19 Şubat 2020, Çarşamba 08:59:36

Kazada hayatını kaybeden Bozkurt'un ailesi Boeing'e dava açtı

İstanbul'da 5 Şubat günü pistten çıkıp üç parçaya ayrılan uçakta hayatını kaybedenlerden Songül Bozkurt’un yakınları uluslararası hukuk savaşı başlattı.
  • Havacılık bilgisi olmayanların insanlara umut tacirliği yapması çok acı Amerika’da bir netice alınmayacağı çok aşikar
  • Bu kazada boeingin ne kusuru var ki.. uçak 60 knot hızla 20-30 metre yüksekten yere düşüyor ölümler bu sebepten oluyor. Aynı olay a320 ile yaşansa o da dağılırdı
  • Acılı insanların durumunu sömürme amaçlı bir avukat tiyatrosu. Uçakta üretim kaynaklı teknik kusura dair hiçbir emare henüz ortaya konmamışken üreticiye dava açmak ne alâka
  • Bir sey cikmaz bu davadan, ruzgari arkasina alarak piste israrlica inmeye calisan pilota, Pegasus'a ve piste inis izni veren meydan isletmesine dava acsinlar. Daha mantikli olur.
  • Degerli havacilik camiasi, Bu Abd li avukatlik sirketi,en ufak kazada bile hemen gelip kazazedelerden vekalet toplayip dava acma pesinde,daha once Abd de boeing'e karsi bir dava kazanmis ve kazazedelere surekli bu davayi ornek veriyor ama hepsi yalan yanlis bilgiyle dolu.Oncelik ile bu Abd li avukat 737max'i kullanarak 737Ng konusunda tutarsiz bir ssavunma ile dava acacagini saniyor ve sunu unutuyor,boeing ,Faa ve NTSB nin adamlarinin ve sigorta experlerinin tutmus oldugu rapor ve tutanaklar olmadan hic bir bilimsel yaklasimi olmayan bir savunma ile dava acmasi zaten davanin amacinin vekalet ucreti ve medyatik olmadan oteye gitmez.En basta Abd hukuk sistemi Angolo sakson,bizimkisi kita avrupa hukuk sistemi,ve bizde dava ve vekalet ucreti Abd sistemine gore 1/10,Anglo sakson sistemde siz Avukat hata yapip dava kaybettiginde Avukati dava edemezsiniz ister kazanir ister kaybeder vekalet ucretini alir gecer.Bizde davada Avukat hata yaparsa dava etme ve ugradigin zarari talep hakkin var.Simdi dusunun daha neyin ne oldugu hicbir bilimsel ve otorite tarafinda yapilmadan gidip neye istinaden veya neye dayanarak dava acacaksin ? Yani sirf ven boeing'ee guvenmiyorum diye acarsin hakim daha esasa girmeden usulden red eder,hadi bunuda gectik Abd de dava actiginda ayni olay ile olgili TR de tazminat davasi acamiyorsun.Ve.eminimki bu Abd li avukat acilir yapilir edilir deyip ikna etmistir.Adamlar THY amsterdam kazasinda bile tazminat cikaramadilar,sadece boeing kendiliginden ölen sahislarin ailelerine dava acilmamasi kaydi ile 1.5 milyon usd odedi.Yillardir ucarim 37 kt arka ruzgarda inipde ucahi kirarsan gidip boeing in dizayn hatasi var neden 50 kt arka ruzgarda inilecek sekilde yapmadin diye sacma sapan abdurb bir gerekce ile dava acamazsin.SAW AIP sine bakin dry rwy 10 kts,wet rwy 5 kts tailwind veriyoryani demem o ki kule pisti degistirmede hata,kaptan inise devam da hata,pegasusun hatalarini hic saymayalim omrumuz yetmez saymaya.Maalesef ki kazazedelerde inernetten okuduklari seyler ile kafalarina gore dava acmaya calisiyorlar ki neticelerini zaten zaman icinde gorecegiz.
  • Uçağın sefer sayısı kaç ? PC 2193 , uçak kaça bölündü 3 'e, böl 2193 ü 3'e , 731 eder.. Uçak ne 737 , Boeing kaç harfli , 6 , çıkar 737 den 6'yı bu da 731..731 ne Arjantinli PAPA Francisin seçilmesi..yaaa gördün mü işte, bunlar hep illimunati..
  • thy'de de onlarca b737 var, sadece pegasusun uçakları kaza yapıp kırıma uğruyorsa boeing'in suçu yok demektir, pegasusun havacılık kurallarını uygulamasında sorun var demektir. Bedavadan para kazanmak için kendinize başka yollar arayın.
  • Buram buram para kokusu alıyorum, samimiyetsiz mide bulandırıcı. Baba bilr boeing i savundurtuyorlar. Birde avukat kurguyu çok iyi yapmış. Rahmetli yatıp kalkıp afrikadaki susuz çocukları düşünmüş. Aslında hepsi bu afrikalı masum çocuklar için. 5000tl e bulsalar su kuyusu hazır. Hepsi 5000tl için. Bari 3-5 ay bekleseydiniz.
  • Yahu bari bir 40 çıksaydı ne bu acele! Kaza raporu açıklanmamış daha 6 ay var.Allah akıl fikir versin
  • Her şartta iner ama gidip 37 kt arka rüzgarla da inemez. Sizi birileri gaza getirmiş.

