06 Haziran 2022, Pazartesi 14:22:45

KARGI ilk kez sergilendi

LENTATEK tarafından geliştirilen KARGI Anti-Radyasyon İHA, EFES 2022 Birleşik, Müşterek, Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı esnasında ilk kez sergilendi.
  • Türk mühendislerine yeterki imkan ve fırsat verilsin. Ülke mühendis kaybetti diye kaçmıyorlar. ellerin sağlık
  • Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
  • Hayirli olsun vatana milletimize

LENTATEK tarafından geliştirilen KARGI Anti-Radyasyon İHA, EFES 2022 Birleşik, Müşterek, Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı esnasında ilk kez sergilendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına binaen LENTATEK tarafından geliştirilen KARGI Anti-Radyasyon İnsansız Hava Aracı (İHA), EFES 2022 Birleşik, Müşterek, Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı esnasında ilk kez sergilendi. Tamamen milli imkanlarla geliştirilen ev Türk savunma sanayii için birçok ilki barındıran KARGI, düşman entegre hava savunmasında yer alan radarları ve satıhtan havaya füze sistemlerini hedef alacak.

KARGI, hava savunma sistemlerine yönelik SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses / Düşman Hava Savunmalarının Bastırılması) ve DEAD (Destruction of Enemy Air Defenses / Düşman Hava Savunmalarının İmhası) görevlerini icra edecek. Ayrıca, stratejik öneme sahip çeşitli hedeflerin imhası da KARGI’nın görevleri arasında bulunmakta.

Rekor yerlilikle yürütülen KARGI Projesi kapsamında; hava aracı, yer sistemleri, seyrüsefer ve otomatik uçuş kontrol sistemi tasarımı ve üretimi ile yazılımı, LENTATEK tarafından geliştirildi.

İlk başarılı uçuşu 2018 yılı başında gerçekleştirilen KARGI’nın yabancı menşeli bileşenlerini yerlileştirme çalışmaları sonucunda; RF Arayıcı Başlık, Tahrip Sistemi, Uçuş Motoru, Fırlatma Motoru (Booster), Link Sistemi, Pervane ve Yakıt Tankı gibi kritik alt sistemleri de tamamen milli olarak geliştirildi.

Yoğun bir ArGe çalışması sonucunda geliştirilen KARGI, bu yıl içerisinde seri üretime hazır hale gelecek.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre KARGI; 6+ saat havada kalış süresine, çift yönlü datalink ile SATCOM iletişim sistemlerine ve hedef arayışı esnasında havada dolanma (loitering) ve home-of-jam gibi gelişmiş yeteneklere sahip. (Savunmasanayist)

KARGI ilk kez sergilendi

Yorumlar

helal olsun ~ 2 yıl önce
Türk mühendislerine yeterki imkan ve fırsat verilsin. Ülke mühendis kaybetti diye kaçmıyorlar. ellerin sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargı ~ 2 yıl önce
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGISIZ basim ~ 2 yıl önce
Hayirli olsun vatana milletimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rogersss ~ 2 yıl önce
Direct to kargı.. than to..)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000