03 Mart 2010, Çarşamba 14:45:08

KAPTAN PİLOT KOKPİTTE UYUYAKALDI!

İsrail'in milli havayolu şirketi El Al'ın kaptan pilotu kokpitte uyuyakaldı.
  • Bir tek bu haberde değil, diğer haberlerinizin yorumlarında da, meslek grupları kendi arasında ve diğer meslek gruplarıyla gırtlak gırtlağa gelmeye hazır görünüyorlar. Hiç bir dönem yorumların bu kadar iğrençleştiği olmamıştı. Pilotluk mesleği ile ilgili bir haber çıktığında teknisyenler, kabin memurları pilotlara saldırıyor. Bu yetmiyor, sivil pilotlar askerlere bindiriyor. Tabi bu diğerleri içinde aynı. Bütün bu yorumları okuduğunuzda aynı camiada olmaktan tiksinmiyor musunuz?
  • benim anlamadığım bişey var. uçuşa giderken süt dökmüş kediler, kuzu kuzular hepsi gıkları çıkmaz. ama burda hepsi aslan kesiliyor. hepsi pilotları yerden yere vuruyor. bizimle konuşurken de hepsinin dediği tek şey var. ayıp kaptanımniye öyle yazıyor bunlar? demek ki birkaç tane provokatör var. onlar yazıyor bu yazıları.
  • Haberdeki konu ne yapılan yorumlar ne? Adam uyku ilacı içip sızmış...efendim bizimkiler de uyurmuş...falan filan...yahu bu konuşanların hepsi kader birliği yapmıyor mu? Bir uçak herkesle birlikte aynı yere gitmiyor mu? Hoşgörü, destek, dayanışma...CRM, ??? Bari önümüzdeki çanağı temiz tutalım arkadaşlar...yorum yazan kişilerin hepsi kendi görevlerini TAM VE EKSİKSİZ yapıyorlar sanıyorum...Tebrik ediyorum herkesi...
  • hostese yüzverirsen olacağı budur...fırsatını buldumu herşeyi deşifre eder...bu konuda nekadar bilgisiz olduğu da ortada.
  • ne bu asabiyet ya yaz yorumunu git taktın bir hostes cahil bilgisizmiş 15 20 dakka uyumaymış 1 saaten önce kalkanmı var pilot olupta ...olamayanlardansın sende anlaşılan belkide ground da
  • Yazdığı aynen şu: Bizimkilerden yok mu uyuyan isimlerini tek tek verirmiş. Puhahaaa y mış. Cahil sana şu sözü söylerim. Açar bakarsın OM lara FOM lara. Cruise da 20 dakika (Operasyon normal ise) kumanda kontrolleri diğer pilota devrederek uyuma hakkı vardır. Bu 20 dakikanın sonunda 20 dakika daha uyanık geçerken kumanda almayacaktır. Onun için bu uçaklar 2 pilota certify edilmiştir. Tamam kompleksli cahil. Hadi biraz ders çalış.
  • Bilgilendirme. Uyku/istirahat, 15-20 dk süreyle,diğer pilota kontrolleri verecek, uyandıktan sonra da 15-20 dk kumandaları tekrar almayacak şekilde gerçekleştirilebilir. sabaha kada sürecek bir gece ucusunda, gündüz ne kadar uyursanız uyuyun, gerek ucus yorgunluğu, gerekse yaşınızın getirdikleriyle, gece bu dinlenmeye ihtiyac duyabilirsiniz.işte uçakta 2 pilot olmasının sebeplerinden biride budur. haberi gecen olayda yanlış ilaç alımı söz konusu, ancak dünyadaki tüm havayollarında, diğer pilot uçağı tek başına indirecek sekilde eğitilmiş olmalıdır.yukarıda yazılanların hepsi sivil havacılık otoriteleri tarafından ucus güvenliği çerçevesinde yapılabilecek hususlardır.
  • herkes tüm ekip uçuşa istirahatli gelmek durumunda ama bende çok kaptan uyandırdım kokpitte olabiliyor tabii dikkat etmesi gerek kabin ekibininde.
  • İyi de bu uçakta 2. kaptan yokmuymuş?
  • Bunu duyan var mı hiç yorumcular? İşte bizim ülkemizdeki havacılar bu anlayışla yaşıyor ve davranıyorlar...bu yüzden dayanışma, yardımlaşma, mesleki haklarımız, mesleki etik gözlerimizin önünden akıp geçiyor...günden güne saygınlığını yitirerek erezyona uğruyoruz...patronların çok kolaylıkla başedebildiği bir grup haline dönüşüyoruz...yazık...

