31 Mart 2022, Perşembe 17:19:48

Kayıp bagajını bulmak için hava yolunun sitesini hackledi!

28 yaşındaki Nandan Kumar, bagajının başka bir yolcununkiyle karıştığını fark ettikten sonra, Hintli havayolu şirketi IndiGo'yu arayarak yardım istedi. Ancak IndiGo, bu konuda yardım etmeyi reddettikten sonra Kumar, havayolunun internet sitesi hackleyerek diğer yolcu hakkında bilgi alabildiğini belirtti.
  • Yolcu gibi yolcu ya
  • Habere konu olan şahsın yöntemi tartışmalı olsa da, havayolu şirket çalışanlarının görevlerini doğru ve dürüstlük ilkelerine uygun yapmadıklarının şahidiyim. Eski bir havacı olarak, kayıp eşya çalışanlarının savsakçı tutumlarını ve umursamazlıklarını çok iyi biliyorum. Onların yüzünden havayolu şirketleri her gün on binlerce dolar zarara uğruyor ama işin acıklı tarafı parayla telafisi olmayan şahsi eşyaların yağmalanması ve çöpe dönmesidir. Kayıp eşya ofisleri hava yollarının en sevilmeyen yeridir ve oraya en kötü elemanlar verilir. Fakat buradaki en büyük etken bu elemanların ahlak düşüklüğü seviyesidir.
  • Benzer bir durum Antalya'da başımıza geldi. Bir öğrencimizin bagajını, başkası almıştı. Aradaki tek fark TGS ekipleri sağ olsun, hiç ikiletmeden bizdeki bagaj bilgileri ile sahibini aradı ve daha meydandan ayrılmadan şahsa ulaştık. Fazla abartmış firma burada, sonuçta diğer kişi de mağdur olayda.
  • Helal olsun, daha fazla detayi ogrenmis bile olsa yine de hakli olurdu. Zeki, akilli ve mantikli insani yari yolda birakamazsiniz, aksinde iste boyle okkali cevap alinirsiniz. Tekrardan tebrik ederim
  • Helal olsun. Tebrikler

28 yaşındaki Nandan Kumar, bagajının başka bir yolcununkiyle karıştığını fark ettikten sonra, Hintli havayolu şirketi IndiGo'yu arayarak yardım istedi. Ancak IndiGo, bu konuda yardım etmeyi reddettikten sonra Kumar, havayolunun internet sitesi hackleyerek diğer yolcu hakkında bilgi alabildiğini belirtti.

Yazılım mühendisi olan adam, Twitter'dan havayolu şirketini de etiketleyerek yaptığı paylaşımda, havaalanının bagaj teslim bölümüne vardığında bir yolcunun çantasını alıp gittiğini kaydetti. Kumar, her iki çantanın da birbirine tıpatıp benzediği için hatayı ancak eve döndükten sonra fark ettiğini söyledi. Bagaj etiketi aracılığıyla diğer kişinin yolcu adı ve rezervasyon kodunu tespit edebildiğini söyleyen adam, yolcu hakkında bilgi istemek için havayolunu aradığında mahremiyet ve veri koruma kuralları gerekçe göstererilerek isteği reddedildi.

Hintli genç, "Telefonuma çıkan temsilci, bu kişiye ulaşabildikleri zaman beni geri arayacaklarına dair bana güvence verdi ama telefonuma çağrı gelmedi" dedi.

Kumar, profesyonel bir bilgisayar korsanı olmadığını ancak bagajını geri almak için bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. Havayolunun internet sitesinde yaptığı işlemleri anlatan Kumar, "Bütün başarısız denemelerden sonra yazılımcı içgüdüm devreye girdi ve klavyemdeki F12 düğmesine basarak IndiGo web sitesinde geliştirici konsolunu açtım" dedi.

Kumar, "Bulduğum şey yolcunun telefon numarası oldu. Dürüst olmak gerekirse, sadece bir telefon numarası veya e-posta aradım. Temelde çantamı almak amacıyla iletişime geçmek için kullanabileceğim herhangi bir şey olabilirdi bu" diye ekledi.

Hindistanlı yazılımcı, "Rezervasyon kodu ve yolcu soyadına erişmek çok kolay. İnsanlar biniş kartlarını paylaşıyor. Herkes çantalarınızı görebilir, fotoğraf çekebilir ve daha sonra bunları kullanıp bilgilerinizi alabilir" ifadelerini kullandı.

Kumar, sistem kayıtlarından aldığı telefon numarasıyla diğer yolcuyu aradı ve iki kişi bagajlarını değiştirmek için buluştu. Kumar'ın bagajına ulaşma girişimleri başarıyla sonuçlandı.

'Hiçbir noktada IndiGo web sitesinin güvenliğinin ihlal edilmediğini' aktaran IndiGo, "Bu vakanın ayrıntılı olarak incelendiğini ve IT süreçlerimizin tamamen sağlam olduğunu belirtmek isteriz" şeklinde açıklama yaptı.

Kayıp bagajını bulmak için hava yolunun sitesini hackledi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kaslıbusinessyolcusu ~ 2 yıl önce
Yolcu gibi yolcu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 2 yıl önce
Habere konu olan şahsın yöntemi tartışmalı olsa da, havayolu şirket çalışanlarının görevlerini doğru ve dürüstlük ilkelerine uygun yapmadıklarının şahidiyim. Eski bir havacı olarak, kayıp eşya çalışanlarının savsakçı tutumlarını ve umursamazlıklarını çok iyi biliyorum. Onların yüzünden havayolu şirketleri her gün on binlerce dolar zarara uğruyor ama işin acıklı tarafı parayla telafisi olmayan şahsi eşyaların yağmalanması ve çöpe dönmesidir. Kayıp eşya ofisleri hava yollarının en sevilmeyen yeridir ve oraya en kötü elemanlar verilir. Fakat buradaki en büyük etken bu elemanların ahlak düşüklüğü seviyesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 2 yıl önce
Benzer bir durum Antalya'da başımıza geldi. Bir öğrencimizin bagajını, başkası almıştı. Aradaki tek fark TGS ekipleri sağ olsun, hiç ikiletmeden bizdeki bagaj bilgileri ile sahibini aradı ve daha meydandan ayrılmadan şahsa ulaştık. Fazla abartmış firma burada, sonuçta diğer kişi de mağdur olayda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valla ~ 2 yıl önce
Helal olsun, daha fazla detayi ogrenmis bile olsa yine de hakli olurdu. Zeki, akilli ve mantikli insani yari yolda birakamazsiniz, aksinde iste boyle okkali cevap alinirsiniz. Tekrardan tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keptın ~ 2 yıl önce
Helal olsun. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADANA ~ 2 yıl önce
Bagajımdan tgs personeli eşyalarımı çalmış. Dikkat edin adanaya. Her tgs personelini tenzih ederim. Thy uçuşuydu tga hizmet veriyor.
Dikkat ~ 2 yıl önce
IndiGo da rezilligi ile kalmis. Hala ufluyor!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000