27 Haziran 2018, Çarşamba 12:18:46

Kaptan pilot yolcu alımı sırasında kalp krizi geçirdi!

Uçuşa hazırlanan 63 yaşındaki pilot, şiddetli göğüs ağrısı şikayetine rağmen uçağa yolcu alımı yaptı. Ancak uçuş öncesi fenalaşınca uçağa sağlık ekipleri gelmek zorunda kaldı.
  • Yolcu alımına devam etmesi çok yanlış çünkü uçuş güvenliğini tehlikeye atmış oluyor.Yardımcı pilotun da kaptanın kritik durumuna rağmen yolcu alımına devam etmesi, acile yönlendirmemesi büyük hata olmuş.Sonuçta kaptan bilincini yitirmeden önce uçak kalkış yapabilirdi ve bu sefer yardımcı pilot kokpitte yalnız olacaktı.Kendisiyle beraber uçaktaki herkesin hayatını tehlikeye atmış olacaktı.Bence pilot alımı yaparken insanların psikolojik değerlendirmesi çok iyi analiz edilmeli ve gerekli özelliklere sahip olmayanlar alınmamalı.Bence bir yardımcı pilot otoriteyi öylece kabul etmemeli.Gerekli liderlik, karar alma ve sorgulama kapasitesine sahip olmalı.
  • o yaşta kokpitte ne işin var dede..git evinde torun bak..bir ayak çukura yakın zaten
  • Nasil birsey degerli havacilik gazetesi
  • Geçmiş olsun Allah şifa versin kaptana..
  • En başta yazsana hangi ülke vr havayolu. 3. Parağrafa kadar saklıyorsun ki bizim ülkede sanılsın da okunsun diye. Seni gidi seniii
  • Biz de olsa maasindan kesilir. Kalp krizi gecirecegini 4 saat onceden bildirmedi diye.
  • Kesin ekip planlama yüzündedir..he bi de ftl..
  • Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Uçuşa hazırlanan 63 yaşındaki pilot, şiddetli göğüs ağrısı şikayetine rağmen uçağa yolcu alımı yaptı. Ancak uçuş öncesi fenalaşınca uçağa sağlık ekipleri gelmek zorunda kaldı.

Hintli havayolu şirketi Indigo'nun Hindistan'ın Manipur eyaletinin başkenti olarak bilinen İmphal'dan Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'daki Netaji Subhas Chandra Bose Uluslararası Havalimanı'na uçmaya hazırlanan uçağının kaptan pilotu akut göğüs ağrısından şikayet etti.

63 yaşında olduğu belirtilen Silvio Diaz Acosta adlı kaptan pilotun göğüs ağrısının yanısıra bolca terleme şikayeri yaşadığı da belirtildi. Göğsünde ağrısına rağmen, yerel saatle 04:45'te yardımcı pilotun yardımıyla yolcu alımına devam etti.

Kalkışa dakikalar kala durumu ağırlaşan pilota müdahale etmesi için sağlık ekipleri çağırıldı. Elektrokardiyografi (EKG) raporunda dumunun kritik olduğu belirtilen pilot havalimanı yakınlarındaki Charnock Hastanesi'ne sevk edildi.

Kardiyolog Dr. Satrajit Samanta "Durumu ciddiydi ve hemen acil servise götürüldü. Elektrokardiyografi (EKG) yapıldı, burada kalp krizi olarak bilinen miyokard enfarktüsünü (MI) bulduk. Kan akışının azaldığı veya kalbin bir kısmına tamamen durduğu gözlemlendi. Daha sonra anjiyoplasti yapıldı, bir stent yerleştirildi. Şimdi iyileşiyor" şeklinde konuştu.

Kaptan Pilot Acosta'nın sağlık durumunun gidişatına göre kariyerine devam edip etmeme konusunda karar vereceği açıklandı.

©AirportHaber.com

Kaptan pilot yolcu alımı sırasında kalp krizi geçirdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Seda AVCI ~ 6 yıl önce
Yolcu alımına devam etmesi çok yanlış çünkü uçuş güvenliğini tehlikeye atmış oluyor.Yardımcı pilotun da kaptanın kritik durumuna rağmen yolcu alımına devam etmesi, acile yönlendirmemesi büyük hata olmuş.Sonuçta kaptan bilincini yitirmeden önce uçak kalkış yapabilirdi ve bu sefer yardımcı pilot kokpitte yalnız olacaktı.Kendisiyle beraber uçaktaki herkesin hayatını tehlikeye atmış olacaktı.Bence pilot alımı yaparken insanların psikolojik değerlendirmesi çok iyi analiz edilmeli ve gerekli özelliklere sahip olmayanlar alınmamalı.Bence bir yardımcı pilot otoriteyi öylece kabul etmemeli.Gerekli liderlik, karar alma ve sorgulama kapasitesine sahip olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tr..66 ~ 6 yıl önce
o yaşta kokpitte ne işin var dede..git evinde torun bak..bir ayak çukura yakın zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardimci pilot ~ 6 yıl önce
Nasil birsey degerli havacilik gazetesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIZRAK ~ 6 yıl önce
Geçmiş olsun Allah şifa versin kaptana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ah ~ 6 yıl önce
En başta yazsana hangi ülke vr havayolu. 3. Parağrafa kadar saklıyorsun ki bizim ülkede sanılsın da okunsun diye. Seni gidi seniii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Biz de olsa maasindan kesilir. Kalp krizi gecirecegini 4 saat onceden bildirmedi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tracker ~ 6 yıl önce
Kesin ekip planlama yüzündedir..he bi de ftl..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 6 yıl önce
Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000