07 Haziran 2016, Salı 17:28:04

Kaş Havaalanı projesine tepki

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Kaş’a havaalanı yapımına doğal ve sit alanlarının yok edileceği gerekçesiyle karşı çıktı.
  • ABD'nin coğrafyasını, büyüklüğünü, sosyal ekonomik durumunu bilmeden Pilot olacak ve "orada heryerde varmış bizde de olsun" diyen adamlara kendimizi emanet edeceğiz. En azından Türkiye'nin sadece Kaliforniya büyüklüğünde olduğunu öğren bari.
  • Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir ata sözümüz var.Yeşil iktidarın cok önem verdiği bir renk ama,yaprakta değil Paranın renginde diye düşünüyorum..
  • Antalya dış hatlar hava limanı hala kapalı!!!
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Kim bilir ne çıkar ne rant meseleleri var orada... Antalya, Dalaman üzerinden gelinir oraya, havalimanı yap, Kaş'ın doğasını mahvet..
  • Tokat'a ikinci alan yapılması planlanıyormuş. Trabzona da ikinci pist. Çaycuma da aynı dertten muzdarip. Çorumu da unutmamak gerekir tabiki. Mevcutları uzatmak varken, devlette para deniz, tadına bakmayan tok diye bir söz varmış. Ağlayacağımız zamanların da gelmesi yakındır. Hele büyüne rakamları % 1-2 lere sabitlensin.
  • Onlar para KAZASİNDA ne olursa olsun. Havaalanı yapılır, sit alanları daraltilir lux villar yapılır, mahveder aterlar. Yeterki para kazansinlar. Zeytinlik kanununda ced kanununda kendilerine uydururlar, tıpkı enerji kanununda yaptıkları gibi. Bizde arkanizdayiz.
  • o bölgenin müthiş doğasını katledecek bir proje idi. umarım imzalar işe yarar.
  • Turgay ve Tuncay icin iyi bir gelisme bagaj sistemi celebi-ic 1milyon euro iyi para
  • Bunlar Türkiye'nin kalkınmasını ve gelişmesini istemiyorlar

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Kaş’a havaalanı yapımına doğal ve sit alanlarının yok edileceği gerekçesiyle karşı çıktı.

Antalya’nın gözde turizm ilçelerinden biri olan Kaş’a 'Batı Antalya Havalimanı' yapımı için hazırlanan proje başta Kaş ilçesi olmak üzere Antalya’da birçok STK’yı harekete geçirdi. STK’ların ortak görüşü Kaş’ın havaalanına ihtiyacının olmadığı yönünde. Kaş’a böyle bir havaalanı yapımının ilçenin doğal ve tarihi dokusunu yok edeceğini öne süren Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube’sinde bir araya gelerek gerekçelerini açıkladı.

22 BİN İMZA TOPLANDI

Kaş turizm ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen konuşan Kadriye Hacımusaoğlu, havaalanının 6 bin 300 dönüm üzerine ormanlık alana kurulacağını öne sürdü. Kaş’ta havaalanı yapımıyla birlikte tarım alanlarının zarar göreceğini, doğal bitki örtüsüyle birlikte antik yolların yok olacağını da savunan Hacımusaoğlu, “Özellikle havaalanının pist yapılacak kısmı 70 dönümlük arazi üzerinde kurulu bu 4 sit alanından birisinin üzerine kurulacak” dedi. Bakanlıktan projeyle ilgili bir açıklama göremediklerini belirten Hacımusaoğlu, “Bazı turizm şirketleri havaalanı yapımı için yap işlet modelli bir proje hazırlamış bakanlığa sunmuş. Projeyle ilgili bakanlıktan bir açıklama görmedik. Havaalanı yapılmasın diye 22 bin imza topladık. Biz havaalanı yapılmasını istemiyoruz. Kaş’a 2 saat uzaklıkta Dalaman havalimanı o bile tam kapasite olarak kullanılamıyor. Yüzde 22’lik bir kapasite ile çalışıyor” dedi.

22 meslek odası ve örgütünün bir araya gelmesiyle oluşan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu adına açıklama yapan Abit Küçükarslan ise projeyle ilgili bir belirsizliğin olduğunu belirtti. Havalimanı yer seçimi için sadece otel sahiplerinin isteğinin dikkate alındığını iddia eden Küçükarslan, turizm adına Antalya’nın 500 bin dekar arazi kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Antalya’nın daha fazla tarım arazisi kaybına tahammülü yoktur. Havaalanı, Kaş ve yakın çevresindeki yerlerin tarım faaliyetlerini bitirecektir. Batı Antalya Havaalanı Projesi’nin yapılacağı alanda antik kent, özel çevre koruma bölgesine vereceği zarar ortadadır."

