11 Şubat 2009, Çarşamba 11:46:21

KAYSERİ YOLCULARI ÖLDÜ ÖLDÜ DİRİLDİ

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Kayseri seferini yapan uçağı yan rüzgar yedi, iki kez piste inmeyi deneyen pilot başarılı olamayınca uçak Malatya’ya yönlendirildi. Malatya’dan kalkan uçak üçüncü denemesinde Kayseri’ye inmeyi başardı.
  • arkdaslar ben bır kabın memuruyum. ve bunun gıbı daha nıca seylerı gorduk ucuslarda. bu olayı bu kadar abartarak ozel haber yaparak gereksız yorumlamalar yapılması cok yanlıs. ucagın yan ruzgar yemesı zor bır durum oldugu kadar her zaman karsılasıbılcek bır durum. havacılık boyledır. kara tasımacılıgı yapılmıyor burda. kaptanların gayet guzekl bır sekılde ucagı en dogru sekılde ındıreceklerınden emın olun. ve lutfen bu tarz haberlerı cok buyutmeyın.
  • HER ŞEYİ KOKPİT YAPAR ????? HALK DİLİYLE YAZMAK ????
  • bakın böyle şeyler havacılıkta gayet normaldir..dramatize ederek anlatmak çok cahilce bir şey..çünkü mümkün olan herşeyi kokpit yapar...bilmeden görmeden yaşamadan halk diliyle yazmak yakışma yanlış anlaşılabilir....unutmayın ne otobüs nede trenle seyahat ediyorsunuz...uçak bu uçak
  • Hadi beeaa amma da yakalamışsınız helal olsun sizea
  • Kayseri nin öyle bir havası vardır,senede bir olur ama .....Allah korusun.uçağın yan rüzgar limitini aştımı pas geçmek gerek
  • başlık yeter.. ayrıca son parafrafta 11,10 yenıden kalktı yazıyo,23,10 olcak
  • İŞTE BU DURUMDA SADECE AKILLARA GELEN KİŞİLER HAVALIMANLARINDA CALISAN ARFF MEMURLARI ACABA UCAKTA SORUN OLACAK MI INSANLARA YARDIMCI OLMAK ICIN NELER YAPMALIYIZ RESMEN OMURDEN BIR OMUR DAHA GIDIYOR HER EMERGENCY DURUM ICIN INANIN 15 YAS ILERIYE GIDIYORUZ AMA KIMIN UMURUNDA BU INSANLAR KIM SORUYOR DERDINIZ SORUNUNUZ AGRINIZ VARMI DIYE BASIMIZA KOTU BIR OLAY GELINCE AKILLARA GELECEGIZ O ZAMAN SORACAKLAR NE EKSIK DIYE AMA DUSUNULMUYOR KI HERSEY MADDIYAT DEGIL HERSEY INSANLIK ADINA VE DUYGUSAL BAKILMALI BAZEN ISLERE

Türk Hava Yolları’nın TK 264 sefer sayılı uçağı İstanbul’dan Kayseri’ye gitmek üzere Pazar günü akşam saat 18:20’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı.

Uçak Kayseri Erkilet Havaalanı’na inmek için alçalmaya başladığında birden şiddetli sarsıntı başladı. Airbus 321 tipi uçak alçaldıkça sarsıntının şiddeti de arttı. Bu sırada yolcular büyük korku ve panik yaşadı. Bazı yolcular uçakta çığlık atmaya başladı.

Bir süre sonra sarsıntılar azaldı ve uçak alçalmayı sürdürdü. Ancak sarsıntılar kısa süre sonra yeniden başladı.

Uçağın Kayseri Erkilet Havaalanı’na inişini gerçekleştirmesine metreler kala bu kez 40 knot ( nat) şiddetinde beklenmedik bir yan rüzgâr yedi, uçak bir sağa bir sola yattı. Bunun üzerine pilot, pisti pas geçmeye karar verdi.

