10 Haziran 2022, Cuma 10:53:05

Kaybolan helikopterde Eczacıbaşı çalışanları varmış

İtalya’nın Lucca kentinden kalkan Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu açıklandı.
  • Allah rahmet etsin,bitti gitti
  • İtalyanlar beceremez bulamaz
  • Ben olsam o kisa mesafeye arabayla giderdim
  • Eczacıbaşı'nın başı helikopterden yana çok dertli. Daha önce de kendi helikopterleri Beylikdüzü televizyon kulesine çarpıp düşmüştü. Üst düzey yöneticileri kaybetmişlerdi. Başları sağolsun.
  • Beylikdüzünde kaza yapan helikopter de eczacıbaşına aitti. Helikopter kullanmaya son versinler en iyisi.

İtalya'nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan Agusta Koala AW119 tipi helikopter radarda kayboldu. Helikopterin Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçtuğu bildirilirken, kalkıştan yaklaşık 30 dakika sonra helikopter ile iletişimin kesildiği açıklandı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, helikopterde bulunan yolculardan 4'ünün Türk, 2'sinin Lübnan vatandaşı olduğu ifade edilmişti.

Bugün ise Eczacıbaşı tarafından yapılan açıklamada, helikopterde bulunan Türk yolcuların, şirket çalışanları olduğu belirtildi. Firma tarafından yapılan açıklamada, “Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının sabah saatleriyle birlikte yeniden başladığı açıklandı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve İtalya’da görevli diplomatların da konuyla ilgili olarak İtalya’daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçtiği belirtildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yetkililer, Capannori Lucca Tassignano havaalanından yerel saatle 09.30 civarında yola çıkan helikopterin en son Pievelago kenti yakınlarında Modena bölgesinde bulunduğu ifade edildi. Bu nedenle aramanın, bölgedeki küçük San Pellegrino kasabası ile Piandelagotti arasındaki Apenin sırtına odaklandığını ifade edildi. Bölgenin nispeten ıssız ve engebeli olması sebebiyle Ulusal Alp Kurtarmaya bağlı 24 gönüllüden oluşan yer ekibinin, araştırmayı yerden yürüttüğü belirtildi. İtalya Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterin ise arama çalışmalarına havadan devam ettiği kaydedildi.

Yerel haberlere göre helikopter, hijyen ürünleri ve ev kimyasalları üreten Roto Court adlı bir şirket tarafından kullanılıyordu.

Konuyla ilgili olarak Roto Court şirket müdürü Giuliano Gelain, ANSA haber ajansına verdiği demeçte, acil durum sinyali alınmadığı için helikopterin düşmediğine “emin olduklarını” söyledi.

Kaybolan helikopterde Eczacıbaşı çalışanları varmış

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Düştü ~ 2 yıl önce
Allah rahmet etsin,bitti gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtalya ~ 2 yıl önce
İtalyanlar beceremez bulamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araba ~ 2 yıl önce
Ben olsam o kisa mesafeye arabayla giderdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 2 yıl önce
Eczacıbaşı'nın başı helikopterden yana çok dertli. Daha önce de kendi helikopterleri Beylikdüzü televizyon kulesine çarpıp düşmüştü. Üst düzey yöneticileri kaybetmişlerdi. Başları sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
Beylikdüzünde kaza yapan helikopter de eczacıbaşına aitti. Helikopter kullanmaya son versinler en iyisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000