İstanbul'da 5 Şubat günü pistten çıkıp üç parçaya ayrılan uçakta hayatını kaybedenlerden Songül Bozkurt’un yakınları uluslararası hukuk savaşı başlattı. Bozkurt ailesinin avukatı, Boeing üst düzey çalışanlarının ürettikleri uçaklara güvenmedikleri ve bu uçaklara ailelerini bindirmek istemediklerine dair mesajlaşmalar olduğunu iddia etti.

İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçağın 5 Şubat günü pistten çıkması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili ABD’de hukuk savaşı başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerden Songül Bozkurt’un ailesi, ABD’li bir hukuk bürosu aracılığıyla uçak üreticisi Boeing’in merkezinin bulunduğu Chicago’da olayla ilgili ilk tazminat davasını resmen açtı.

Uçak firması Boeing başta olmak üzere küresel çapta kazandığı davalarla ünlenen Amerikalı avukat Nomaan Husain ile İzmirli avukat Ender Keleş, başlattıkları hukuk mücadelesiyle ilgili İzmir’de basın toplantısı düzenledi.

Kazada yaralananlarla ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle temasa geçmeye çalıştıklarını ifade eden Husain, “Kazada yaşamını yitiren Songül Bozkurt’un ailesi tazminat davası için vekalet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız” derken, İzmir Barosu avukatlarından Ender Keleş ise kazadan sonra Songül Bozkurt’un ailesinin kendisiyle irtibata geçtiğini ifade ederek, “Yalnızca Türk adalet sisteminde bir davadan ziyade bu konunun uluslararası boyutunu düşünerek uçak üreticisi firmaya karşı ABD’de de bir dava açılabileceğini söyledik. Bu konuda uzmanlaşmış ABD’li bir hukuk firmasıyla görüştük. Avukat Nomaan Husain de daha önceki kazalarda olduğu gibi bu kazada da pilot hatası veya kötü hava şartları gibi görüşlerin herkes tarafından kabul edildiğini ancak gerçeğin sonradan ortaya çıktığını ve Boeing firmasının kusurlarını kabul ettiğini söyledi. Dün itibariyle Boeing firmasının merkezinin yer aldığı Chicago’da davayı açtık” dedi.

“Boeing çalışanları, ürettikleri uçaklara ailelerini bindirmiyor”

2007’de Honduras, 2008’de Endonezya’da yaşanan kazaların ardından da uçak firmalarınca bir algı oluşturulduğunu savunan Keleş, “Pilotaj hatası diyerek bir algı oluşturuluyor. Bu uçakların her türlü hava şartlarında iniş yapabilecek şekilde üretildiği hakkında herkes hem fikir. Bu kazaların pilot veya hava şartlarına bağlanmaması gerekir. Boeing, 737 Max uçaklarını ürettikten sonra dünyada gelmiş geçmiş en güvenilir uçağın üretildiğini iddia etti. Sonrasında yaşanan vahim kazaları da hepimiz biliyoruz. Bu kazalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Üretici firmanın gerçekleri kamuoyundan sakladığını biliyoruz. Boeing çalışanlarının kendi ailelerini bile Boeing uçaklarına bindirmek istemediklerine dair mesajlaşmalara ulaştık. Bu uçakları güvenilir bulmadıkları yönündeki mesajlaşmalar var” iddialarında bulundu.

“Hemen hemen tüm seyahatlerimize beraber giderdik”

Kardeşi Songül’ü çok acı bir şekilde kaybettiklerini ifade eden Ekrem Bozkurt, “Ailemiz çok üzgün diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.
Çok acı çektiklerini söyleyen Hatice Bozkurt da en küçük kardeşlerini uçak kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “Songül’ün çok hayalleri vardı. Evlilik hayalleri kuruyordu. Her şeyi yarım kaldı. Songül ile biz ayrı bir yere gitmezdik. Hemen hemen tüm seyahatlerimize beraber giderdik. Hayat dolu biriydi kardeşim. Bunu hala kabullenemiyorum. Bu kez o tek gidecekti, orada sözlüsüyle görüşecekti. ABD’deki tazminat davasını kazanırsak, Songül’ün bir hayalini gerçekleştirmek istiyorum. Songül, Afrika’daki çocukları çok seviyordu ve susuz olduklarını biliyordu. Orada bir su kuyusu açtırmak istiyordu. Onun bu dileğini yerine getirmeyi istiyorum” şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Bozkurt'un ailesi Boeing'e dava açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

