16 Temmuz 2010, Cuma 14:20:33

KAZA KIRIM RAPORU TAMAMLANAMADI!

Helikopter kazasının ardından kesin kaza nedeninin araştırılması için kaza kırım raporu beklendi. Aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen helikopter firması kaza kırım raporunu tamamlayamadı.
  • Sigorta işleri işte böyle, senden her sene düzenli olarak primleri cukkalarken iyi, risk gerçekleşip de ödeme yapılması gerektiğinde, yok bu adamın yaşı bilmemkaçtı, ortalama hesapla ancak daha şu kadar ömrü kalmıştı, ya da ölen çocuk ise ailesi yaşasaydı bu çocuğa bir dolu masraf yapacaktı (eğitim, evlilik v.b.) ölmesiyle aile masraftan kurtuldu deyip para ödemek istemezler. Ölen öldüğüyle kalır geride kalanın bağrı alev alır. Sigortacılar da ne kadar az tazminat ödesek kardır derler.
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Firmanın kaza kırım raporunu tamamlayamaması nedeniyle rapor bize henüz gönderilmedi" dedi.

13 ay önce Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangınına müdahale için Geyik Barajı'ndan su alan Milas Orman İşletme Müdürlüğü'nde konuşlandırılan Kamov 32 tipi helikopter, su aldıktan bir süre sonra baraja düşmüştü. Helikopterin göle düşmesiyle helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulurken, Türk pilot emekli Binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin hayatını kaybetmişti.

Helikopter kazasının ardından kesin kaza nedeninin araştırılması için kaza kırım raporu beklendi. Aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen helikopter firması kaza kırım raporunu tamamlayamadı. Kazanın, helikopterdeki teknik arızadan mı yoksa gölden su alırken su tankının göl içindeki bitkilere mi takıldığı hâla anlaşılamadı.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaptığı açıklamada, kaza kırım raporunun henüz gelmediğini doğrularken, "Haziran ayında hepinizin bildiği gibi üzücü bir kaza yaşadık. Bu kazada iki personelimizi kaybettik. Helikopterin düşüş nedeni henüz tespit edilebilmiş değil. Kaza kırım ekibi incelemelerini sürdürüyor. Çok teknik incelemeler yapılıyor. Helikopterin parçaları Rusya'ya gönderildi. Henüz sonucunu açıklamadılar. Bunlar tamamen bizim kurumumuz dışında gelişen olaylar. Sivil havacılık ve helikopter firmasının uzmanları arasında gelişen olaylar. Bizim teknik bir olay olduğu için olaya müdahale etme şansımız bulunmuyor" dedi.

SİGORTA ŞİRKETİ İLE ANLAŞILAMADI

Helikopter kazasında şehit düşenlerin aileleri ile ilgili soruya da Kahveci, "Şehit ailelerinin tazminat hakkı var. Helikopter ve helikopter ile uçan kişilerin sigortası var. Bazen şehit aileleri belirlenen rakamı kabul etmeyip daha fazla isteyebiliyor. Sigorta şirketi düşük vermeye çalışıyor. Olay mahkemeye intikal etti. Dava süreci devam ediyor" diye karşılık verdi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muğlalı orman muhafaza memuru Ali Ekin'in oğlu Mehmet Ekin, sigorta şirketinin 145 bin dolar teklifi var. Biz henüz sigorta poliçesini görmedik. Görmediğimiz için de ne kadar tazminat hakkımız var bilmiyoruz. Avukatlarımız sigorta poliçesinin gelmesini bekliyor. Eğer sigorta şirketi ile anlaşamazsak adli makamlara başvuracağız" dedi.
KAZA KIRIM RAPORU TAMAMLANAMADI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sigorta işleri işte böyle, senden her sene düzenli olarak primleri cukkalarken iyi, risk gerçekleşip de ödeme yapılması gerektiğinde, yok bu adamın yaşı bilmemkaçtı, ortalama hesapla ancak daha şu kadar ömrü kalmıştı, ya da ölen çocuk ise ailesi yaşasaydı bu çocuğa bir dolu masraf yapacaktı (eğitim, evlilik v.b.) ölmesiyle aile masraftan kurtuldu deyip para ödemek istemezler. Ölen öldüğüyle kalır geride kalanın bağrı alev alır. Sigortacılar da ne kadar az tazminat ödesek kardır derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000