21 Kasım 2020, Cumartesi 15:20:17

Karaismailoğlu; 'Sivil havacılığımız çok hızlı markalaşma yoluna girdi'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı.
  • Sivil havacılık genel müdürü torpille anılıyor ve görevden almıyorsunuz dhmi zaten sıkıntıda sayın bakan bu durumlar hoş değil bakan olarak elinizde gerçekten kalifiyeli personel atamak çokta zor olmamalı
  • Sayın Bakanım birçok ülkede olduğu gibi Elektrik personelinin de ATSEP lisansı almasını sağlayın lütfen.
  • Hala masal hala palavra. Sivil havacılıkla markalaşma nasıl oluyormuş? Elin uçağıyla,sistemiyle uç,yolcu,kargo taşı ama havacılık marka olsun öyle mi? Seni oraya torpille getiren iktidar da marka ama başka işlerde hamdolsun ! Havayolu halkın yolu diyorsun da fiyatlardan haberin yok galiba ! Döviz bazlı,yolcu,hasta,araç garantili betona,araplara,saraylara,uçaklara,arabalara,gösterişe,lükse harcanan paralar yüzünden ülke ve millet 40 yıl ağır borca girdi, ekonominin de dövizin de alım gücünün de hali ortada, tabii sayenizde zengin olan yandaşların da ! Bir de ağababan gibi 2003'den önce şu yoktu bu yoktu bilmem ne tarzı boş muhabbetten de vazgeç artık iyice komik oluyorsunuz !
  • Sayın Bakanım biz görevimizin başındayız
  • yaptığınız yollar çürük, projeler talan projesi. havacılığa hiç girmeyelim ortada şirket kalmadı.
  • Pilot olarak 3 yıldır işsiziz,belkide 5 yıl daha işsiz kalacağız.Ama sizler sınırsız uçuş okulu açılmasına ve sınırsız öğrenci yetiştirilmesine göz yumuyorsunuz.Her sektörde olduğu gibi bu sektördede plansızlık gözden kaçmıyor. Bu işin sonu nereye gidecek? Havalimanı yap içi boş olsun bu başarımıdır? İş yok iş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu; '"Hava yolu halkın yolu olacak" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek dünyanın transit merkezi olabilecek potansiyele sahip Türkiye'de bu avantajı değerlendirmek için 2002 yılından bu yana etkili çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Son 18 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim alt yapısı için harcanan 910 milyar liranın 88,5 milyar lirasını hava yolu sektörü için kullandıklarını anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme ve markalaşma yoluna girdi. Oluşturulan rekabet ortamı sayesinde halkımıza daha kaliteli fırsat eşitliğine dayanan ve bir sivil havacılık hizmeti verilmeye başlandı. 2003 yılında iki merkezde 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımız bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştiriliyor. Dış hatlarda 2003 yılında 50 ülkeyle 60 noktaya uçuş gerçekleşirken bugün 120 ülkeden 329 noktaya uçuş yapıyoruz. Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinin başında yer alıyoruz. Ülkemiz dünya ve Avrupa havalimanları toplam yolcu sıralamasında 2018-2019 yıllarında dünyada 10. sırada yer aldı. Avrupa ülkeleri arasında ise 2019 yılında 5. sıraya yerleşti."

Karaismailoğlu, bu yıl dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler ve salgına karşı yapılan sertifikalandırma süreci sayesinde havacılık sektöründe başarılı bir sınav verildiğini vurguladı.

Kasım ayında gerçekleştirilen günlük uçuş sayıları incelendiğinde Avrupa karşılaştırmasında 591 uçuşla THY’nin ilk sırada, ülke olarak Türkiye'nin ise 4. sırada yer aldığını aktaran Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanımız Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından dijital dönüşümde Avrupa'nın en iyi havalimanı ödülünü aldı. Sabiha Gökçen Havalimanı ise 25-40 milyon yolcuya sahip havalimanları kategorisinde alınan Kovid-19 önlemleri ve yolculara sunulan dijital çözümlerle yüksek övgüye değer havalimanı olarak belirlendi." ifadelerini kullandı.

