04 Mayıs 2009, Pazartesi 20:53:34

KARA KUTU BAŞLADI

Her hafta farklı konu ve konuklarla izleyicisiyle buluşan Sefa İnan'la Kara Kutu programı bu hafta havacılık hukukunu masaya yatırıyor.
  • Baska hangi ülkede hava mahkemesi veya havacılık ihtisas mahkemesi var? Bir ihtisas mahkemesinin kurulabilmesi için, o alanda yüzlerce degil, binlerce dava veya mahkemeye intikal eden işin olması lazım. ABD'de dahi hava mahkemesi yok. Fantezileri bırakıp gerçeklere bakalım lütfen. Hakim her baktığı davanın uzman hukukcusu olamaz. Zaten bu nedenle de, usul kanunlarında bilirkişilik var. Hakim uzmanlık gerektiren konularda, bilirkişilerin bilgisine başvurur ve verilen bilgi ve raporu serbestçe takdir eder. Türkiye daha havacılık konusundaki uluslararası sözleşmeleri yıllarca geriden takip ederken, bir de hava mahkemesi biraz kara mizah oluyor. Türkiyenin hava hukuku, havacılıktan uzak kişilerin elinde ancak, sohbet malzemesi olur.
  • türkiyede her alanda olduğu gibi malesef ihtisas mahkemeleri yok veya çok az kollara bölünmüş şimdi iş ve aile mahkemesine bakan bir hakimin havacılıkla ilgili bir kazada vereceği kara sanırım sağlıklı olmayacağı kanatindeyim bu genç fakat agzı çok iyi laf yapan av nazlı can hn havacılıkla ilgili böyle bir komisyonda baskanlık yapması ve ilk temeleriin atılması şimdiye kadar gec kalınmış olmaına ragmen sevindirici...

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan tarafından hazırlanıp sunulan Kara Kutu programı bu hafta Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Nazlı Can'ı konuk ediyor.

Kara Kutu'nun bu haftaki bölümünde Havacılık Hukuku'nun enine boyuna tartışılacak.

Programa sorularınızla aktif olarak katılmak için air yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mesajınızla birlikte 2030'a SMS gönderebilirsiniz.

KARA KUTU BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Baska hangi ülkede hava mahkemesi veya havacılık ihtisas mahkemesi var? Bir ihtisas mahkemesinin kurulabilmesi için, o alanda yüzlerce degil, binlerce dava veya mahkemeye intikal eden işin olması lazım. ABD'de dahi hava mahkemesi yok. Fantezileri bırakıp gerçeklere bakalım lütfen. Hakim her baktığı davanın uzman hukukcusu olamaz. Zaten bu nedenle de, usul kanunlarında bilirkişilik var. Hakim uzmanlık gerektiren konularda, bilirkişilerin bilgisine başvurur ve verilen bilgi ve raporu serbestçe takdir eder. Türkiye daha havacılık konusundaki uluslararası sözleşmeleri yıllarca geriden takip ederken, bir de hava mahkemesi biraz kara mizah oluyor. Türkiyenin hava hukuku, havacılıktan uzak kişilerin elinde ancak, sohbet malzemesi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyede her alanda olduğu gibi malesef ihtisas mahkemeleri yok veya çok az kollara bölünmüş şimdi iş ve aile mahkemesine bakan bir hakimin havacılıkla ilgili bir kazada vereceği kara sanırım sağlıklı olmayacağı kanatindeyim bu genç fakat agzı çok iyi laf yapan av nazlı can hn havacılıkla ilgili böyle bir komisyonda baskanlık yapması ve ilk temeleriin atılması şimdiye kadar gec kalınmış olmaına ragmen sevindirici...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000