25 Eylül 2011, Pazar 07:55:50

KAZADA FLAŞ GELİŞME...

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili sır perdesini aralayacak yeni bir adım atılıyor...
  • balık vakti. hadi hazırlanın
  • biraz erken olmuş
Kazayı soruşturan Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir kaza kırım ekibi oluşturacak. Oluşturulacak ekip, olay yerinden başlayarak koruma altına alınan helikopter enkazı üzerinde de inceleme yapacak.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'ya yaptığı gezide basın mensuplarının sorusu üzerine Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 'inanılması zor' önemli gerçeklere ulaşıldığını söylemiş, düşen helikopterin hafızası durumundaki beyninin ortadan kaldırıldığının Devlet Denetleme Kurulu raporuyla belgelendiğini açıklamıştı. Bunun üzerine helikopterin düşmesiyle hayatını kaybedenlerin aileleri ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, davayı soruşturan savcıyla görüştü. Avukat Yavuz, Malatya Özel Yetkili savcılıktan helikopterin düşmesiyle ilgili olay yerinden başlayarak gerek enkaz, gerekse deliller üzerinde sil baştan çalışma yapılabilmesi için kaza kırım ekibi oluşturulmasını talep etiklerini belirtti. 

Avukat Kemal Yavuz, olay yerinden başlayarak, koruma altına alınan enkaz üzerinde de inceleme yapılacağını belirtti. Yavuz, "TC-HEK işaretli helikopterin düşürüldüğü noktada uçuş istikameti ve çarpma yönünün farklı olması sebebiyle bu çelişkiyi gidermek ve düşürülme şeklinin anlaşılması için mahallinde keşif istedik. Ayrıca son ortaya çıkan deliller ışığında ve daha önceki kaza kırım ekibinin hazırlamış olduğu raporun maddi mesnetten mahrum olması tüm dayanakların çürütülmüş olması sebebiyle hükümsüz kaldığını bu sebeple en az 14 kişiden oluşan içinde çeşitli uzmanların bulunduğu kaza kırım ekibinin yeniden oluşturulmasını talep ettik. Savcılık bu talebimizi yerinde buldu. Kaza kırım ekibi en az 14 kişiden oluşacak ve olay yerinden başlayarak enkaz üzerinde ve emanette bulunan cihazlar ve yakıt numuneleri üzerinde sil baştan yeniden rapor hazırlanacak." dedi. 
 
'İSMAİL GÜNEŞ'İN ÇENESİNİN NASIL KIRILDIĞINI BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEYECEK'
 
Bu gelişmeyle birlikte Cihan Haber Ajansı'nın ortaya çıkardığı 112 ile 27 dakika telefon görüşmesi yapan İsmail Güneş'in çenesinin nasıl kırıldığına ilişkin de özel yetkili savcılık harekete geçti. Savcılığın özel talimatıyla gazeteci Güneş'in çenesinin nasıl kırıldığı bilirkişi heyeti tarafından incelenecek. İsmail Güneş'in bacağındaki iki kemiği, kaburgasının 4 yerden kırık olduğu halde, helikopterin koltuğunu kızak yaparak enkaz bölgesinden 500 metre aşağıya nasıl kaydığı da inceleme kapsamına alınacak.
 
İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş de savcılığın bu şekilde inceleme başlatmış olmasından son derece memnun. Güneş; "İsmail Güneş'in çenesinin nasıl kırıldığının bulunmasını istiyorum. Bu anlamda bilirkişi heyeti tarafından incelenmesi çok önemli. Çünkü davanın sürecini etkileyebileceğini düşünüyorum. Kurulacak heyet ile eşimin 112 ile telefon görüşmesi sırasında çenesinin kırık olup olmadığı ortaya çıkacak. Dolayısıyla eşim bu haldeyken 500 metre aşağıya nasıl kaydığı da araştırılacak. Bu sorulara cevap bulunduğu takdirde olayın çözülebileceğine inanıyorum. Malatya'da Özel Yetkili Savcı ile görüştükten sonra konunun aydınlatılabilmesi noktasında ümidim arttı."
 
25 Mart 2009 tarihinde TC-HEK işaretli helikopter 15.03'de düşmüş, helikopterde bulunan yolculardan Gazete İsmail Güneş kendine gelip 112 ile 9 defa olmak üzere 27 dakikalık telefon görüşmesi yapmıştı. Görüşmelerde sadece bacağının kırık olduğu ve helikopterin içinde sıkışmış olduğu bilgisini veren Güneş, enkazın 500 metre aşağısında bulunmuştu. Gazetecinin çenesinin kırık olduğu bilgisi o dönem kamuoyundan saklanmış, geçtiğimiz Temmuz ayında CİHAN'ın ortaya çıkardığı otopsi raporunda çene kemiğinde ayrıklı ve dört kaburga kemiğinin de kırık olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Çene cerrahları ise çenesi kırık olan bir hastanın Güneş'in konuştuğu netlikte konuşamayacağını belirtmişlerdi. 
 
"Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikaste uğradığı resmen kanıtlanmıştır"
Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikaste uğradığının resmen kanıtlandığını söyledi.
 
25 Mart 2009'da seçim çalışmaları kapsamında bindiği helikopterin düşmesi/düşürülmesi sonucu rahmetli şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi hayatını kaybettiğini hatırlatan Cankaloğlu, "Geçen süre içerisinde hukuk içerisinde kalarak olayı TBMM ve hukukçulara bıraktık. Sonrasında ise teşkilat büyüklerimizin girişimleri ile devlet erki olayla ilgili özel yetkili savcı atanmasına karar verdi. Şu an için ise Malatya Özel yetkili savcısı olayı soruşturmaktadır. Alperen Ocakları olarak bizler bu olayın kaza olmadığını ta başından beri biliyorduk ve ifade ediyorduk. Fakat bizler bu zamana kadar hukukun ütünlüğüne inandık ve hukuk kuralları içerisinde kalarak sokaklara dökülmedik kargaşa ortamı oluşturmadık." dedi.
 
Kaza ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamasının konudaki yaklaşımlarını desteklediğini anlatan Alparslan Cankaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayatını kaybeden şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikasta uğradığı iddiaları resmen kanıtlanmıştır. Şimdi açıkça ifade ediyoruz ki Muhsin Yazıcıoğlu bir suikaste uğramıştır. Başka bir ifade ile rahmetli şehit liderimizin olayı kaza değil suikasttir, cinayettir. Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin kazanın ardından yapılan ilk incelemelerden sonra bu kazanın normal olmadığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları da doğrulamıştır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ulaşan CD'lerdeki görüntüler Cumhurbaşkanımızın açıklamaları bu iddialarımızın kanıtı konumundadır."
 
Cankaloğlu, "Devlet Denetleme Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucunda Cumhurbaşkanı'na sunduğu rapor, olayla ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza gönderilen CD'lerdeki görüntüler olayın suikast olduğunu artık netleştirmiştir. Alperenler olarak bundan sonraki süreçte neler olacağını izleyeceğiz. Artık bu olay resmi olarak kanıtlanmış, bir takım şeyler gün yüzüne çıkmaya başladı. Artık bu ülkede birileri hesaba çekilmelidir. Şimdi görüntülerdeki kişilerin yakalanıp olayın daha da derinleştirilerek sorumluların bulunup yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Beklentimiz adaletin kısa sürede tecelli etmesidir." açıklamasını yaptı.

Sabah
KAZADA FLAŞ GELİŞME...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
balık vakti. hadi hazırlanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biraz erken olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000