03 Kasım 2015, Salı 14:25:50

Kara kutuda anormal sesler tespit edildi

Saint Petersburg için havalanan ancak kalkışından kısa bir süre sonra içindeki 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağının kokpit kayıtlarında, 'tipik bir uçuşta duyulmayacak anormal sesler' olduğu belirtildi.
  • Ne gibi anormal sesler? İnsan sesi mi hayvan sesi mi mekanik sesler mi dijital sesler mi? Ne gibi anormal?
  • "Pilotlar asker kokenli mi?" diye soran cikmadi hala. Ne is?
  • Bence kabinde ani basınç kaybı ve yırtılma oldu.
  • Bence şunun araştırılması lazım - Uçuştaki önemli yolcular? - Kargo bölümünde önem arz eden eşya/malzemeler?
  • Rusyadan nasıl bir psikopat sorumlu çıkartacaklar bakalım.
  • bence bu rusyanın ortadoğuya iyice yerleşmek için bizzat kendisinin tertiplediği gibi birşey geliyor bana.uçağın düştüğü yer sinanın kuzeydoğusu,tartusdaki rus üssünden gelen bir füze akdenizi radara yakalanmadan geçip karaya buluştuğu yerde işi bitirdiler.hatırlayın böyle bir olay akdenizde 50 li yıllarda yaşanmıştı.amerika kendi gemisini bilerek batırmıştı.nasıl olsa işid var.evir çevir kullan.bunlar hep beraber buralara çökecekler.
  • Hemen her uçak kaza- kırımından sonra bu kara / oranj kutulardan hep bahsedilir ama 60 yaşına geldim bunun yarısı havacılığın içinde geçti. Hiçbir kaza kırım sonrasında bu alete dayalı , olayı aydınlatan net bilgiler paylaşıldığına da rastlamadım.
  • "Ancak uzmanlar uçağın düşüş nedeninin kesinleşmesinin aylar alabileceğini söylüyor." Eeee, şimdi Germanwings kazasını araştıranlar mı çok çalışkandı bu arkadaşlar mı çok tembel? Germanwings'de bir haftada bütün suçu pilota atıp kurtardı Avrupalılar. Söz konusu Rusya olunca ne olacak bakalım.

Saint Petersburg için havalanan ancak kalkışından kısa bir süre sonra içindeki 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağının kokpit kayıtlarında, 'tipik bir uçuşta duyulmayacak anormal sesler' olduğu belirtildi.

Interfax haber ajansına bilgi veren Kahire'den bir yetkili, kokpit kayıtlarının, radardan kaybolmadan önce uçakta 'anormal bir durumun yaşandığına' işaret ettiğini söyledi.

Yetkili, ''Kokpit kayıtlarından birinde, mürettebatın bir süre rutin konularda konuştuğu duyuluyor. Bunun ardından standart bir uçuşta beklenmeyecek sesler duyuluyor'' dedi.

'ACİL DURUM SİNYALİ GÖNDERECEK ZAMANLARI OLMADI'

Interfax'ın haberinde, kokpit kayıtlarının, uçakta acil bir durum yaşandığına ancak pilotların acil durum sinyali gönderecek zaman bulamadığına işaret ettiği belirtiliyor.

Yolcu uçağının düşmesiyle ilgili nedenlerin anlaşılmasına yardımcı olacak 'kara kutular' incelenmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gönderilmişti. Ancak uzmanlar uçağın düşüş nedeninin kesinleşmesinin aylar alabileceğini söylüyor.

Kara kutuda anormal sesler tespit edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Qwerty ~ 8 yıl önce
Ne gibi anormal sesler? İnsan sesi mi hayvan sesi mi mekanik sesler mi dijital sesler mi? Ne gibi anormal?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker kokenli ~ 8 yıl önce
"Pilotlar asker kokenli mi?" diye soran cikmadi hala. Ne is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak işine ~ 8 yıl önce
polemik çıkartmaya mı çalışıyorsun? bak işine.
AA ~ 8 yıl önce
Bence kabinde ani basınç kaybı ve yırtılma oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alex ~ 8 yıl önce
Bence şunun araştırılması lazım - Uçuştaki önemli yolcular? - Kargo bölümünde önem arz eden eşya/malzemeler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Kargo mantıklı. Evvelden sakat kargo yüzünden düşen uçaklar oldu, bu da onlardan biri olabilir.
CAYMAN ~ 8 yıl önce
Rusyadan nasıl bir psikopat sorumlu çıkartacaklar bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 8 yıl önce
bence bu rusyanın ortadoğuya iyice yerleşmek için bizzat kendisinin tertiplediği gibi birşey geliyor bana.uçağın düştüğü yer sinanın kuzeydoğusu,tartusdaki rus üssünden gelen bir füze akdenizi radara yakalanmadan geçip karaya buluştuğu yerde işi bitirdiler.hatırlayın böyle bir olay akdenizde 50 li yıllarda yaşanmıştı.amerika kendi gemisini bilerek batırmıştı.nasıl olsa işid var.evir çevir kullan.bunlar hep beraber buralara çökecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 8 yıl önce
Hemen her uçak kaza- kırımından sonra bu kara / oranj kutulardan hep bahsedilir ama 60 yaşına geldim bunun yarısı havacılığın içinde geçti. Hiçbir kaza kırım sonrasında bu alete dayalı , olayı aydınlatan net bilgiler paylaşıldığına da rastlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Germanwings hariç ~ 8 yıl önce
Bi tek o kazada olay 48 saat içinde sadece voice recorder ile netleştirildi. Kesin kanaat açıklandı hem de savcı tarafından. Ne kadar ilginç, olaylar oluyor ama bizler ne bilmemiz, neye inanmamiz gerekiyorsa onu duyuyoruz...
Elpida ~ 8 yıl önce
"Ancak uzmanlar uçağın düşüş nedeninin kesinleşmesinin aylar alabileceğini söylüyor." Eeee, şimdi Germanwings kazasını araştıranlar mı çok çalışkandı bu arkadaşlar mı çok tembel? Germanwings'de bir haftada bütün suçu pilota atıp kurtardı Avrupalılar. Söz konusu Rusya olunca ne olacak bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenermoda ~ 8 yıl önce
elpida adlı yorumcuya katılıyorum.
psikopat ~ 8 yıl önce
- Avrupali yetkili : kesin psikopat F/O düşürmüştür. - Amerikali yetkili : mekanik bi ariza olabilir. - Türk sivil havaciligi: takdiri ilahi yapcak bisey yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000