19 Mayıs 2013, Pazar 09:13:06

KAPTAN PİLOT KUMANDA MAĞDURU!

Belçikalı pilot Pierre Moers, 40 yıllık iş hayatında kumanda kolu kullanmaktan zarar gören başparmağından ameliyat oldu. Sağlığına kavuşan Moers, gökyüzüne geri döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
  • İnanılmaz derecede mütavazi bir kişidir kendisi. Geçmiş olsun en kısa sürede uçmak dileğimle...
  • Geçmiş olsun... Hem insanlık hem de havacılık yönünden örnek aldığım kaptanlarımızdan biri kendisi..
  • 747 dahil çoğu firmaya ait iki elin parmağı kadar uçakta tecrübesi olan fakat buna rağmen çoğu insandan farklı olarak mütevazi ve alçak gönüllü bir insan , kendisiyle birçok kez uçma şansım oldu , geçmiş olsun diliyorum , enerjisiyle emekliliğine kadar cebinden çok adam çıkarır...
  • Bende uçmadığım halde PC başında uçak kullanmaktan karpal tünel sendromu oldum. Vah bana vahlar bana!
  • Pierre Moens un uctugu ucaklarin bazilari Turkiye ye hic gelmedigi gibi bazi modelleri coktan emekli oldu.Pierre ve Pierre gibi kaptanlarin imkani varsa 100 yasina kadar ucmalarinda fayda vardir.Oyleki kendini astronot sanan bazi pilotlarimiz boyle kaptanlarin yaninda muavin bile ucamazlar.gecmis olsun Pierre;)
  • Galiba sürekli boeing kullanmış. Trim vermekten bu hale gelmiş. :)
  • Geçmiş olsun ama otopilotun uçurduğu bir uçak için gerekçe biraz tuhaf olmuş. Tam tersi kumandaya her uçuşta birkaç dakikidan fazla dokunmadığı için parmaklar tembelleşti dense daha mantıklı olurmuş.
  • 100 yaşında mı emekli olmayı düşünüyormuş :)
  • Wish you will be well soon.Few months a go I had the same problem, there were huge pain when I was trying to do some trim(B737)but now its OK after some pills and an injection.
  • FO yapin sorun vozuldun

İleri yaşına rağmen hala kaptan pilot olarak görev yapan 62 yaşındaki Belçikalı Pierre Moers, 40 yıllık pilotluk hayatında uçuş sırasında kumanda kolunu kullanmaktan dolayı sol el başparmağının zarar görmesi sonrasında İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Moers'e Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ekin tarafından cerrahi müdahale uygulandı.

Moers’in rahatsızlığına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Ekin, “Pierre Moers, sol el başparmağındaki ağrı ve sıkışma nedeniyle bize başvurdu ve yapılan değerlendirmesinde sol el birinci parmakta tetik parmak sorunu olduğu tanımlandı. Bunun üzerine kendisine ameliyat önerildi. Yapılan operasyonla sol el birinci parmakta sıkışan tendon bölgesi gevşetildi” dedi. Söz konusu durumun özellikle 1-2 yıl içerisinde kendisini gösterdiğini ancak öncesinde ilaç tedavisi uygulandığını belirten Dr. Ekin, cerrahi müdahalelerin gerektiğinde de uygulandığını dile getirdi.

Prof. Ekin, “Kendisi 40 yıla yakın bir süredir aktif pilot olarak çalışmakta. Özellikle kendisinin anlattığı kadarıyla sağ ve sol el baş parmakları pilotluk mesleğinde güç verilmek suretiyle sürekli aktif olarak kullanılmakta. Bu da bu tür sorunların ortaya çıkmasında bir eğilim oluşturabiliyor” dedi.

Belçikalı Pilot Moers ise, yaklaşık iki hafta sonra uygulanan dikişlerinin alınacağını ve doktor takibinde elini kullanabileceğini söyledi. Bir an önce gökyüzüne geri dönmek istediğini aktaran Belçikalı pilot, sağlığına geri kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. (İHA)

KAPTAN PİLOT KUMANDA MAĞDURU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
İnanılmaz derecede mütavazi bir kişidir kendisi. Geçmiş olsun en kısa sürede uçmak dileğimle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Geçmiş olsun... Hem insanlık hem de havacılık yönünden örnek aldığım kaptanlarımızdan biri kendisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 11 yıl önce
747 dahil çoğu firmaya ait iki elin parmağı kadar uçakta tecrübesi olan fakat buna rağmen çoğu insandan farklı olarak mütevazi ve alçak gönüllü bir insan , kendisiyle birçok kez uçma şansım oldu , geçmiş olsun diliyorum , enerjisiyle emekliliğine kadar cebinden çok adam çıkarır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FS2000 pilotu ~ 11 yıl önce
Bende uçmadığım halde PC başında uçak kullanmaktan karpal tünel sendromu oldum. Vah bana vahlar bana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Pierre Moens un uctugu ucaklarin bazilari Turkiye ye hic gelmedigi gibi bazi modelleri coktan emekli oldu.Pierre ve Pierre gibi kaptanlarin imkani varsa 100 yasina kadar ucmalarinda fayda vardir.Oyleki kendini astronot sanan bazi pilotlarimiz boyle kaptanlarin yaninda muavin bile ucamazlar.gecmis olsun Pierre;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oxy.Reg. ~ 11 yıl önce
Galiba sürekli boeing kullanmış. Trim vermekten bu hale gelmiş. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 11 yıl önce
Geçmiş olsun ama otopilotun uçurduğu bir uçak için gerekçe biraz tuhaf olmuş. Tam tersi kumandaya her uçuşta birkaç dakikidan fazla dokunmadığı için parmaklar tembelleşti dense daha mantıklı olurmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FG ~ 11 yıl önce
100 yaşında mı emekli olmayı düşünüyormuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 11 yıl önce
Wish you will be well soon.Few months a go I had the same problem, there were huge pain when I was trying to do some trim(B737)but now its OK after some pills and an injection.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
FO yapin sorun vozuldun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000