelendi. Bugün ise Lokomotiv Yaroslavl Hokey Arena’da binlerce kişinin katılacağı bir anma töreni düzenlenecek.
 
DAYAN GALİMOV
 
Takımın 26 yaşındaki Rus oyuncusu Alexander Galimov korkunç kazadan sağ kurtulan iki kişiden biriydi. Hayatta kalan diğer kişinin ise Alexander Sizov isimli bir mürettebat görevlisi olduğu açıklandı. Gelen haberlerde vücudunun yüzde 90’ının yandığı belirtilen Galimov’un ve Sizov’un durumları ağır. Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 9 maç yapan Lokomotiv Yaroslavl takımı son maçını KHL takımlarından Torpedo Nizhny Novgorod ile yapmış, Lokomotiv’in 5-2 kazandığı maçta son gol, kazada mucizevi bir şekilde kazadan sağ kurtulan Galimov’dan gelmişti.
KAZADA YOK OLAN TAKIM YENİDEN KURULUYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ne oldu , giden gittiği ile kaldı , işte bu tip olaylarla insan faktörü marka ve ticari emtianın gerisinde kalıyor onu görebiliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000