16 Ağustos 2011, Salı 07:50:48

KAYIP 350 BİN POUND

Türkiye için uçuş ve tatil paketleri satan, "Holidays 4 UK" adlı İngiliz tur operatörünün iflas etmesi nedeniyle Muğla'da konaklama sektörünün yaklaşık 350 bin poundluk kayba uğradığı bildirildi...
  • 35 milyon pound ciro yapan nasıl batar hakikaten ilginç.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Brighton şehri merkezli 
 
"Holidays 4 UK" adlı İngiliz tur operatörünün iflas etmesinin ardından, seyahat kuruluşu Abta firmasının yaklaşık 13 bin müşterisinin Türkiye'de bulunduğunu söyledi. 
 
Türkiye'de bulunan müşterilerin mağdur olmamaları için çalışma başlattıklarını anlatan Taşbaşı, "Muğla'da bir kriz masası oluşturuldu. Turistlerin dönüşleriyle ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak. 
 
Turistler sigorta kapsamında paralarını alacaklar. Bu firma aracılığıyla Türkiye'ye gelen müşterilerin büyük bölümü İngiliz. Oluşturduğumuz kriz masası ile turistlerin dönüşü sorunsuz sağlanacak. Ayrıca otelcilerimiz de mağdur olmayacak" dedi. 
 
MUĞLA'DA 350 BİN POUND KAYIP
 
Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala ise turistlerin ve konaklama sektörünün mağdur olmaması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 
 
Muğla Valiliğinde yetkililerin ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek çalıştığını anlatan Kavala, turistlerin tatillerine rahat bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. 
 
İflasın turizm sezonunun ortasında olmasının turizm sektörünü derinden yaraladığını belirten Kavala, "Bu şirket ağırlıklı olarak Muğla bölgesinde çalışmasını sürdürüyordu. Yaklaşık 50 bin turistin Türkiye'ye gelmesini sağlıyordu. Bunların 40-45 binine uçak biletini satıyordu. 
 
Bu iflasın sonucunda Muğla bölgesinde konaklama sektörü açısından yaklaşık 350 bin poundluk bir kayıp söz konusu. Bunun yaklaşık 40-45 bin poundu Bodrum'da. Dolayısıyla konaklama sektörü bu işten zararlı çıkıyor. " diye konuştu. 
 
Kavala, şirket aracılığıyla Türkiye'ye getirilmesi planlanan 25-30 bin kişinin tekrar seyahatlerini yapabilmesi için imkanların yaratılması gerektiğini kaydetti. 
 
TURİSTLER TATİLLERİNİ SORUNSUZ SÜRDÜRÜYOR
 
Şirketten bilet alan turistlerin biletlerini iptal ettirip paralarını geri alma sürelerinin 8 haftayı bulduğunu anlatan Kavala, şöyle konuştu: 
 
"Bunlar turist açısından problem. Ancak şu ana kadar gelen müşterilerin ve şu anda Bodrum'da bulunan müşterilerin herhangi bir sorunu yok. Tatillerine devam ediyorlar. Geriye dönmeyle ilgili sorunları hem bakanlık hem buradaki arkadaşlarımız tarafından dikkatle izleniyor. Hiçbir mağduriyet olmadan turistlerin dönüşü sağlanacaktır. 
 
Bundan sonra bu firmanın önümüzdeki sene Türkiye'ye getirmeyi planladığı turistlerin başka bir şekilde Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Londra turizm müşavirleri, Muğla Valiliğimiz hepsi çalışıyor. " 
 
Türkiye için uçuş ve tatil paketleri satan, "Holidays 4 UK" adlı İngiliz tur operatörünün iflas etmesinin ardından firmanın Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de tatil yapan müşterileri sigorta sistemi sayesinde tatillerini sorunsuz sürdürüyor. 
 
Yıllık 35 milyon Sterlin cirosu olan İngiliz tur operatörü "Holidays 4 UK" yılda 100 bin yolcu taşıyordu. 
KAYIP 350 BİN POUND

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
35 milyon pound ciro yapan nasıl batar hakikaten ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000