11 Ağustos 2009, Salı 07:32:53

Kastamonu Havaalanı'na ilk uçak indi!

Çiftler için düğün salonu, hız tutkunları için otomobil yarış pisti ve hayvanlar için otlak olarak kullanılan ve 3 milyon TL'ye mal olan Kastamonu Havaalanı'na model uçaklar iniş yaptı.
  • İstanbul'da çok Kastamonu'lu var, yurtdışında da. Bence önce İstanbul, sonra da Köln, Amsterdam seferleri falan başlamalı...

Kastamonu’da 1992 yılında inşa edilen ancak hizmete alınamayan havaalanı, model uçak tutkunlarının buluşma noktası oldu.

Alınan bilgiye göre, bugüne kadar bir çok kez modifiye araç tutkunları tarafından yarış pisti olarak kullanılan Kastamonu Havaalanı, vatandaşlar tarafından da direksiyon eğitimi alanı olarak kullanılıyor.  Havaalanının uçuşa kapalı olduğunu duyan model uçak tutkunları da Kastamonu’ya geliyor.

Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Tanzer Gürcü ve Fatih Uğur’un daveti üzerine Kastamonu’ya gelen 11 kişilik ekip, kendi imkanlarıyla hazırladıkları model uçakları havaalanı pistinde deneme imkanı buldu.  Model uçakların denenmesi için Kastamonu Havaalanı’nın uygun olduğunu dile getiren ekip üyeleri, bundan sonra da sık sık Kastamonu’ya gelerek deneme yapacaklarını söyledi.

Ekibe liderlik yapan ve Ankara’da özel bir şirkette Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Cihan Koçak, Anadolu’daki bir çok yerde bulunan model uçak tutkunlarından gelen teklifleri değerlendirip sık sık seyahat ettiklerini ifade ederek, Kastamonu havaalanının model uçak tutkunları için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.
Model uçağın bir çok dalı olduğunu belirten Koçak, son yıllarda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte radyo kontrollü modellerin ağırlık kazandığını söyledi. Teknolojinin bu konuda kendilerine inanılmaz kolaylıklar sunduğunu ifade eden Koçak, model uçakların altlarına yerleştirdikleri kamera sistemi sayesinde özellikle film yapımcılarından da büyük ilgi gördüklerini söyledi.

“İnsana yeni şeyler öğreten ve her anlamda deneyimler kazandıran bir hobiyle uğraşıyoruz” diyen Cihan Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde  havadan görüntü alma konusunun popüler hale geldiğini söyledi. Koçak, şunları kaydetti: “Film yapımcılarının özellikle aksiyon sahnelerini havadan görüntülemek amacıyla bu konuda bizden talepleri oluyor. Biz aslında Ankara’da faaliyet gösteriyoruz. Ancak bu işi hobi haline getiren model uçak tutkunlarından gelen davetleri de kırmayarak Anadolu’nun bir çok şehrine de gidip orada uçuş yapıyoruz. Kastamonu’ya da yakın bir arkadaşımızın daveti üzerine geldik. Bu seyahatler sayesinde hem tanışıyor hem de hoşça vakit geçiriyoruz. Uçuşların yanı sıra bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızın uçaklarının bakımlarını ve gerekli ayarlarını da yapma fırsatı buluyoruz.”

Öte yandan, Kastamonu Valisi Mustafa Kara ise havaalanını ulaşıma açabilmek için çaba harcadıklarını belirterek, gerekli yerlerle gerekli resmi girişimlerin olduğunu ve ulaşıma açılmasına çalışıldığını bildirdi.

İlk uçak indi

İlk uçak indi

İlk uçak indi

İlk uçak indi

İlk uçak indi

Kastamonu Havaalanı'na ilk uçak indi!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İstanbul'da çok Kastamonu'lu var, yurtdışında da. Bence önce İstanbul, sonra da Köln, Amsterdam seferleri falan başlamalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000