24 Eylül 2020, Perşembe 13:47:34

Karlıtekin'den İstanbul Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar

Özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Candan Karlıtekin önemli açıklamalar yaptı. Karlıtekin, "3'ncü Havalimanı Projesi" hakkında değerlendirmelerde bulundu.
  • Yıllar geçti hala konuşuyor. Floryadan kimin evini kamulaştıracaktınız? O zaman kamulaştırma bedelleri dahi hesaplanamadı bu evlerin. Bekara karı boşamak kolay der atalarımız. 2 milyar dolara halledecekmiş. Hangi godamanın evini kamulaştırabilecektiniz? Büyük düşünün büyük.
  • Evet candan beyi tanımıyorum fakat adam gibi adamdır.Kriz dönemini öyle bir yönetti ki personelin üç kuruşuna bunlar gibi göz dikmedi ayrıca kurumda huzur vardı.paristeki uçak kazasını bahane edilip istifaya zorlandı ama onlara da kalmadı..şimdi görmemişlerin elinde kurum hırpalandıkça hırpalanıyor.
  • THY teknik, birilerin midesine et ekmek geçmiyor olabilir, ama domuz eti de geçmiyor. Siz hangi yetkiyle birilerinin araştırılmasını on görüyorsunuz.
  • Karlıtekin Thy de boş konuşan, konuşan ama farklı davranan birisi olarak tarihe geçti. İnsanlara sinsice sokulan, ama altını oyan bir karakter. Bunun siyasetçiliği de farklı olmayacak. Gündoğdu Onu yanına destek olsun diye aldı, O ise altını oydu, makamına kondu. Adamlığı bu kadar. AMS krizinde kendisi kriz masası kuracağına birisi Valinin, öbürü Sivil Havacılığın koltuğunun altına saklandı. Bir kriz masası kuramadılar. Getirdiği hırsızları son ana kadar görevde tuttu. Bence zerre kadar güvenemezsiniz.
  • İstanbul'u büyütmemek lazımdı diyorsun doğru da bunda sen ve eskiden mensubu olduğun partinin suçu çok ! 25 sene yönettiğiniz İstanbul'a diğer illerden terör,işsizlik nedeniyle gelenler yetmezmiş gibi bir de iktidar tarafından suriyeliler dolduruldu nüfus 20 milyona dayandı hamdolsun !
  • çalışma hayatımda bu şirkette üç yönetim gördüm.. Sayın Karlıtekin bunların içinde en başarılısı idi.. tekrar gelse başa, THY yine şahlanır.. İnşallah tekrar döner biricik şirketimize!
  • İST, İstanbul'un havalimanı sorununu çözmüştür. Yerine kalsaydı, bu sorun hep devam edecekti. Çünkü genişleyebileceği kadar genişledi. Askeri hangarlar bile aprona dahil edildi, terminal 07-25 e yanaştı. pist THY binasına uzadı. 17-35 pisti zaten paralel pistle aynı anda çalışamıyor. Durum buyken bu havalimanı yeterliydi demek, ya işi bilmemek, ya da siyasi olarak muhalefet etmektir. Bu kadar genişlemeye rağmen en pik saatlerde (pik değil) uçaklar beklemeye, havada tur atmaya alınıyordu. Beyefendi bunları bilmeden mi konuşuyor. Rize-Artvin, Afyon-Kütahya tamam da IST, İstanbulun nüfusu artmadan da yetmiyordu. Bu eziyetlerle en fazla 2025 e giderdi. Ondan sonrası duvara toslardın, niye vizyonsuzluk yapıp gerekli hamleyi yapmadın diye sorarlar adama. Binali bey size sormadı, çünkü siz ikiniz, hiçbir zaman havacılık vizyonuna sahip olamadınız. Bende yönetime yakındım ve bunu gayet bilerek yazıyorum. Sizler insanlarla uğraştınız sürekli. Hizipçilere prim verdiniz, şımarttınız onları.
  • havalimanı şehrin ortasında kalmadı şehri havalimanının etrafına rant uğruna heba ettiler!
  • neden gorusunuz alinmak zorunda olaun ki? sizi daha vizyoner sanirdim, eski surekli rotar durumu akillarda, yeni meydana tabii ki ihtiyac vardi. hem sehrin guney agirlik merkezinin bitik oldugu, kuzeye de sehir yapmanin gayet mantikli oldugunu dusunuyorum. nufus artisini baska nasil ayni yerlerde birikmekten kurtulabilirsiniz? mantiksiz politik yaklasim gostermis Candan bey
  • Havacılık ile ilgili herkes biliyor 3 havalimanın olmazsa olmaz kadar gerekli olduğunu. Havacılık ve THY nin büyümesi Turizminde sürekliliğin sağlannası için kesinlikle gerekliydi. Geç kalındığı için eleştirilebilir hükümet daha evvel olmalıydı. Ama düşmanlık için muhalefet yapıldığu için Atatürk havalimanı açık tutulamadı. oysaki yapıcı nir muhalefet olsaydı İstanbul da 3 havalimanı da faal kalabilirdi. Tıpkı Londra gibi

Özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Candan Karlıtekin önemli açıklamalar yaptı. Karlıtekin, "3'ncü Havalimanı Projesi" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TV5'te yayınlanan programın sunucularından Yıldıray Oğur, Hamdi Topçu’nun kitabındaki görüşlerine göre İstanbul Havalimanı’na karşı olduğunun anlaşıldığını ve bu konuda Candan Karlıtekin’in ne düşündüğünü sordu. Karlıtekin bu soruya şöyle cevap verdi:

“Tabii o zaman Türk Hava Yolları bayrak taşıyıcı ve Türk sivil havacılığının yarısından biraz fazlası.. Özel sektörde ciddi ivme kazanmıştı hatırlarsanız. Böyle önemli bir konuda bize hiçbir görüş sorulmadı. Yeni havalimanı yapılacak, kapasitesi ne, nereye… Ben orada görevliyim. Yönetim kurulu başkanıyım, İcra Kurulu başkanıyım. Sadece yönetim değil, biz her gün gidiyorduk.”

“‘HAVALİMANI BURADAN TAŞINIYOR’ DEDİ, ‘ALLAH ALLAH’ DEDİM…”

Karlıtekin, İstanbul Havalimanı’ndan nasıl haberdar olduğu ise şu sözlerle açıkladı:

“2009’un ortalarında buna karar verildi. Karar verildiğini de ben şöyle öğreniyorum: Yeşilköy’e genel müdürlük binası kifayet etmiyor, yeni bir bina yapalım. Orada arsamız da vardı. Projelerini yaptırdık falan… Sonra bir gün Hamdi Bey geldi, ‘Boşuna uğraşma,’ dedi. ‘Hayırdır,’ dedim. ‘Havalimanı buradan taşınıyor,’ dedi. Allah Allah, dedim. Farklı bir parti değiliz, bir şey değiliz. Hatta İstanbul Belediyesi’nde de eski Ulaştırma Bakanımızla birlikte çalıştık. O İstanbul Deniz ve Otobüsleri Genel Müdürüydü, ben İştirakler Daire Başkanıydım. Ben hiyerarşik olarak üstteydim ama ona abi derdim. Fakat buna rağmen görüşümüz alınmadı. Benim dışımdaki insanlardan da alınmadı.”

“İSTANBUL’U KUZEYE VE BATIYA DOĞRU BÜYÜTME HAYALİ VARDI…”

Ali Bayramoğlu’nu bu konudaki görüşü ne olurdu diye sorması üzerine Karlıtekin, “Görüşümüz uygun bir pist yapılması kaydıyla, bir miktar belki kamulaştırma yapılacaktı. Azami 2 Milyar Dolara İstanbul’un ihtiyacını idare eder değil, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen’e de ikinci paralel pist yapılmak kayıt ve şartı ile ikisi İstanbul’un ve İstanbul üzerinden Türkiye’nin hava taşımacılığı ihtiyacını görürdü. Yakın bir gelecekte de buna ihtiyaç yoktu. Ama mesele şu; İstanbul’u kuzeye ve batıya doğru büyütme hayali vardı,” dedi.

“İSTANBUL’U KUZEY VE BATIYA BÜYÜTME PROJESİ, KANAL İSTANBUL DA BİR ETKEN…”

Yıldıray Oğur’un “Kanal İstanbul yüzünden mi?” sorusuna cevaben Karlıtekin, “Kanal İstanbul da bunun bir parçası,” dedi ve ekledi:

“İstanbul’da zaten 15-16 Milyon nüfus var. 5 milyon belki, oraya bir nüfus yığacaksınız, bu doğru bir şey değil. Oraya kuracağınız bir şehir yine İstanbul’un merkeziyle ilişkili olacak. Yine büyük bir yük bindirecek İstanbul’un içine. İklimsel olarak İstanbul’un kuzeyi ile güneyi arasında her zaman derece farkı vardır. İstanbul’un kuzeyindeki ormanlar, İstanbul’un akciğerleri… Hatırlarım mesela 1995 yılında merhum Süleyman Demirel İstanbul Belediyesi’ne geldi brifing almaya. Biz o zaman İstanbul’un kuzeyine yapılaşma yapmanın nasıl bir cinayet olduğunu kendisine izah etmiştik. İstanbul’u büyütmemek lazımdı. Sonuç itibariyle bir tercihtir, o havalaanının yapılması bizzati ihtiyaçtan değil daha büyük bir İstanbul’un röper noktasını ileriye çekmek içindir. Oraya çekildi.”