İsrail basının haberine göre, yaklaşık 2 hafta önce adı açıklanmayan kaptan pilot, Ukrayna'nın başkenti Kiev'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e giden uçağın kokpitinde uyuyakaldı. Pilotun, her zaman kullandığı ilaç yerine yanlışlıkla uyku ilacı aldığı öğrenildi.

Olayın yaşandığı El Al uçağında 100 yolcunun bulunduğu ve inişi first officer tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan sağlık kontrollerinden sonra pilotun, tansiyon ilacı yerine uyku ilacı içtiği anlaşıldı.

KAPTAN PİLOT KOKPİTTE UYUYAKALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir tek bu haberde değil, diğer haberlerinizin yorumlarında da, meslek grupları kendi arasında ve diğer meslek gruplarıyla gırtlak gırtlağa gelmeye hazır görünüyorlar. Hiç bir dönem yorumların bu kadar iğrençleştiği olmamıştı. Pilotluk mesleği ile ilgili bir haber çıktığında teknisyenler, kabin memurları pilotlara saldırıyor. Bu yetmiyor, sivil pilotlar askerlere bindiriyor. Tabi bu diğerleri içinde aynı. Bütün bu yorumları okuduğunuzda aynı camiada olmaktan tiksinmiyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim anlamadığım bişey var. uçuşa giderken süt dökmüş kediler, kuzu kuzular hepsi gıkları çıkmaz. ama burda hepsi aslan kesiliyor. hepsi pilotları yerden yere vuruyor. bizimle konuşurken de hepsinin dediği tek şey var. ayıp kaptanımniye öyle yazıyor bunlar? demek ki birkaç tane provokatör var. onlar yazıyor bu yazıları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberdeki konu ne yapılan yorumlar ne? Adam uyku ilacı içip sızmış...efendim bizimkiler de uyurmuş...falan filan...yahu bu konuşanların hepsi kader birliği yapmıyor mu? Bir uçak herkesle birlikte aynı yere gitmiyor mu? Hoşgörü, destek, dayanışma...CRM, ??? Bari önümüzdeki çanağı temiz tutalım arkadaşlar...yorum yazan kişilerin hepsi kendi görevlerini TAM VE EKSİKSİZ yapıyorlar sanıyorum...Tebrik ediyorum herkesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hostese yüzverirsen olacağı budur...fırsatını buldumu herşeyi deşifre eder...bu konuda nekadar bilgisiz olduğu da ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne bu asabiyet ya yaz yorumunu git taktın bir hostes cahil bilgisizmiş 15 20 dakka uyumaymış 1 saaten önce kalkanmı var pilot olupta ...olamayanlardansın sende anlaşılan belkide ground da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazdığı aynen şu: Bizimkilerden yok mu uyuyan isimlerini tek tek verirmiş. Puhahaaa y mış. Cahil sana şu sözü söylerim. Açar bakarsın OM lara FOM lara. Cruise da 20 dakika (Operasyon normal ise) kumanda kontrolleri diğer pilota devrederek uyuma hakkı vardır. Bu 20 dakikanın sonunda 20 dakika daha uyanık geçerken kumanda almayacaktır. Onun için bu uçaklar 2 pilota certify edilmiştir. Tamam kompleksli cahil. Hadi biraz ders çalış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilgilendirme. Uyku/istirahat, 15-20 dk süreyle,diğer pilota kontrolleri verecek, uyandıktan sonra da 15-20 dk kumandaları tekrar almayacak şekilde gerçekleştirilebilir. sabaha kada sürecek bir gece ucusunda, gündüz ne kadar uyursanız uyuyun, gerek ucus yorgunluğu, gerekse yaşınızın getirdikleriyle, gece bu dinlenmeye ihtiyac duyabilirsiniz.işte uçakta 2 pilot olmasının sebeplerinden biride budur. haberi gecen olayda yanlış ilaç alımı söz konusu, ancak dünyadaki tüm havayollarında, diğer pilot uçağı tek başına indirecek sekilde eğitilmiş olmalıdır.yukarıda yazılanların hepsi sivil havacılık otoriteleri tarafından ucus güvenliği çerçevesinde yapılabilecek hususlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes tüm ekip uçuşa istirahatli gelmek durumunda ama bende çok kaptan uyandırdım kokpitte olabiliyor tabii dikkat etmesi gerek kabin ekibininde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyi de bu uçakta 2. kaptan yokmuymuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunu duyan var mı hiç yorumcular? İşte bizim ülkemizdeki havacılar bu anlayışla yaşıyor ve davranıyorlar...bu yüzden dayanışma, yardımlaşma, mesleki haklarımız, mesleki etik gözlerimizin önünden akıp geçiyor...günden güne saygınlığını yitirerek erezyona uğruyoruz...patronların çok kolaylıkla başedebildiği bir grup haline dönüşüyoruz...yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000