07 Haziran 2023, Çarşamba 10:02:53

Karaer: "750 binden fazla yolcu hedefliyoruz"

Pandemi sürecini Güvenli Turizm Uygulaması ile atlatarak en fazla turist kabul eden ülkeler sıralamasında Dünya dördüncüsü olan Türkiye’nin maliyetlerin sürekli yükselmesiyle birlikte 2023 sezonuna fiyatları döviz bazında yüzde 30-40 oranında artırması nedeniyle ‘Pahalı Ülke’ haline geldi.
  • Bu ortamda en kolay yolu seçip personelinden kesmek ve emekçiyi mağdur etmek kolaylığına kaçanlar bunun bedelinin daha yüksek olacağını bu yılla birlikte görecekleri yıla girecekler, hele geçen yıl şirketi yaşatmak için diye büyük fedakarlıkla uçan ekiplerin iyi niyetini kötü niyetli kullanıp, işlerini iyi yapmayan ve mağduriyetin asıl nedeni bazı yöneticilerin hala aynı kafa ile yönetime devam etmesinin etkilerini, fazla para ile dahi uçacak adam bulamamaya başladıklarında göreceklerdir.
  • Özellikle tur operatörleri ve havayolu firmaları konusunda haklı, her firma her yere saldırıyor... Rusya odaklı firma Avrupa'ya, Avrupa odaklı firma Rusya pazarına girmeye çalışıyor, sonuç tüm paydaşlar için zarar oluyor gibi. Her firmanın kendine göre doğruları ve nedenleri muhakkak vardır, aynı sokakta yan yana 5 berber olması gibi, kanımızda var sanırım, diğeri kazanıyor bende gireyim buraya, daha iyi yaparım düşüncesi ile devam ediyoruz hep.
  • Yıldıray beye güveniyoruz zor zamanların adamı

Pandemi sürecini Güvenli Turizm Uygulaması ile atlatarak en fazla turist kabul eden ülkeler sıralamasında Dünya dördüncüsü olan Türkiye’nin maliyetlerin sürekli yükselmesiyle birlikte 2023 sezonuna fiyatları döviz bazında yüzde 30-40 oranında artırması nedeniyle ‘Pahalı Ülke’ haline geldi.

Grand Park Lara otelde düzenlenen Turizmdays.com 4. Yazarlar Buluşmasının konuğu olan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, turizm sektörünün 30 yıldır çeşitli krizler yaşadığını ve Türkiye turizminin bu krizleri atlatarak başarılı bir şekilde büyümesine devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin turizmde çok büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Karaer, ‘’Türkiye, 60-80 milyon turist potansiyeline ulaşabilir. Bölgeler ayrı ayrı pazarlanabilir. Tüm çabamızla Türkiye’de turizmin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için çalışıyoruz. Tur operatörümüz ile bu yıl da Belçika ve Hollanda’dan Türkiye başta olmak üzere birçok çeşitli destinasyona 750 bin’den fazla yolcu üretmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

Her ülkenin pazar dinamiklerinin farklı olduğunu vurgulayan Karaer, Antalya’da turizmi çeşitlendirmek için Corendon Turizm Grubu olarak uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Yıldıray Karaer, şunları kaydetti. ‘’Kış turizmi için futbol sahaları yapıyoruz. Kemer ilçesinde tenis spor turizminin gelişmesi için yeni bir yatırımımız var. Havacılık, otelcilik ve tur operatörlüğü alanlarındaki turizm yatırımlarımızı da geliştiriyoruz.’’

Online gelişiyor

Başta Avrupa olmak üzere teknolojiyi kullanan genç nüfusun arttığına, bunların tatil anlayışının da farklı olduğuna dikkat çeken Karaer, şöyle devam etti.

‘’Bu genç insanlara hitap etmek gerekir. Sektörde online konusunda herkesin kendisini geliştirmesi lazım. Otelcilik sektöründe online zayıf. İstanbul’da tur operatörlüğü hegemonyası bu nedenle bitti. Ana kaynak pazarlardan biri olan Almanya pazarında tur operatörü olarak toplamda 10 oyuncu var. Diğer kaynak pazarlarda da satış yapan tur operatörü sayıları yaklaşık bu seviyelerde. Ya pazarlardaki oyuncu sayısının daha da artırılması ya da online sistemin geliştirilmesi lazım. Türkiye bu geniş coğrafyada 100 milyon turist bekliyor. Bunu yakalamak online yatırım olmadan çok zor. Diğer yandan havacılıkta da online satışların yüzdesi hızla artıyor.’’

