20 Ocak 2011, Perşembe 17:58:56

KARA KIŞ ÇİN'DE UÇAK SEFERLERİNİ VURDU

Geleneksel bahar bayramını kutlamaya hazırlanan Çin'de çetin kış şartları hayatı olumsuz etkiliyor. Ülkede haftalardır devam eden kar yağışları sonucu nehirler, demir rayları ve internet kabloları şiddetli soğuklar sonucu dondu. 6 büyük şehirde elverişli hava şartlarından ötürü uçaklar rötar yaptı.
 Çinlilerin en önemli bayramı olan Bahar Bayramını (Chunjie) kutlamaya hazırlanan ülkede çetin kış şartları hayatı felç etmeye devam ettiği bildirildi. Çin yerel medyasındaki haberde, özellikle Hunan, Guizhou, Jiangxi , Qilin, Zhejiang, Hunan ve Shandong eyaletlerinde oluşan buzlanma ve olumsuz hava şartları, zincirleme trafik kazalarına, nehirlerin donmasına, demir rayları ve internet kablolarının donmasına sebep olduğu kaydedildi. Yolların buzlanmasından ötürü toplam 11 eyalette 100'den fazla yolun trafiğe kapandığı belirtildi.

Şanghay başta olmak üzere Nanjing, Wuhan, Hangzhou, Changsha, Hefei, Nanchang şehirlerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle uçak seferleri rötar yapmak zorunda kaldı. Qilin eyaletinde bazı bölgelerdeki hava sıcaklıkları eksi 40 dereceye kadar düşerken, Zhejiang ve Hunan eyaletleri son 40 yılın en ağır kış dönemini geçiriyor.

Ülkenin güney bölgelerinde soğuk havadan buzlanma meydana gelen demir rayları kaynakla eritilirken, donan internet kabloları yetkililer tarafından onarılmaya çalışılıyor. Çin'de kara kışın etkisiyle elektrik kullanımı ile sebze ve meyve fiyatları büyük ölçüde arttı.

Çin Demiryolları Bakan Yardımcısı Wang Zhiguo, bu bayram süresince 230 milyon kişinin yolculuk yapacağını açıklarken, soğuk hava koşulları sebebiyle mahsur kalabilecek yolcuları taşıması için 500 adet içten yanmalı lokomotifler hazırladıklarını aktardı. Yetkililer yola çıkacak yolcuları olumsuz hava ile ilgili hazırlıklı olmaya çağırdı.
KARA KIŞ ÇİN'DE UÇAK SEFERLERİNİ VURDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000