03 Aralık 2021, Cuma 10:20:58

Katar savaş uçakları Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen uluslararası anlaşma ile Katar’a ait 36 jet ve 250 askeri personelin Türkiye’de bulunmasına onay verildi. Anlaşma Meclis’te kabul edilirse bu personel ve jetler Türkiye sınırlarında harbe hazırlanabilecek.
  • Yunanistan'ın ortağı Katar ile iktidara ve Osmanlı'ya hakaretler yağdıran Bae gibi ülkeciklerin destek ve paralarına ihtiyaç duyar hale gelmişsek vay halimize...
  • qatar 100lerce uçağını bize gizlice hibe ediyor, dış güçler anlamasın diye böyle yapılıyor
  • Eğitim seviyeleri aşırı düşük, savaş pilotluğundan çok uzaklar. Yerleşim birimleri üzerinde uçmalarına ya da geçişlerine izin verilmemeli
  • Yorumları okuyunca bu memleketin nasıl bu hale geldiğini daha iyi anlıyorum. Katar uçağı geliyor diye sevinenler var.
  • Amerikanın Türkiye masası şefi... pardon CHP milletvekili Çakırözer hemen itiraz etmiş. Bunlar tezkereye de hayır deyip HDP yanlamış insanlar. CHP, Kılıçdaroğlundan sonra enteresan bir kulvarda yol almaya başladı..
  • Para gelsinde nasıl gelirse gelsin önce para
  • Bunu işgal olarak değerlendirmek çok yanlış. 29 Ekim'de nasıl kı Türk ve Azeri uçaklar "bir" uçuş yaparak "Egede burnumuzun dibindeki yığınağa" mesaj verdiyse bunda da benzer bir mesaj var. Yani yanlız değiliz.
  • Yunan Rafale'lerinin karşısına çıkarak pratik yapsınlar. Bizimkler de bi Rafale görsün. !0 numara anlaşma.
  • Adamlar Suriye tezkeresinin içine sıkıştırdıklari bir madde ile zaten bunun teskeresini geçirdiler meclisten 1 ay önce. Eyyy milletim haberin olsun....
  • Çok akıllıca; bu sayede Türkiye rafale savaş uçakları hakkında bir sürü bilgiye sahip olacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen ikili anlaşma ile Katar’a ait en fazla 36 uçak ve 250 askeri personel, Genelkurmay’ın belirlediği yerlere konuşlandırılabilecek. Katar envanterinde bulunan uçaklar, Türk Hava Sahası’nda uçuş yapabilecek. Havaalanları da Katar uçaklarına açılacak. Bu uçaklara, ayrı bir uçuş numarası tanımlanacak ve yerli uçaklardan ayır edilebilmeleri sağlanacak.

Anlaşmaya göre, Katar askeri uçaklarının tüm faaliyetleri, Genelkurmay makamlarının ön onayına tabii olacak. Bu uçaklar ve Katar askeri personeli, Türkiye sınırları içerisinde savaşa hazırlık için eğitim uçuşu yapabilecek. Bunun için de eğitimin gerçekleştirileceği üssün komutanı ile uçuşlar koordine edilecek.

ÇALIŞMA OFİSİ DE TAHSİS EDİLECEK

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Katar, anlaşma kapsamında Türkiye’nin, uçaklarını kullanmasına müsaade etmek zorunda olacak. Türkiye, Katar uçakları ile yurt içinde ve yurt dışında askeri ekipmanlarını, tehlikeli maddelerini, mühimmatlarını, askeri personelini taşıyabilecek. Türkiye, bu anlaşma kapsamında Katar askeri personeli için çalışma ofisi de tahsis edecek. Çalışma ofisi alanları, apronlar, hava aracı park sahaları, bakım tesisleri, teçhizat, elektrik ve su gibi imkanlar, Katar askeri personeline ücretsiz olarak temin edilecek.