LSK ~ 4 yıl önce
Havacılık bilgisi olmayanların insanlara umut tacirliği yapması çok acı Amerika’da bir netice alınmayacağı çok aşikar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
** ~ 4 yıl önce
Bu kazada boeingin ne kusuru var ki.. uçak 60 knot hızla 20-30 metre yüksekten yere düşüyor ölümler bu sebepten oluyor. Aynı olay a320 ile yaşansa o da dağılırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 4 yıl önce
Acılı insanların durumunu sömürme amaçlı bir avukat tiyatrosu. Uçakta üretim kaynaklı teknik kusura dair hiçbir emare henüz ortaya konmamışken üreticiye dava açmak ne alâka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kan ~ 4 yıl önce
Bir sey cikmaz bu davadan, ruzgari arkasina alarak piste israrlica inmeye calisan pilota, Pegasus'a ve piste inis izni veren meydan isletmesine dava acsinlar. Daha mantikli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarim yayinlanir ~ 4 yıl önce
Degerli havacilik camiasi, Bu Abd li avukatlik sirketi,en ufak kazada bile hemen gelip kazazedelerden vekalet toplayip dava acma pesinde,daha once Abd de boeing'e karsi bir dava kazanmis ve kazazedelere surekli bu davayi ornek veriyor ama hepsi yalan yanlis bilgiyle dolu.Oncelik ile bu Abd li avukat 737max'i kullanarak 737Ng konusunda tutarsiz bir ssavunma ile dava acacagini saniyor ve sunu unutuyor,boeing ,Faa ve NTSB nin adamlarinin ve sigorta experlerinin tutmus oldugu rapor ve tutanaklar olmadan hic bir bilimsel yaklasimi olmayan bir savunma ile dava acmasi zaten davanin amacinin vekalet ucreti ve medyatik olmadan oteye gitmez.En basta Abd hukuk sistemi Angolo sakson,bizimkisi kita avrupa hukuk sistemi,ve bizde dava ve vekalet ucreti Abd sistemine gore 1/10,Anglo sakson sistemde siz Avukat hata yapip dava kaybettiginde Avukati dava edemezsiniz ister kazanir ister kaybeder vekalet ucretini alir gecer.Bizde davada Avukat hata yaparsa dava etme ve ugradigin zarari talep hakkin var.Simdi dusunun daha neyin ne oldugu hicbir bilimsel ve otorite tarafinda yapilmadan gidip neye istinaden veya neye dayanarak dava acacaksin ? Yani sirf ven boeing'ee guvenmiyorum diye acarsin hakim daha esasa girmeden usulden red eder,hadi bunuda gectik Abd de dava actiginda ayni olay ile olgili TR de tazminat davasi acamiyorsun.Ve.eminimki bu Abd li avukat acilir yapilir edilir deyip ikna etmistir.Adamlar THY amsterdam kazasinda bile tazminat cikaramadilar,sadece boeing kendiliginden ölen sahislarin ailelerine dava acilmamasi kaydi ile 1.5 milyon usd odedi.Yillardir ucarim 37 kt arka ruzgarda inipde ucahi kirarsan gidip boeing in dizayn hatasi var neden 50 kt arka ruzgarda inilecek sekilde yapmadin diye sacma sapan abdurb bir gerekce ile dava acamazsin.SAW AIP sine bakin dry rwy 10 kts,wet rwy 5 kts tailwind veriyoryani demem o ki kule pisti degistirmede hata,kaptan inise devam da hata,pegasusun hatalarini hic saymayalim omrumuz yetmez saymaya.Maalesef ki kazazedelerde inernetten okuduklari seyler ile kafalarina gore dava acmaya calisiyorlar ki neticelerini zaten zaman icinde gorecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muavenet ~ 4 yıl önce
TCG Muvanet'i bilerek ve isteyerek vuran ABD Donanması'na ABD'de, şehit denizcilerin yakınları dava açmışlardı.Dava sonucu , DEVLET SIRRI nedeni ile aleyhte bitmişti.ABD yargısını çok da kaale almamak lazım.Adalete göre değil , menfaate göre karar verirler.
Bir de yazabilsen ~ 4 yıl önce
Her şey iyi, güzel de, bir de yazmayı becerebilseymişsin iyi olacakmış. Otur yerine 6! :)
Genel ~ 4 yıl önce
"pegasusun hatalarini hic saymayalim omrumuz yetmez saymaya". denilmiş. sonsuz listeden bir kaç tane yazar mısınız?
Bir yanlis ~ 4 yıl önce
