26 Mart 2023, Pazar 13:12:24

Kaptan pilot uçuş sırasında rahatsızlandı

Southwest Havayolları'nın Las Vegas-Ohio seferini yapan uçağının kaptan pilotu rahatsızlanınca kabin memuru yolculara anons yaptı.
  • Bu aralar bu haberler çok şık duyuluyor. Sebebiyse pilotların üst limitlerde kullanılıp at gibi çatlaması. Gerçekçi olmayan dinlenme süreleri, 4 bacak üstüne 1 bacak pass uçurulup tekrar minimum dinlenme süresi ile uçuşa göndermeler, gece uçuşundan getirlip 2-3 saat bekletilip pass döndürmeler vs. Özellikle Türkiye'de en kötü planlama THY'de. Sorarsan mesai sürekli tutuyor. İniyorsun, yarım saat sonra resmi olarak mesai kapanıyor, ama sen eve 2 saat sonra ulaşıyorsun vs. Saymakla bitmez. Bu işler zaten düzelmez.
  • Sorumlu Kaptan Purser kontrolu alır normalde, yanlış yapmışlar. Dünkü f/o'ya bırakılır mı uçak
  • Amerikada hava yolları pilotlarının önemli kısmı başka şehirlerde yaşar ve işe uçak ile gidip gelriler...Bu yolculuklar ücretisizdir... United pilotu Southwest veya delta bedave uçabilir yer yoksa jumpseat te uçar... Her uçuşta muhtememl profesyonel pilotlar bulunur... Bu nedenle anonsun yapılması gayet mantıklı...
  • 70 kisilik sinifta yuksek lisans programinda okudum sinifta 23 tane asker kokenli 14 tane pilot vardi, Amerika da pilotlar her yerde
  • Anons niye, arayış niye?
  • Purser yok muymuş
  • Bu sıralar benzer haberler çok duyuluyor....

Southwest Havayolları'nın Las Vegas-Ohio seferini yapan uçağının kaptan pilotu rahatsızlanınca kabin memuru yolculara anons yaptı.

Southwest uçağı havalandıktan kısa bir süre kaptan pilot rahatsızlandı. Kabin memuru anons yaparak yolcular arasında pilot olup olmadığını sordu. 

Yardımcı pilot uçağın kontrolünü sağlarken, yolcular arasında başka bir şirkette görev yapan pilot kokpite giderek kule ile irtibata geçti. Rahatsızlanan pilota ise yolcular arasında bulunan bir hemşire tarafından ilk müdahale yapıldı. Yaklaşık 1 saat 20 dakika havada kalan uçak sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

Kaptan pilot uçuş sırasında rahatsızlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

KOŞU ATI ~ 1 yıl önce
Bu aralar bu haberler çok şık duyuluyor. Sebebiyse pilotların üst limitlerde kullanılıp at gibi çatlaması. Gerçekçi olmayan dinlenme süreleri, 4 bacak üstüne 1 bacak pass uçurulup tekrar minimum dinlenme süresi ile uçuşa göndermeler, gece uçuşundan getirlip 2-3 saat bekletilip pass döndürmeler vs. Özellikle Türkiye'de en kötü planlama THY'de. Sorarsan mesai sürekli tutuyor. İniyorsun, yarım saat sonra resmi olarak mesai kapanıyor, ama sen eve 2 saat sonra ulaşıyorsun vs. Saymakla bitmez. Bu işler zaten düzelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 1 yıl önce
Sorumlu Kaptan Purser kontrolu alır normalde, yanlış yapmışlar. Dünkü f/o'ya bırakılır mı uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FYI ~ 1 yıl önce
Amerikada hava yolları pilotlarının önemli kısmı başka şehirlerde yaşar ve işe uçak ile gidip gelriler...Bu yolculuklar ücretisizdir... United pilotu Southwest veya delta bedave uçabilir yer yoksa jumpseat te uçar... Her uçuşta muhtememl profesyonel pilotlar bulunur... Bu nedenle anonsun yapılması gayet mantıklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba usa ~ 1 yıl önce
70 kisilik sinifta yuksek lisans programinda okudum sinifta 23 tane asker kokenli 14 tane pilot vardi, Amerika da pilotlar her yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA yapmışsın ama kendimi ifade edemiyorsun ~ 1 yıl önce
Sınıfında kaç pilot vardı senin??? Amerikada 100 bin havayolu pilotu var yaklaşık olarak nüfusun 3000 de biri. Sınıfında sanırım bir hayli fazlaymış bunun sebebi pilotların çalışkan olmalarından kaynaklı bence.
S ne ~ 1 yıl önce
Bir yerine asker kökenli mi kaçtı
F/O varken ~ 1 yıl önce
Anons niye, arayış niye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 1 yıl önce
Kokpitte iki kişi olmak daha iyi değil mi? F/O rahatsızlansa yine aynı prosedür işleyecekti.
Havalı ~ 1 yıl önce
Purser yok muymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neler oluyor ~ 1 yıl önce
Bu sıralar benzer haberler çok duyuluyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000