31 Temmuz 2017, Pazartesi 09:07:52

Katar o açıklamayı yalanladı

Katar Sivil Havacılık Otoritesi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın, Katar uçakları için acil hava koridoru tahsis ettiği yönündeki açıklamayı yalanladı.
  • Bu ülkede Türk firmalarını kaçırtmak için uzunca bir dönemdir her türlü yola başvuruluyor. Aslına bakarsanız BAE, Katar'a uyguladıklarının bir benzerini örtülü olarak zaten bize uyguluyor. Eğer Emirates ve Etihad'a bir miktar zorluk çıkarırsak, onlara bayağı iyi bir ders verebiliriz. Örneğin artan üst geçiş trafiğinin güvenlik sorunu çıkarması bahanesiyle bu havayollarına Türkiye üzerinde sadece tek bir koridor üzerinden uçuş zorunluluğunu uygulayabiliriz. Bu koridor da L çizilecek uzunca bir yol olan Hakkari-Adana-Antalya-Muğla-İzmir-Çanakkale-Edirne ya da Kocaeli hattı olabilir. Türkiye'ye girişler ve çıkışlar sadece bu hattın iki ucundan olması zorunla hale getirilir ve aradan girişlere izin verilmez. Kötü hava koşullarında da hattın değişimine izin verilmez. Dünya'da artık kimin gücü kime yeterse. İyi niyet, uluslararası anlaşmalar vs dönemi geride kaldı.
  • Sudiler tarihinde ilk defa butce acigi verdi vergilere zam yapti petrol fiyatlari 10 yil boyunca ayni seyrini koruycak gelismis ulkeler elektirikli araclara geciyor arap bahari sudilere geliyor onlarda bunu biliyor tek care qatar i isgal etmek
  • katar olayı uzatma git suudi babanın elini öp özür dile yoksa seni öpeekler!

Katar Sivil Havacılık Otoritesi'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Abluka uygulayan ülkelerin hava sahasında Katar uçakları için acil hava koridorlarının tahsis edildiğine ilişkin Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA tarafından yayımlanan haber gerçeği yansıtmıyor. Bu ülkeler, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) uygulamalarında olduğu gibi havacılıkla ilgili herhangi bir duyuruda bulunmadı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kanada'nın Montreal kentinde bugün düzenlenecek ICAO konsey oturumundan önce gerçek dışı olan bu tür haberlerin yayınlanmaması çağrısında bulunuldu.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın ülkedeki Sivil Havacılık Otoritesi'nin yazılı açıklamasına dayandırdığı haberinde, 5 Haziran'dan bu yana Katar ile ilişkilerini kesen 4 Arap ülkesinin, bölgesel hava sahasının kapatıldığı durumlarda uygulandığı gibi acil durumlarda Katar uçaklarının kullanabileceği 9 acil hava koridoru tahsis ettiği belirtilmişti.

Haberde, söz konusu uygulamanın 1 Ağustos'tan itibaren başlayacağı aktarılmıştı. Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Katar o açıklamayı yalanladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

BirleşikArapEmirlik ~ 7 yıl önce
Bu ülkede Türk firmalarını kaçırtmak için uzunca bir dönemdir her türlü yola başvuruluyor. Aslına bakarsanız BAE, Katar'a uyguladıklarının bir benzerini örtülü olarak zaten bize uyguluyor. Eğer Emirates ve Etihad'a bir miktar zorluk çıkarırsak, onlara bayağı iyi bir ders verebiliriz. Örneğin artan üst geçiş trafiğinin güvenlik sorunu çıkarması bahanesiyle bu havayollarına Türkiye üzerinde sadece tek bir koridor üzerinden uçuş zorunluluğunu uygulayabiliriz. Bu koridor da L çizilecek uzunca bir yol olan Hakkari-Adana-Antalya-Muğla-İzmir-Çanakkale-Edirne ya da Kocaeli hattı olabilir. Türkiye'ye girişler ve çıkışlar sadece bu hattın iki ucundan olması zorunla hale getirilir ve aradan girişlere izin verilmez. Kötü hava koşullarında da hattın değişimine izin verilmez. Dünya'da artık kimin gücü kime yeterse. İyi niyet, uluslararası anlaşmalar vs dönemi geride kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herseyi bilen adam ~ 7 yıl önce
Sudiler tarihinde ilk defa butce acigi verdi vergilere zam yapti petrol fiyatlari 10 yil boyunca ayni seyrini koruycak gelismis ulkeler elektirikli araclara geciyor arap bahari sudilere geliyor onlarda bunu biliyor tek care qatar i isgal etmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özür dile ~ 7 yıl önce
katar olayı uzatma git suudi babanın elini öp özür dile yoksa seni öpeekler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon? ~ 7 yıl önce
Katarın arkasında biz varken kimse bişe yapamaz sudi gitsin amerikanın piynonu olmaktan çıksın ilk önce
Hele ~ 7 yıl önce
Suriyede kendi topraklarını koruyamayan ülke mi Katarı koruyacak güldürme bizi...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000