Kayseri yatırımları

Tüm ulaşım ve alt yapı projeleriyle Kayseri'yi bayındır kılmanın, geleceğe taşımanın planlarını yaptıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, son 18 yılda Kayseri'nin iletişim ve ulaşım alt yapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kayseri'nin 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yolu bulunduğunu anımsatan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Bölünmüş yolu 18 yılda 647 kilometreye çıkardık. Adeta numunelik denilecek bir kilometre bütümlü sıcak kaplama yolu vardı, 451 kilometreye yükselttik. Kayserililer, yollarda güven ve konforla tanıştı. Kayseri'yi Yüksek Hızlı Demiryolu ile tanıştıracağız. Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Demiryolu ile Ankara YHT'ye bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy Şefaatli Kayseri arasına inşa edeceğiz. Boğazköprü mevkisinde 621 bin metrekare alan üzerine 1,8 milyon ton taşımalı lojistik merkez kuruyoruz. Türkiye'nin yeni İpek Yolu'nun kalbi olduğunu düşündüğümüz Kayseri'nin ayrıcalıklı bir konum kazanacağı açıkça görülüyor."

Karaismailoğlu, Kayseri'de 2003 yılında 3 bin 197 olan uçuş trafiğinin 2019'da 15 binin üzerine çıktığını, 325 bin olan yolcu sayısının ise 2 milyon 326 bini aştığını belirtti.

Bu nedenle kentin yeni bir iç hatlar terminaline ihtiyaç duyduğunu anlatan Karaismailoğlu, "Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 250 bin metrekare arazinin DHMİ'ye tahsisiyle çağa uygun, modern bir yeni terminal binası inşa ediyoruz. Mevcut iç ve dış katları da birleştirerek restore ederek modern ve büyük bir hale dönüştüreceğiz. Kayseri yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek yeni terminal binasına kavuşacak. 11 bin metrekare olan terminal binası 37 bin 190 metrekare olacak. Apron alanı 43 bin metrekareden 89 bin 500 metrekareye yükselecek."

Karaismailoğlu; 'Sivil havacılığımız çok hızlı markalaşma yoluna girdi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sivil havacılık ~ 3 yıl önce
Sivil havacılık genel müdürü torpille anılıyor ve görevden almıyorsunuz dhmi zaten sıkıntıda sayın bakan bu durumlar hoş değil bakan olarak elinizde gerçekten kalifiyeli personel atamak çokta zor olmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elektrik ~ 3 yıl önce
Sayın Bakanım birçok ülkede olduğu gibi Elektrik personelinin de ATSEP lisansı almasını sağlayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi ülkede ~ 3 yıl önce
ALMIş?
marka !!! ~ 3 yıl önce
Hala masal hala palavra. Sivil havacılıkla markalaşma nasıl oluyormuş? Elin uçağıyla,sistemiyle uç,yolcu,kargo taşı ama havacılık marka olsun öyle mi? Seni oraya torpille getiren iktidar da marka ama başka işlerde hamdolsun ! Havayolu halkın yolu diyorsun da fiyatlardan haberin yok galiba ! Döviz bazlı,yolcu,hasta,araç garantili betona,araplara,saraylara,uçaklara,arabalara,gösterişe,lükse harcanan paralar yüzünden ülke ve millet 40 yıl ağır borca girdi, ekonominin de dövizin de alım gücünün de hali ortada, tabii sayenizde zengin olan yandaşların da ! Bir de ağababan gibi 2003'den önce şu yoktu bu yoktu bilmem ne tarzı boş muhabbetten de vazgeç artık iyice komik oluyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Sayın Bakanım biz görevimizin başındayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş yapma ~ 3 yıl önce
yaptığınız yollar çürük, projeler talan projesi. havacılığa hiç girmeyelim ortada şirket kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Pilot olarak 3 yıldır işsiziz,belkide 5 yıl daha işsiz kalacağız.Ama sizler sınırsız uçuş okulu açılmasına ve sınırsız öğrenci yetiştirilmesine göz yumuyorsunuz.Her sektörde olduğu gibi bu sektördede plansızlık gözden kaçmıyor. Bu işin sonu nereye gidecek? Havalimanı yap içi boş olsun bu başarımıdır? İş yok iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000