01 Temmuz 2022, Cuma 08:59:41

"Kargo taşımacılığı Cengiz Topel Havalimanı'nda yapılsın"

Ulaştırma 2053-Körfez Lojistik Çalıştayı'nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Kargo taşımacılığının arttırılması, bunun Cengiz Topel Havalimanı'ndan başlanılması ve lojistik hareket imkanı olarak da değerlendirilmesi gerekiyor. En azından kargo taşımacılığının Cengiz Topel Havalimanı'nda başlatılması kente başka fırsatlar getirecektir" dedi.
  • Danimarka Cargo şefinin Kopenhag da adresi yokmuş .Şahıs İsveç ten gelip gidiyormuş . Ya iki ülke arasında pandemi çıkarsa sınırlar kapatılırsa ya da pasaportunu bir an için kaybederse işe nasıl gelip gidecek ? O zaman Uçağın Kaptanı , Kargo Şefi İsveç te diye oraya mı Divert edecek ? Kargo da operasyonun aksadığı zamanların maliyeti şirkete biner.
  • İgadan izin alamadılar herhalde
  • evi barkı da Darıcaya taşırız Ataköyden.
  • Agzi olan konusuyor. Ic hatla gelen kargoyu nasil baglican ? onuda dusundunmu ? IST-ISL kamyon gecisi bile hayatimizi zindan etti bide senin oraya tasiyalim. Ne guzel Istanbul
  • Pist genişliği 30 metre olan bir meydanı kargo merkezi yapın diyebilecek insanın belediye başkanı olması üzücü. Ülkedeki tüm cahiller birbirinden güç alarak boş boş konuşuyor.
  • Kocaeli değilde Çorlu mantıklı be kralll.
  • Cengiz topel den haftada 3 sefer trabzon ucuşları oluyordu ne güzel onuda kaldırdılar.ucaklarda full yolcu ile git gel yapıyordu uçuşların durması hiç iyi olmadı
  • 30 m. dar pistin ya genişletilmesi yada yanına paralel 60 m. pist yapılması gerekiyor,G.Hane-Bayburta havalimanı yapanlar Türkiyenin bütçe sponsoruna kamu yatırımı yapmaktan imtina ediyorlar.... 3.5 milyon nüfusa hitap edecek bir havalimanı iş yapmayacaksa hiç bir yer yapamaz,İstanbul yakınlığı filan problem değil bakın Londrada 7 tane int'l havalimanı var kimse şikayetçi değil,memnun.
  • adam seferler yapılsa türkiyenil ilk 5 ine girecek kapasiteye sahip havalimanı. özellikle çalışmaması isteniliyor.
  • Mümkün olmuyor işte çok gazla zorlamanın anlamı yok. Uçak seferi yok. Sadece kargo seferi ile dönmüyor. Uçak altı kargo ile de kargo dağıtımı yapıyorsunuz. Bir çok firmada İstanbul tarafında ve Sabiha Gökçene Topelden daha yakın. Topel’in pist genişliği 30 metre büyük kargo uçakları İçin uygun değil. Yatırım yapmak da ekonomik değil. Sonra Zafer havaalanı gibi garabetler çıkıyor karşımıza.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlediği "Ulaştırma 2053- Körfez Lojistik Çalıştayı" Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı.

"Cengiz Topel Havalimanından yaz aylarında uçuşlar yapılmasını istiyoruz"
Programda konuşan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Kocaeli, yüzölçümü bakımından küçük, ancak katma değeri bakımından önemli bir ildir. Son 10 yıllık istatistiki verilere göre, ilin Türkiye imalat sanayine sağladığı katkı yüzde 13’tür. Kocaeli, konum olarak çok şanslı bir il. Sanayi kuruluşlarının doğal bir liman olan İzmit Körfezi etrafında konuşlanması, firmalarımıza lojistik anlamda önemli fırsatlar sunuyor. 2021 yılında 110 milyar TL vergi toplanan bir şehirdesiniz. Türkiye'de 66 ilin topladığı vergiden daha fazla vergi topluyoruz. İhtiyacımız olan altyapı için sizden destek istiyoruz. Lojistik köylerin kurulmasını önemsiyoruz. Cengiz Topel Havalimanından yaz aylarında uçuşlar yapılmasını istiyoruz. Burası sadece Kocaeli’nin değil, Sakarya ve Düzce’nin de havalimanı olabilir" dedi.

