03 Mart 2009, Salı 08:33:40

Kaza tek nedene bağlı değil

Amsterdam’da düşen Tekirdağ uçağının kara kutuları deşifre edilip Hollanda makamlarına teslim edildi. Kara kutularla ilgili ön rapor yarın basın toplantısıyla açıklanacak.
  • bilen arkadaşlar cevaplarmısınız ? bu kayıtlar hollandalılar tarafından değiştirilebilir mi?

Amsterdam’da düşen Türk Hava Yolları’nın Tekirdağ uçağının kara kutu kayıtları Paris’te deşifre edilerek Hollandalılara teslim edildi. Kaza kırım araştırma ekibi, yarın bir basın toplantısı ile ön sonuçları açıklayacak. Uzmanlar, açıklanacak bilgilerin kayıtların deşifresi olacağını ve kesin sonucun ancak raporun tamamlanmasıyla ortaya çıkacağını belirtiyor. Ön bilgilere göre kazanın tek bir nedene bağlanmadığı, bir çok faktörün olayda etkili olabileceğine dikkat çekiliyor. Kaza sonrası kamuoyunda kara kutu olarak bilinen FDR (Flight Data Recorder) ile Uçuş Veri Kayıt ve pilotların aralarındaki ve telsiz konuşmalarını alan Kokpit Ses Kayıt cihazı CVR (Cockpit Voice Recorder) cihazları, Avrupa’daki en modern uçak kazası araştırma merkezi olan Paris Le Bourget’da Araştırma ve Analiz Bürosu’na teslim edilmişti. Öncelikli uzmanlığı Airbus ve Avrupa imalatı sivil uçakların kara kutu analizi olan merkez, en son New York’ta Hudson Nehri’ne inen US Airways’e ait A320 tipi uçağın incelemesini yapmıştı.

Yunanistan’da kabin basıncı düşen uçak acil iniş yaptı

İngiltere’den Mısır’a giden Jet2.com Havayollarına ait Boeing 757 tipi bir yolcu uçağı, kabin basıncının düşmesi nedeniyle Atina Elefterios Venizelos havaalanına acil iniş yaptı. Atina haber ajansı (ANA), uçaktaki 192 yolcudan şok geçiren ve solunum sorunu yaşayan 5 yolcunun ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Kaza tek nedene bağlı değil

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bilen arkadaşlar cevaplarmısınız ? bu kayıtlar hollandalılar tarafından değiştirilebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000