Karlıtekin'den İstanbul Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Doğrucu ~ 3 yıl önce
Yıllar geçti hala konuşuyor. Floryadan kimin evini kamulaştıracaktınız? O zaman kamulaştırma bedelleri dahi hesaplanamadı bu evlerin. Bekara karı boşamak kolay der atalarımız. 2 milyar dolara halledecekmiş. Hangi godamanın evini kamulaştırabilecektiniz? Büyük düşünün büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TANIMIYORUM ~ 4 yıl önce
Evet candan beyi tanımıyorum fakat adam gibi adamdır.Kriz dönemini öyle bir yönetti ki personelin üç kuruşuna bunlar gibi göz dikmedi ayrıca kurumda huzur vardı.paristeki uçak kazasını bahane edilip istifaya zorlandı ama onlara da kalmadı..şimdi görmemişlerin elinde kurum hırpalandıkça hırpalanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayfa ~ 4 yıl önce
THY teknik, birilerin midesine et ekmek geçmiyor olabilir, ama domuz eti de geçmiyor. Siz hangi yetkiyle birilerinin araştırılmasını on görüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karlıtekin ~ 4 yıl önce
Karlıtekin Thy de boş konuşan, konuşan ama farklı davranan birisi olarak tarihe geçti. İnsanlara sinsice sokulan, ama altını oyan bir karakter. Bunun siyasetçiliği de farklı olmayacak. Gündoğdu Onu yanına destek olsun diye aldı, O ise altını oydu, makamına kondu. Adamlığı bu kadar. AMS krizinde kendisi kriz masası kuracağına birisi Valinin, öbürü Sivil Havacılığın koltuğunun altına saklandı. Bir kriz masası kuramadılar. Getirdiği hırsızları son ana kadar görevde tuttu. Bence zerre kadar güvenemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
candannn ~ 4 yıl önce
İstanbul'u büyütmemek lazımdı diyorsun doğru da bunda sen ve eskiden mensubu olduğun partinin suçu çok ! 25 sene yönettiğiniz İstanbul'a diğer illerden terör,işsizlik nedeniyle gelenler yetmezmiş gibi bir de iktidar tarafından suriyeliler dolduruldu nüfus 20 milyona dayandı hamdolsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Loyalty ~ 4 yıl önce
çalışma hayatımda bu şirkette üç yönetim gördüm.. Sayın Karlıtekin bunların içinde en başarılısı idi.. tekrar gelse başa, THY yine şahlanır.. İnşallah tekrar döner biricik şirketimize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetersiz ~ 4 yıl önce
İST, İstanbul'un havalimanı sorununu çözmüştür. Yerine kalsaydı, bu sorun hep devam edecekti. Çünkü genişleyebileceği kadar genişledi. Askeri hangarlar bile aprona dahil edildi, terminal 07-25 e yanaştı. pist THY binasına uzadı. 17-35 pisti zaten paralel pistle aynı anda çalışamıyor. Durum buyken bu havalimanı yeterliydi demek, ya işi bilmemek, ya da siyasi olarak muhalefet etmektir. Bu kadar genişlemeye rağmen en pik saatlerde (pik değil) uçaklar beklemeye, havada tur atmaya alınıyordu. Beyefendi bunları bilmeden mi konuşuyor. Rize-Artvin, Afyon-Kütahya tamam da IST, İstanbulun nüfusu artmadan da yetmiyordu. Bu eziyetlerle en fazla 2025 e giderdi. Ondan sonrası duvara toslardın, niye vizyonsuzluk yapıp gerekli hamleyi yapmadın diye sorarlar adama. Binali bey size sormadı, çünkü siz ikiniz, hiçbir zaman havacılık vizyonuna sahip olamadınız. Bende yönetime yakındım ve bunu gayet bilerek yazıyorum. Sizler insanlarla uğraştınız sürekli. Hizipçilere prim verdiniz, şımarttınız onları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!! ~ 4 yıl önce
havalimanı şehrin ortasında kalmadı şehri havalimanının etrafına rant uğruna heba ettiler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepeyi yalama bitti ~ 4 yıl önce
Sırada ne var
timsah ~ 4 yıl önce
neden gorusunuz alinmak zorunda olaun ki? sizi daha vizyoner sanirdim, eski surekli rotar durumu akillarda, yeni meydana tabii ki ihtiyac vardi. hem sehrin guney agirlik merkezinin bitik oldugu, kuzeye de sehir yapmanin gayet mantikli oldugunu dusunuyorum. nufus artisini baska nasil ayni yerlerde birikmekten kurtulabilirsiniz? mantiksiz politik yaklasim gostermis Candan bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HERKES BİLİYOR ~ 4 yıl önce
Havacılık ile ilgili herkes biliyor 3 havalimanın olmazsa olmaz kadar gerekli olduğunu. Havacılık ve THY nin büyümesi Turizminde sürekliliğin sağlannası için kesinlikle gerekliydi. Geç kalındığı için eleştirilebilir hükümet daha evvel olmalıydı. Ama düşmanlık için muhalefet yapıldığu için Atatürk havalimanı açık tutulamadı. oysaki yapıcı nir muhalefet olsaydı İstanbul da 3 havalimanı da faal kalabilirdi. Tıpkı Londra gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000