"Kargo taşımacılıklarının Cengiz Topel Havalimanı'nda başlatılması kente başka fırsatlar getirecektir"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, son 20 yılda hem Türkiye hem de Kocaeli'de devasa projelere imza attığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Lojistiğin ön planda olması, bir ülkenin zenginliğinden bir tanesidir. Bu lojistik bölgenin ve Türkiye’nin kaderini değiştirebilir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. 2019 verilerine göre, Türkiye’nin ihracatının yüzde 60’ı ithalatının da yüzde 5’ü deniz yoluyla yapılıyor. Ülkemiz liman ve iskelelerinde 2019 verilerine göre, 484 milyon ton yük yerleştiriliyor. Hem ülke ekonomisi hem de şehir hayatı için önemli. Yükün nasıl gelip nasıl gideceği konusu dışında bütün disiplinlerle alakalı konuşmalarımız oluyor. 484 milyon ton yükün yüzde 27’si ihracat, yüzde 46.7’si ithalat, yüzde 11.5’i kabotaj, yüzde 15’se transit olarak gerçekleşiyor. 2019 dış ticaret verilerine göre, 121 milyar doları Marmara bölgesinden yapılıyor. 2019 yılı verilerine göre 10 tane ihracat yapandan 7'si Marmara bilgesinden. Üretim ve depolama alanlarını demir yoluyla güçlendirmeliyiz. Bu sayede karayolu üzerindeki yükü azaltmış olacak, şehri ulaşım açısından rahatlatmış olacağız. Liman yapmadan da yapılabilecek çok şey var. Kargo taşımacılığının arttırılması, bunun Cengiz Topel Havalimanından başlanılması ve bunun bir lojistik hareket imkanı olarak da değerlendirilmesi gerekiyor. En azından kargo taşımacılıklarının Cengiz Topel Havalimanında başlatılması kente başka fırsatlar getirecektir" diye konuştu.

 

"Kargo taşımacılığı Cengiz Topel Havalimanı'nda yapılsın"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

CARGO ŞEF ~ 2 yıl önce
Danimarka Cargo şefinin Kopenhag da adresi yokmuş .Şahıs İsveç ten gelip gidiyormuş . Ya iki ülke arasında pandemi çıkarsa sınırlar kapatılırsa ya da pasaportunu bir an için kaybederse işe nasıl gelip gidecek ? O zaman Uçağın Kaptanı , Kargo Şefi İsveç te diye oraya mı Divert edecek ? Kargo da operasyonun aksadığı zamanların maliyeti şirkete biner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 2 yıl önce
Sefler ucaga gitmiyorki ne diyon sen?
İga ~ 2 yıl önce
İgadan izin alamadılar herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oldu ~ 2 yıl önce
evi barkı da Darıcaya taşırız Ataköyden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 2 yıl önce
Agzi olan konusuyor. Ic hatla gelen kargoyu nasil baglican ? onuda dusundunmu ? IST-ISL kamyon gecisi bile hayatimizi zindan etti bide senin oraya tasiyalim. Ne guzel Istanbul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil Keşke Sussa ~ 2 yıl önce
Pist genişliği 30 metre olan bir meydanı kargo merkezi yapın diyebilecek insanın belediye başkanı olması üzücü. Ülkedeki tüm cahiller birbirinden güç alarak boş boş konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorlu ~ 2 yıl önce
Kocaeli değilde Çorlu mantıklı be kralll.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TDP ~ 2 yıl önce
Cengiz topel den haftada 3 sefer trabzon ucuşları oluyordu ne güzel onuda kaldırdılar.ucaklarda full yolcu ile git gel yapıyordu uçuşların durması hiç iyi olmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Freighter ~ 2 yıl önce
30 m. dar pistin ya genişletilmesi yada yanına paralel 60 m. pist yapılması gerekiyor,G.Hane-Bayburta havalimanı yapanlar Türkiyenin bütçe sponsoruna kamu yatırımı yapmaktan imtina ediyorlar.... 3.5 milyon nüfusa hitap edecek bir havalimanı iş yapmayacaksa hiç bir yer yapamaz,İstanbul yakınlığı filan problem değil bakın Londrada 7 tane int'l havalimanı var kimse şikayetçi değil,memnun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kocaeli cengiz topel ~ 2 yıl önce
adam seferler yapılsa türkiyenil ilk 5 ine girecek kapasiteye sahip havalimanı. özellikle çalışmaması isteniliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmuyor işte ~ 2 yıl önce
Mümkün olmuyor işte çok gazla zorlamanın anlamı yok. Uçak seferi yok. Sadece kargo seferi ile dönmüyor. Uçak altı kargo ile de kargo dağıtımı yapıyorsunuz. Bir çok firmada İstanbul tarafında ve Sabiha Gökçene Topelden daha yakın. Topel’in pist genişliği 30 metre büyük kargo uçakları İçin uygun değil. Yatırım yapmak da ekonomik değil. Sonra Zafer havaalanı gibi garabetler çıkıyor karşımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000