Pilotun bu kararı sonrası yolcuların korkusu bir kat daha arttı. Pilot, pisti pas geçtiğini ve ikinci kez inmeyi deneyeceğini anons etti. Dakikalar sonra uçak piste yaklaştığında bu kez aynı sorun yeniden yaşandı. Uçak bu defa biraz daha ağır yan rüzgâra maruz kaldı. Piste dokunmasına sadece birkaç metre kalan uçak ikinci kez pisti pas geçti.

Bunun üzerine pilot Kayseri Havalimanı’na inmekten vazgeçti ve uçak Malatya’ya yönlendirildi.

İstanbul-Kayseri uçağı saat 21:00’de Malatya Havaalanı’na inişini gerçekleştirdi.

Malatya Havaalanı’nda yaklaşık iki saatlik bekleyişin ardından yolcular tekrar uçağa alındı. Rota Kayseri’ydi. Pilotun bu anonsu kabinde buz gibi bir hava oluşturdu. Yolcular Kayseri’ye inmek istemiyordu ancak pilotun ‘hava şartları düzelmemişse İstanbul’a geri döneceğiz’ anonsu biraz olsun yolcuları rahatlatmıştı.

Uçak saat 23.10’da yeniden havalandı. Pilot üçüncü denemesinde de yan rüzgar yemesine rağmen saat 23:59’da inişini başarıyla gerçekleştirdi.

UYARI

©AirportHaber.com

KAYSERİ YOLCULARI ÖLDÜ ÖLDÜ DİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
arkdaslar ben bır kabın memuruyum. ve bunun gıbı daha nıca seylerı gorduk ucuslarda. bu olayı bu kadar abartarak ozel haber yaparak gereksız yorumlamalar yapılması cok yanlıs. ucagın yan ruzgar yemesı zor bır durum oldugu kadar her zaman karsılasıbılcek bır durum. havacılık boyledır. kara tasımacılıgı yapılmıyor burda. kaptanların gayet guzekl bır sekılde ucagı en dogru sekılde ındıreceklerınden emın olun. ve lutfen bu tarz haberlerı cok buyutmeyın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HER ŞEYİ KOKPİT YAPAR ????? HALK DİLİYLE YAZMAK ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakın böyle şeyler havacılıkta gayet normaldir..dramatize ederek anlatmak çok cahilce bir şey..çünkü mümkün olan herşeyi kokpit yapar...bilmeden görmeden yaşamadan halk diliyle yazmak yakışma yanlış anlaşılabilir....unutmayın ne otobüs nede trenle seyahat ediyorsunuz...uçak bu uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hadi beeaa amma da yakalamışsınız helal olsun sizea

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kayseri nin öyle bir havası vardır,senede bir olur ama .....Allah korusun.uçağın yan rüzgar limitini aştımı pas geçmek gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
başlık yeter.. ayrıca son parafrafta 11,10 yenıden kalktı yazıyo,23,10 olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İŞTE BU DURUMDA SADECE AKILLARA GELEN KİŞİLER HAVALIMANLARINDA CALISAN ARFF MEMURLARI ACABA UCAKTA SORUN OLACAK MI INSANLARA YARDIMCI OLMAK ICIN NELER YAPMALIYIZ RESMEN OMURDEN BIR OMUR DAHA GIDIYOR HER EMERGENCY DURUM ICIN INANIN 15 YAS ILERIYE GIDIYORUZ AMA KIMIN UMURUNDA BU INSANLAR KIM SORUYOR DERDINIZ SORUNUNUZ AGRINIZ VARMI DIYE BASIMIZA KOTU BIR OLAY GELINCE AKILLARA GELECEGIZ O ZAMAN SORACAKLAR NE EKSIK DIYE AMA DUSUNULMUYOR KI HERSEY MADDIYAT DEGIL HERSEY INSANLIK ADINA VE DUYGUSAL BAKILMALI BAZEN ISLERE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000