Kaş Havaalanı projesine tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Yolcu adayı ~ 8 yıl önce
ABD'nin coğrafyasını, büyüklüğünü, sosyal ekonomik durumunu bilmeden Pilot olacak ve "orada heryerde varmış bizde de olsun" diyen adamlara kendimizi emanet edeceğiz. En azından Türkiye'nin sadece Kaliforniya büyüklüğünde olduğunu öğren bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gundas ~ 8 yıl önce
Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir ata sözümüz var.Yeşil iktidarın cok önem verdiği bir renk ama,yaprakta değil Paranın renginde diye düşünüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarık ~ 8 yıl önce
Antalya dış hatlar hava limanı hala kapalı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizm mefta ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 8 yıl önce
Kim bilir ne çıkar ne rant meseleleri var orada... Antalya, Dalaman üzerinden gelinir oraya, havalimanı yap, Kaş'ın doğasını mahvet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mekonomist ~ 8 yıl önce
Tokat'a ikinci alan yapılması planlanıyormuş. Trabzona da ikinci pist. Çaycuma da aynı dertten muzdarip. Çorumu da unutmamak gerekir tabiki. Mevcutları uzatmak varken, devlette para deniz, tadına bakmayan tok diye bir söz varmış. Ağlayacağımız zamanların da gelmesi yakındır. Hele büyüne rakamları % 1-2 lere sabitlensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karadenizliler para KAZASİNDA. ~ 8 yıl önce
Onlar para KAZASİNDA ne olursa olsun. Havaalanı yapılır, sit alanları daraltilir lux villar yapılır, mahveder aterlar. Yeterki para kazansinlar. Zeytinlik kanununda ced kanununda kendilerine uydururlar, tıpkı enerji kanununda yaptıkları gibi. Bizde arkanizdayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğa katliamı=rant ~ 8 yıl önce
o bölgenin müthiş doğasını katledecek bir proje idi. umarım imzalar işe yarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI iCF ~ 8 yıl önce
Turgay ve Tuncay icin iyi bir gelisme bagaj sistemi celebi-ic 1milyon euro iyi para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musa ~ 8 yıl önce
Biraz zor
İnadına hizmet ~ 8 yıl önce
Bunlar Türkiye'nin kalkınmasını ve gelişmesini istemiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halis ~ 8 yıl önce
Ya havaalani yapiliyor ok ne bu baskaldiri bu futursuzca saldiri yahu kulturu degerleri korursak cok buyuk insaatlara canak tutmazsak,imari ve ranti dogaya zarar vermicek sekilde betonlasmanin onune gecerek hazirlarsak cok kat yerine yatay mimari benimsersek,butik bir anlayista tum bolgeleri sit alanlari ve dogayi koruyarak tanzim edersek,bir antalya kusadasi bodrum cesme gibi kendi elimizle ucubeye cevirdigimiz yerlesim ornekleri onumuzdeyken bunlardan hareketle ve referansla neden bir yanlisa tekrar dusulelimki dusmeyiz dusmeyecegizde cunku eskiden yapilan yanlislar ve hali sonuclari ortada birakalim havaalani yapilsin ulasim kolaylassin kalkinsin her yer ,bolge gelissin herkes memnun olsun tarim urunlerinin kargo sevkiyatlari hizlansin tabiki bolge ranta kurban ve talan edilmeden butik bir anlayisla ucuz turist degil kaliteli pahali turistri hedefleyerek tabi buda dogayi ve yukaridaki onlemleri alan politikalarla olacaktir.Buda zaten hukumetin ustesinden gelip basaracagi uslerdir Birakalim havalimani yapilsin tabi hatalardan ders cikartarak temkinli ve dogru adimlarla bu zaten hukumetinde cevre ve sehircilik politikalarinda mevcut.
Yurttas ~ 8 yıl önce
Bunlarin hepsi ya chp li ya hdp li maksat yatirim baltalansin hukumet verdigi sozu tutmayip prestij kaybetsin mesele bence bu siyasi hareketler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000