TEZKERE GEREKEBİLİR

Muhalefet milletvekilleri ise anlaşmanın sınırlarının belli olmadığını kaydetti. İkili anlaşmanın TBMM’den tezkere çıkarmayı gerektirebileceği uyarısında bulunan CHP'li Utku Çakırözer, şunları söyledi:

“Katarlı pilotların eğitimine ne şekilde katkı sağlayacağı çok anlaşılamamaktadır. Katar, Fransız muharip uçaklarına ve Avrupa menşeli eğitim uçaklarına sahiptir. Bu nedenle ne şekilde bir eğitimin söz konusu olacağı yine anlaşılmamaktadır. Katar, biliyorsunuz, izlediği politikalar nedeniyle bölgede güvenlik riski taşıyan bir ülke konumundadır. Tabii, bizim ilişkilerimizin iyi olması, onların böyle bir risk taşımasını ortadan kaldırmıyor. 36 uçak, 250 askerin Türkiye'ye girişi Konusu belki de tezkere gerektiren bir konudur. Bunu da hukuki olarak belki Meclis’te partiler, bizlerin de tartışması gerekmektedir çünkü bir nevi silahlı kuvvetler buraya gelecektir.”

Katar savaş uçakları Türkiye'ye gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Yazık ki ne yazık ~ 2 yıl önce
Yunanistan'ın ortağı Katar ile iktidara ve Osmanlı'ya hakaretler yağdıran Bae gibi ülkeciklerin destek ve paralarına ihtiyaç duyar hale gelmişsek vay halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Dışarı itilen ve yeniden oyuna dahil olmak isteyen BAE bize ihtiyaç duyuyor olmasın? Değerlendirmeniz içler acısı.
pilot'a ~ 2 yıl önce
Asıl senin gibiler içler acısı.
Pilot ~ 2 yıl önce
pilot'a yazana: Olayı kişiselleştirmeniz de cabası. Sıkışınca böyle olur zaten.
elvan ~ 2 yıl önce
qatar 100lerce uçağını bize gizlice hibe ediyor, dış güçler anlamasın diye böyle yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat dikkat ~ 2 yıl önce
Eğitim seviyeleri aşırı düşük, savaş pilotluğundan çok uzaklar. Yerleşim birimleri üzerinde uçmalarına ya da geçişlerine izin verilmemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Bize pilotları değil uçakları lazım.
Memleket ~ 2 yıl önce
Yorumları okuyunca bu memleketin nasıl bu hale geldiğini daha iyi anlıyorum. Katar uçağı geliyor diye sevinenler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Şu an parasını ödediğiniz uçakları alamıyorsunuz. Yerine almak istediğiniz uçakları da alamıyorsunuz. Üstelik ödediğiniz parayı da iade etmiyorlar. Yeri gelince bu Katar uçakları sizin işinizi görecek. Hiç mi düşünemiyorsunuz?
şaşırtmadı ~ 2 yıl önce
Amerikanın Türkiye masası şefi... pardon CHP milletvekili Çakırözer hemen itiraz etmiş. Bunlar tezkereye de hayır deyip HDP yanlamış insanlar. CHP, Kılıçdaroğlundan sonra enteresan bir kulvarda yol almaya başladı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırtmadı yazans ~ 2 yıl önce
Sen önce açılım ayağına,oy için Diyarbakır'da terörist destekçileriyle meydanlarda elele megri megri diye şarkılar söyleyen,şehirlere hendekler kazılırken güvenlik güçlerine karışmayın emri veren,teröristlerin ayağına hakim gönderen,barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayıp paçavrasını göndere çektiren,Türk demeyelim,Türk diye bir şey yoktur,Türklük faşistliktir diyen sonra koltuk sallanınca bir anda sözde yerli ve milli olan din tüccarı, aleyhimize ne varsa yapan amerika ne emrederse harfi harfine yerine getiren,ülkeyi ekonomik,sosyal,ticari her bakımdan iyice dibe götüren yolsuzluk,çökme,rezillik,rüşvet,haksız kazanç,torpil'de sınır tanımayan akape'ye laf söyle olur mu???
Pilot ~ 2 yıl önce
Hem de ne yanlamak...utanma da yok.
Gelsin mangirlar ~ 2 yıl önce
