12 Ekim 2020, Pazartesi 16:41:41

Karaismailoğlu; 'Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl açacağız'

Bakan Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanındaki altyapı çalışmalarında yüzde 78 gerçekleşme oranına ulaştıktıklarını belirterek, "İnşallah Rize-Artvin Havalimanını önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz" dedi.
  • sy Bakanım bu hava alanının yıllık yolcu kapasıtesı ne kadar dır. yapılan Havaalanı tolam malıyeti ne kadardır. .Rıze hava şartları bakımından son derece rizikolu bir cografi yapıya sahıptır. senenın kac gunu ucuslara musaıttır. 80 kılometre uzagında Trabzon Hava alanı bıle sisten ucaklar dıvert edıyor. kaza riski yuksek. ıyı ucuşlar. Pılotlarımıza da Allah kolaylıklar versın.
  • Oraya bom boş yatırım yapacağınıza Artvin den Samsun'a kadar ray döşeseniz şimdiye (20 Yıl) kadar çoktan bitmişti...
  • havayolları batıyor siz havalimanı açıyorsunuz
  • Yazıktır günahtır harcamayın paraları fuzuli yere. Orginin durumu ortada. Ne uçak var ne yolcu. Şimdi bir de burayı açacaksınız. Öbür dünyada yatacak yeriniz olmayacak.
  • O degilde Sabiha yi ne zaman bitereceksiniz.
  • Hadi insallah .hayirlisiyla mevlam kazasiz belasiz limani acmayi nasip etsin insallah.insallah rizeye rize isimli ucak iner baska isimle degil ,rize isimli ucakla siftah yapilir insallah.
  • Trabzon'dan sonra yer yer görevlisiyle,kabin memuruyla cinnet geçireceğimiz anlara hazır mıyız? Haydi gönderin bakalım.
  • Ülke sayenizde dış borç,cari açık,ithalat,işsizlik,döviz,alım gücü düşüklüğü vs her yönden iyice dibe doğru gidiyor bunlar hala betondan,havaalanı açmaktan,hizmetten,davadan bahsediyor! Yarın millet aç kalınca beton mu yiyecek ?
  • açılışı senin yapmayacağın kesin. o zamana kadar pilotluğunu alırsın herhalde.
  • Hazır genişlemişken daha da fazla açınız. Açtığınız yerde gül biter

Bakan Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanındaki altyapı çalışmalarında yüzde 78 gerçekleşme oranına ulaştıktıklarını belirterek, "İnşallah Rize-Artvin Havalimanını önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz" dedi.

Karaismailoğlu, çeşitli programları kapsamında geldiği Artvin'de, Valiliği ziyaret ederek Vali Yılmaz Doruk ile bir süre basına kapalı görüştü.

Bakan Karaismailoğlu, Artvinlilerin ayağını yerden kesecek Rize-Artvin Havalimanı inşaat çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirterek bölgesel bir havalimanı niteliğinde olan Rize-Artvin Havalimanı'nın hem kent merkezlerinin hem de bu illerde turistik değer taşıyan ilçelerin gelişmesine katkı sağlayacağını, daha da önemlisi Doğu Karadeniz bölgesine komşu ülkelerle ticareti ilişkilerin artmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Havalimanının Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olacak şekilde Pazar ilçeleri arasında konumlandırıldığını anımsatan Karaismailoğlu, "3 bin metre uzunluğundaki pisti ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede terminal binasıyla bölgenin hava yolu ulaşım ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak. Artvin başta olmak üzere tüm Doğu Karadeniz bölgesinde gelişmekte olan ekolojik turizmin yanı sıra doğa turizminde daha da büyümesini sağlayacak." dedi.

