22 Mart 2013, Cuma 08:34:32

KASTAMONU'DA 'VOR' DA TAMAM!

Kastamonu Uzunyazı Havalimanında, VHF Omni Directional Radio Range (VOR) isimli cihazın yer tespit çalışmaları tamamlandı.
  • Maksat havalimanı inşaa etmek değil, onu adam gibi çalıştırmak. Bize VOR'dan öte, adam gibi çalışan, 24 saat açık meydan'a 9 saat'lik değil, en azından 12 saatlik TAF yayınlayan, kış geldi mi, temizliği güzelce yapılan, son yaklaşmada tavan altına inince, ATIS'ten 3xzayıf veren değil, temizliği yapılmış meydan lâzım. Erzurum. Kaç senedir bir transmisiometreyi yaptıramadaı koca DHMİ. Cat II var sözüm ona, ama notamla u/s. Adana! Kim bilir kaç senedir 23 tarafında PAPI'ler çalışmıyor. Uçuş güvenliği tehlikede. Daha neler neler. Ayıp.Rezillik...Bir daha ki AIREX'te soracaklarım çığ gibi çoğalıyor. Milli servet israfır yahu.
  • Bir sabit VOR+dme cihazının fiyatını merak ettim.
  • Yöremize hayırlı olsun. Emeği geçenleri , destek verenleri candan kutlamak isterim. Şimdi sıra ülkemizde bölgesel havacılığı geliştirmek üzere havayolu işletmelerini göreve çağırmakta ve onlara destekler vermekte. Zira optimum kapasite, optimum maliyet uygun yerlere uygun uçaklarla uçmakla mümkün olur. Bakınız ABD, Avrupa 20-50 kişilik uçaklarla hava taşımacılığını iç hatlarda nasıl artırmış. Bence öncü olarak 2 havayolumuz filosunu en az 4 adet bu tür uçak dahil ederek işe başlamalı. Saygılarımla,
  • sirin bir havalimani.yoreye hayirli olsun.

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden ve son çalışmaları gerçekleştirilen Kastamonu Uzunyazı Havalimanında, önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı.

Ankara’dan kalkan test uçağı Kastamonu üzerinde 3 saate yakın bir uçuş gerçekleştirerek, çeşitli mesafe ve yüksekliklerde uçarak VOR cihazı için en uygun yeri tespit etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, havalimanında artık son çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, VOR cihazının yerleştirilmesi ve test çalışmalarının tamamlanmasının bunun çalışmaların sonuna gelindiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

KASTAMONU'DA 'VOR' DA TAMAM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bak yeğen! ~ 11 yıl önce
Maksat havalimanı inşaa etmek değil, onu adam gibi çalıştırmak. Bize VOR'dan öte, adam gibi çalışan, 24 saat açık meydan'a 9 saat'lik değil, en azından 12 saatlik TAF yayınlayan, kış geldi mi, temizliği güzelce yapılan, son yaklaşmada tavan altına inince, ATIS'ten 3xzayıf veren değil, temizliği yapılmış meydan lâzım. Erzurum. Kaç senedir bir transmisiometreyi yaptıramadaı koca DHMİ. Cat II var sözüm ona, ama notamla u/s. Adana! Kim bilir kaç senedir 23 tarafında PAPI'ler çalışmıyor. Uçuş güvenliği tehlikede. Daha neler neler. Ayıp.Rezillik...Bir daha ki AIREX'te soracaklarım çığ gibi çoğalıyor. Milli servet israfır yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen bak dayı... ~ 11 yıl önce
dostum senin memleketine yapılan yatırımların onda biri yapılmadı kastamonu ya ,kurtuluş savaşının ve çanakkale savaşının şehitleri için bir minnettarlık tır belkide ama şunuda ekleyeyim istanbulda yaşayan 1,5 milyon kastamonulu var . sen merak etme atıl kalmaz erzurum a giden varsa orayada olur ...orda bir köy var uzakta değil yakında artık
LTBQ ~ 11 yıl önce
Bir sabit VOR+dme cihazının fiyatını merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MG ~ 11 yıl önce
Yöremize hayırlı olsun. Emeği geçenleri , destek verenleri candan kutlamak isterim. Şimdi sıra ülkemizde bölgesel havacılığı geliştirmek üzere havayolu işletmelerini göreve çağırmakta ve onlara destekler vermekte. Zira optimum kapasite, optimum maliyet uygun yerlere uygun uçaklarla uçmakla mümkün olur. Bakınız ABD, Avrupa 20-50 kişilik uçaklarla hava taşımacılığını iç hatlarda nasıl artırmış. Bence öncü olarak 2 havayolumuz filosunu en az 4 adet bu tür uçak dahil ederek işe başlamalı. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısınız.. ~ 11 yıl önce
Ama bunun için havaalanı nakliyesinin fahiş fiyatlarla yapılmasının önüne geçilmelidir. Bu hizmeti veren firmalar piyasanın çok üstünde hizmet veriyorlar.
sydney ~ 11 yıl önce
sirin bir havalimani.yoreye hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000