Para gelsinde nasıl gelirse gelsin önce para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan keskin ~ 2 yıl önce
Burda bazı kişiler laf olsun diye yorum yapmasiyok efendim işgal is ya Yunanistan dedeagacda olanlara yunanlar işgal demiyor burda bazı memleket düşmanları yorumlarına bak artık her ulkenin müttefiki var bizimkinde katar azarbeycan Pakistan bilmiyorsan öğrenin
Pilot ~ 2 yıl önce
Bunu işgal olarak değerlendirmek çok yanlış. 29 Ekim'de nasıl kı Türk ve Azeri uçaklar "bir" uçuş yaparak "Egede burnumuzun dibindeki yığınağa" mesaj verdiyse bunda da benzer bir mesaj var. Yani yanlız değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot yazana ~ 2 yıl önce
Yalnız değiliz diyorsun da Katar denilen aşiret ülkesi Türkiye'nin tüm itirazlarına karşı Yunanistan ile gaz işinde ortak hareket etti,Kıbrıs Rum kesimini tanıdı,ikisiyle beraber Kıbrıs'ta gaz arıyorlar...Adına arap denen milletten bize ancak düşmanlık ve hainlik gelir.
Kaptan ~ 2 yıl önce
Çok şükür yalnız değiliz, yanımızda Qatar var kim tutar bizi…. Düştüğümüz hale bak ya. O Qatar bu arada Exxon ile beraber Rumlar’la ortak oldular sondaja başladılar. Uçakları her an buradan kalkar Girit’e Souda’ya gidiverir…
Pilot ~ 2 yıl önce
Pilot yazana: Katarın Türkiyede üssü yok ama Türkiyenin Katarda üssü var.
pilot'a ~ 2 yıl önce
Abd izin vermese Katar'da veya başka bir yerde üs falan kuramazsın izin almadan sinek uçuramazsın boşa masal anlatma,iktidar yağcılığı yapma...
Pilot ~ 2 yıl önce
pilot'a yazana: İzin almadık zaten. Artık bu ülkeyi küçümsemekten vazgeçin. 2016'dan bu yana zaten iktidarın rotası farklı. Halen eksiklikler var, halen yanlışlıklar var. Ama gelinen noktayı da görmezden gelemeyiz.
Pilot yazana ~ 2 yıl önce
Ülkenin hali her açıdan ortada, bir telefonla rahibi ve gazeteciyi bırak dediler anında bıraktılar,aptallık etme diye mektup yazdılar cevap veremediler,bir tivitle ekonomi battı,eyy dedikleri ülkelerin turistleri gelsin diye ayaklarına bakanları yolladılar,para için bedevilere yanaştılar,ordan burdan teknoloji,hammadde,ekipman, mühendislik alıp burada birleştirip koltuk ve çıkar için güya yerli ve milli diye bir şeyler yapıyoruz diye yalan söylüyorlar,ihracat için ithalat yapmak zorundayız,1 dolar kazanacağız diye 3 dolar harcıyoruz,eğitimli insanları sırf torpil,hemşehricilik, particilik yüzünden ülkeden kaçırdılar,paraları araplara,betona, yandaşlara,mahdumlara, damatlara,ailelerine, saraylara,arabalara,uçaklara, lükse,gösterişe saçtılar,millet 40 sene ağır borca sokuldu,katar dışişleri bakanı bizim bakana buraya para dilenmeye mi geldiniz diye rezilce soru sordu tepki veremediler, sen hala bu ülkeyi küçümsemekten vazgeçin diyorsun...
Buyursunlar ~ 2 yıl önce
Yunan Rafale'lerinin karşısına çıkarak pratik yapsınlar. Bizimkler de bi Rafale görsün. !0 numara anlaşma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ve ~ 2 yıl önce
Adamlar Suriye tezkeresinin içine sıkıştırdıklari bir madde ile zaten bunun teskeresini geçirdiler meclisten 1 ay önce. Eyyy milletim haberin olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruhi ~ 2 yıl önce
dersin ki okumuş tezkereyi de yorum yapıyor :)
Pilot ~ 2 yıl önce
O bahsettiğin madde Kıbrıs Barış Harekatı Tezkeresinde de olan "STANDART" bir şey. Yeniymiş gibi yutturmaya kalkışmanız komik oluyor.
Hakkı ~ 2 yıl önce
Çok akıllıca; bu sayede Türkiye rafale savaş uçakları hakkında bir sürü bilgiye sahip olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000