Karaismailoğlu, havalimanının altyapı çalışmalarında yüzde 78 gerçekleşme oranına ulaştıklarına dikkati çekerek, şu bilgileri paylaştı:

"Karadan ve denizden gelen dolgu sahasıyla mendirek imalatımız devam ediyor. Çalışmalarımız hızla devam etmekte. Ayrıca üstyapı çalışmaları da başlatıp orada da hızlıca çalışmalar var. İnşallah Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz. 3 milyon metrekarelik bir alandaki dolgu çalışmalarımız bitmek üzere. Üst yapı çalışmaları da devam ediyor. 100 milyon tonluk bir dolgu yaptık havalimanına, bu rakamlar dünya ölçeğinde çok büyük rakamlar. İnşallah bölgemize, Artvin'e, Rize'ye yakışacak devasa bir havalimanı yapıyoruz. İnşallah bittikten sonra bölgenin turizmi, istihdamı, üretimi, tarımı hepsi gelişecek, çok büyük ekonomik katkılar sağlayacak."

"Halkımıza ne verebiliriz, gençlerimizin, çocuklarımızın bizden daha rahat, daha mutlu yaşaması için ne yapabiliriz, bütün düşüncemiz sadece budur." ifadesini kullanan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İdeolojik hamasi yaklaşımlardan uzak kalarak hizmet yapıyoruz, 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle hareket ediyoruz. İnsanların hayatı tıpkı suya yazılan yazılar gibidir. Pek azı arkasında silinmeyecek izler bırakarak göçer giderler. Allah bize bu millete hizmet etme imkanı tanıdı. Bizler de arkamızda yine millet tarafından hayırla yad edilecek eserler, silinmeyecek izler bırakalım diye canla başla çalışıyoruz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gece gündüz demeden çalışarak bu davaya hizmet etmekle yükümlüyüz."

Karaismailoğlu; 'Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl açacağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

sadi ~ 3 yıl önce
sy Bakanım bu hava alanının yıllık yolcu kapasıtesı ne kadar dır. yapılan Havaalanı tolam malıyeti ne kadardır. .Rıze hava şartları bakımından son derece rizikolu bir cografi yapıya sahıptır. senenın kac gunu ucuslara musaıttır. 80 kılometre uzagında Trabzon Hava alanı bıle sisten ucaklar dıvert edıyor. kaza riski yuksek. ıyı ucuşlar. Pılotlarımıza da Allah kolaylıklar versın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Oraya bom boş yatırım yapacağınıza Artvin den Samsun'a kadar ray döşeseniz şimdiye (20 Yıl) kadar çoktan bitmişti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havayolu ~ 3 yıl önce
havayolları batıyor siz havalimanı açıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paracıklar ~ 3 yıl önce
Yazıktır günahtır harcamayın paraları fuzuli yere. Orginin durumu ortada. Ne uçak var ne yolcu. Şimdi bir de burayı açacaksınız. Öbür dünyada yatacak yeriniz olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayalet ~ 3 yıl önce
O degilde Sabiha yi ne zaman bitereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 3 yıl önce
Hadi insallah .hayirlisiyla mevlam kazasiz belasiz limani acmayi nasip etsin insallah.insallah rizeye rize isimli ucak iner baska isimle degil ,rize isimli ucakla siftah yapilir insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 3 yıl önce
Trabzon'dan sonra yer yer görevlisiyle,kabin memuruyla cinnet geçireceğimiz anlara hazır mıyız? Haydi gönderin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy bakan ~ 3 yıl önce
Ülke sayenizde dış borç,cari açık,ithalat,işsizlik,döviz,alım gücü düşüklüğü vs her yönden iyice dibe doğru gidiyor bunlar hala betondan,havaalanı açmaktan,hizmetten,davadan bahsediyor! Yarın millet aç kalınca beton mu yiyecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşver ~ 3 yıl önce
açılışı senin yapmayacağın kesin. o zamana kadar pilotluğunu alırsın herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hissetmiyoruz artık ~ 3 yıl önce
Hazır genişlemişken daha da fazla açınız. Açtığınız yerde gül biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000