Kuralına göre oyun

Karayipler’de otel yatırımlarından da bahseden Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, oyunun kuralına göre oynanması gerektiğini söyledi. Karaer, ‘’Karayipler ABD’ye yakın olduğu için buradaki işletmemizi Hilton Grubu ile, Hollanda’daki otellerimizde ise Marriot Grubu ile iş birliği yaptık’’ dedi.

“Türkiye turistler için pahalı bir ülke haline geldi”

Karaer, iki yıl süren pandemi ve ardından ekonomik durgunluk ile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın hem ülke ekonomilerini hem de turizm sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Karaer, şunları kaydetti.

‘’Tur operatörleri ile otelciler arasında fiyat konusunda sorunlar yaşanıyor. Tabi her alanda maliyetlerin artmasıyla birlikte fiyatlar da yükseldi. Türkiye’de fiyatlar yüksek olduğu için Belçika ve Hollanda’dan taşıyacağımız yolcu sayısında yeni planlamalara gittik. Turist yüksek fiyatlar nedeniyle aparta dönüyor. Türkiye artık pahalı bir ülke haline geldi. İki yıl süren pandemi sonrası herkesin para kazanması lazım. Çünkü özellikle özel bankalar kimsesinin gözünün yaşına bakmıyor; kredisinin ödemesini alıyor, sonra tekrar kredi vermiyor. Bu nedenle turizmdeki tüm oyuncular pandemi döneminden kalan kredilerini ve borçlarını kapatabilmek, aynı zamanda bütçelerini gerçekleştirebilmek için para kazanmaya; bunun için de  fiyat düşürmemeye çalışıyor. Bu nedenle turizm pazarı daha çok çeşitlendirilmeli. Turizmin tüm alanlarında, havacılık, otelcilik ve tur operatörlüğünde de durum aynı.’’

Havacılıkta rekabet artıyor

Pandemi sonrası Rusya’dan yolcu taşımak için anlaşmalar yaptıklarını anımsatan Karaer, Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaş nedeniyle sektörde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Karaer, şöyle devam etti.

‘’Geçen yıl havayolu tarafında yaşanan sıkıntıyı bu yıl atlatmaya çalışıyoruz. Kendi uçak filomuza geri döndük. Savaş nedeniyle havacılık sektöründe çok ciddi rekabet başladı. Pandemi öncesi sektörde 5 firma var iken şimdi 4 yeni firma daha kuruldu. Bizim bulunduğumuz pazarlarda rekabete dahil oldular. Bu nedenle fiyatlarımızı belirli seviyede tutmak zorunda kalıyoruz. Ya uçuşu iptal ediyorsunuz ya da uçuşları birleştiriyorsunuz. Tur operatörlüğü tarafında da rekabet yüksek. Her tur operatörünün her pazarda operasyon yapmasından ziyade kendi uzman olduğu bölgeye konsantre olmasının turizme katkı sağlamak açısından en verimli yol olduğunu düşünüyoruz.  Rusya’da savaşın etkileri yeni yeni hissedilmeye başlandı. Tabi ekonomik sıkıntılar da var.’’

Karaer: "750 binden fazla yolcu hedefliyoruz"

Yorumlar

İşi düzgün yapmak ~ 10 ay önce
Bu ortamda en kolay yolu seçip personelinden kesmek ve emekçiyi mağdur etmek kolaylığına kaçanlar bunun bedelinin daha yüksek olacağını bu yılla birlikte görecekleri yıla girecekler, hele geçen yıl şirketi yaşatmak için diye büyük fedakarlıkla uçan ekiplerin iyi niyetini kötü niyetli kullanıp, işlerini iyi yapmayan ve mağduriyetin asıl nedeni bazı yöneticilerin hala aynı kafa ile yönetime devam etmesinin etkilerini, fazla para ile dahi uçacak adam bulamamaya başladıklarında göreceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tespitler yerinde ~ 10 ay önce
Özellikle tur operatörleri ve havayolu firmaları konusunda haklı, her firma her yere saldırıyor... Rusya odaklı firma Avrupa'ya, Avrupa odaklı firma Rusya pazarına girmeye çalışıyor, sonuç tüm paydaşlar için zarar oluyor gibi. Her firmanın kendine göre doğruları ve nedenleri muhakkak vardır, aynı sokakta yan yana 5 berber olması gibi, kanımızda var sanırım, diğeri kazanıyor bende gireyim buraya, daha iyi yaparım düşüncesi ile devam ediyoruz hep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ES ES ~ 10 ay önce
Yıldıray beye güveniyoruz zor zamanların adamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-AIS ~ 10 ay önce
güvendiğiniz daglara karlar yağmaz umarim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000