ABD'de avukatlar ve sirketleri boyle kaza davalarinda vekalet ucreti almazlar, bu yanlis yazilmis. Kazandiklari zaman dogrudan kaybeden taraftan ucretlerini ve masraflarini alirlar. Devlete karsi ceza davalarinda vekaletlik ucreti davali tarafindan odenir. Bu sirketler saatlik USD500 civarinda saatlik bir ucret alirlar, bunu zaten bir kazazede odeyemez. Onun ustune de yuksek fiyatli bilirkisi masraflari gibi harcamalarini alirlar. Bu yuzden bu davalar mahkemeye gitmeden avukatlar arasinda halledilir, masraflar buyumeden.Denver'da bir united airlines 737 runway'de kalkis icin hizlanirken yan ruzgar yuzunden runway'den cikti epeyce toprak zeminde suruklendi, cok kisi yaralandi. O zaman, boeing'i "kontrol edilmesi zor bir ucak yapmaktan" Chicago mahkemelerinde dava ettiler. Bu dava saniyorun mahkeme disinda haloldu.
Nil ~ 4 yıl önce
Çok açıklayıcı ,yalın ve bilimsel bir paylaşım
misafir ~ 4 yıl önce
Uçağın sefer sayısı kaç ? PC 2193 , uçak kaça bölündü 3 'e, böl 2193 ü 3'e , 731 eder.. Uçak ne 737 , Boeing kaç harfli , 6 , çıkar 737 den 6'yı bu da 731..731 ne Arjantinli PAPA Francisin seçilmesi..yaaa gördün mü işte, bunlar hep illimunati..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 4 yıl önce
Swn ne gevşek bi adamsın ya
AYIP ~ 4 yıl önce
Ayıp denen birşey var kardeşim insanlar hayatını kaybetti bu kazada....
saçma ~ 4 yıl önce
thy'de de onlarca b737 var, sadece pegasusun uçakları kaza yapıp kırıma uğruyorsa boeing'in suçu yok demektir, pegasusun havacılık kurallarını uygulamasında sorun var demektir. Bedavadan para kazanmak için kendinize başka yollar arayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilave ~ 4 yıl önce
Boeing ak kaşık olmadığını AMS kazasında ispatladı.Ancak,mevcut Pgs B738 ile uçmayı biliyor(!) ama THY yanında Sunexpress, Corendon, Tailwind B738 & B734 ile uçmayı bilmiyor(!).Geçmişte Sky ve Inter Airlines gibi şirketler de B738 ile uçmayı bilmiyormuş(!). Ya da aynı uçaklar ile PGS'un Sabancı yönetiminden önce Karamehmet zamanında en ufak bir kazasının olmadığı için, eski PGS da B738 ile uçmasını bilmiyormuş(!) Boeing yerinde olsam karşı dava açarım ya da davayı PGS'a rücu ederim.
Gözlerim yaşardı. ~ 4 yıl önce
Buram buram para kokusu alıyorum, samimiyetsiz mide bulandırıcı. Baba bilr boeing i savundurtuyorlar. Birde avukat kurguyu çok iyi yapmış. Rahmetli yatıp kalkıp afrikadaki susuz çocukları düşünmüş. Aslında hepsi bu afrikalı masum çocuklar için. 5000tl e bulsalar su kuyusu hazır. Hepsi 5000tl için. Bari 3-5 ay bekleseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadsiz ~ 4 yıl önce
Sen kimi tanıyorsunda avukat kurguyu iyi kurmuş yazıyorsun.Yok 5000 tlmiş de kuyu haddini bil insanların acısı kendine yetiyor zaten tabiki dava açılacak hepsine pegasus dan pilotuna kadar hatalı kim varsa hepsi ceza alacak.Tabiki para gideni geri getirmiyor ihmali yapanlarda cezasız mı kalacak.Ağzı olan konuşuyor
M ~ 4 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor.insanlari tanımadan yargılamayin.tabiki haklarını savunacaklar.suclular cezasız kalmasın.bu ülkede adalet olmadigi için haklarını dışarda arıyorlar..çok normal
Utandım! ~ 4 yıl önce
Yahu bari bir 40 çıksaydı ne bu acele! Kaza raporu açıklanmamış daha 6 ay var.Allah akıl fikir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanın ~ 4 yıl önce
Evet gerçekten utanman lazım acısı kendine yeten bir aile tabiki hakkını arayacak kardeşlerini ihmal sonucu kaybediyorlar.Suçlular maddi olarak zarara tabiki uğratılması gerek.Tabi alışmışsınız bu ülkede hak aramamaya
M ~ 4 yıl önce
Allah sana akıl fikir çok vermiş.butun vaktini buraya harcamissin.insanlarin acısı zaten büyük.bide sen boş boş konuşma.
Fo ~ 4 yıl önce
Her şartta iner ama gidip 37 kt arka rüzgarla da inemez. Sizi birileri gaza getirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000