26 Ocak 2010, Salı 07:22:18

Kazada herkes öldü mü?

Lübnan'da kalkışından kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağındaki 90 kişinin öldüğü tahmin ediliyor, ancak arama çalışmaları aralıksız devam ediyor...

Lübnan'da kalkışından kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağındaki 90 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Yetkililer, bombalı saldırı olasılığını dışlarken, kötü hava koşullarının uçağı düşürdüğünü tahmin ediyor.
Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağının Akdeniz'e düşmesinin ardından, yolcuları arama ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kalkışından kısa süre sonra düşen uçaktaki 90 yolcu ve mürettebatın öldüğü tahmin edilirken, arama çalışmalarına Akdeniz, Lübnan ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler barış gücü, ABD ve ingiliz donanma unsurları da katılıyor.

Denizden en az 34 kişinin cesedi çıkarılırken; Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr, "Canlı yolcu olabileceği umuduyla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı. Bakan, ilk belirlemelere göre uçağın kötü hava koşulları nedeniyle düşmüş olduğunu tahmin ettiklerini, bir sabotaj ya da bombalı saldırı ihtimalinin şu an için geçersiz olduğunu vurguladı. Lübnanlı Bakan, "Uçakta bomba patlasa, genelde geriye hiçbir şey kalmaz" ifadelerini kullandı.

Lübnan, Pazar gününden bu yana fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında bulunuyor.

Arama çalışmalarını sürdüren ekipler, kazanın kesin nedenini saptayabilmek için, Boeing 737 tipi uçağın kara kutusuna da ulaşmaya çalışıyor.

Fransız elçinin eşi kaza kurbanı

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi El Aridi yaptığı açıklamada, uçakta 54 Lübnan, 23 Etiyopya vatandaşının bulunduğunu, diğer yolcuların ise ırak, Suriye, ingiltere, Rusya ve Fransa vatandaşı olduğunu söyledi. Alman haber ajansı dpa, denizden cesedi çıkarılanlar arasında, Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi'nin eşi Marla Sanchez Pietton'un da olduğunu bildirdi.

Kalkışından dört dakika sonra düşen yolcu uçağı Etiyopya'nın Addis Ababa Havaalanı'ndan yeni gelmişti ve planlandığı saatte geri dönecekti.

Uçağın ait olduğu Etiyopya Havayolları Afrika'nın en büyük ve itibarlı havayolu şirketi. Üçüncü dünya ülkelerinde en güvenilir havayolu şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor ve modern uçaklara sahip.

Deutsche Welle

Kazada herkes öldü mü?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000