12 Eylül 2011, Pazartesi 08:01:17

KATİL UÇAKLARIN ÜSSÜ TÜRKİYE Mİ OLACAK?

Türkiye’den ABD’ye Predator üssü teklifi...
  • Muhabere kaybedildi ise muharebe zaten kaybedilmiştir.Vestel'in insansız savaş uçakları üzerinde çalıştığı bir dönemde , İsrail ve ABD den medet umanlar utanmalıdır ve bu tip istihbarat paylaşımı ile siz ancak İran'la savaşa sokulursunuz. ABD kriptolarında Türkiye'nin tüm sınır ötesi harekatlarının ABD nin tam yönlendirmesi ve tam istediği şekilde yapıldığı yazılmakta iken siz kalkıyorsunuz ABD nin süper güç olmasının devamının Türkiye'ye askeri anlamda yerleşmekle sürdürülebilir olduğunu işte böyle es geçersiniz BOP çular.
ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post Türkiye’nin, ABD Başkanı Barack Obama’ya; katil uçak olarak anılan ve Irak’tan çekilen ABD ordusuna Predator’ların yeni üssünün Türkiye’ye kurulmasını teklif ettiğini yazdı.
 
ABD askeri kaynaklarına dayandırılan Craig Whitlock imzalı haberde Obama yönetiminden olumlu karar çıkması durumunda Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin güçleneceği, ancak ABD’nin Kuzey Irak’taki çatışmanın daha da içine çekilmek zorunda kalacağı ifade edildi. Haberde, ABD ordusunun, 2007’den bu yana Irak’taki üslerinden yaptığı hava operasyonlarında Predator’ları kullandığına ve bu uçakların elde ettiği istihbarat videolarının Türkiye’yle de paylaşıldığına dikkat çekildi.

Washington Post, Türkiye’nin PKK’yla mücadelede bu istihbarattan faydalandığını vurgulayarak, ABD askerlerinin 31 Aralık’ta Irak’tan tamamen çekilmesiyle terörle mücadeledeki ortaklığın sona erebileceğini belirtti. Obama yönetiminin Türkiye’nin talebi üzerine henüz bir karar vermediğinin ifade edildiği haberde, Wikileaks’in kamuoyuna sızdırdığı ABD yazışmalarında yer alan konuyla ilgili detaylara da yer verildi. Belgeye göre Türkiye PKK’yla mücadelede Predator’lara, U-2 casus uçaklarına ve ABD’den gelen diğer istihbarata bağımlı hale geldi.
 
WIKILEAKS BELGELERİ
Şubat 2010 tarihli bir belgeye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD’nin Irak’taki en üst düzey komutanı olan Ray Odierno’ya “Siz çekilmeden önce bu tehdide bir son vermek ortak sorumluluğumuzdur” diyor.

(Habertürk)
KATİL UÇAKLARIN ÜSSÜ TÜRKİYE Mİ OLACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Muhabere kaybedildi ise muharebe zaten kaybedilmiştir.Vestel'in insansız savaş uçakları üzerinde çalıştığı bir dönemde , İsrail ve ABD den medet umanlar utanmalıdır ve bu tip istihbarat paylaşımı ile siz ancak İran'la savaşa sokulursunuz. ABD kriptolarında Türkiye'nin tüm sınır ötesi harekatlarının ABD nin tam yönlendirmesi ve tam istediği şekilde yapıldığı yazılmakta iken siz kalkıyorsunuz ABD nin süper güç olmasının devamının Türkiye'ye askeri anlamda yerleşmekle sürdürülebilir olduğunu işte böyle es geçersiniz BOP çular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000