14 Temmuz 2018, Cumartesi 09:15:19

Kaptan pilot Gebeş'in cenazesi hala bulunamadı!

Kaptan Pilot Gebeş’in cenazesi ise aylardır bulunamadı. Türkiye, İran’a cenazenin bulunması için yazı üstüne yazı yazıyor. Tahran Büyükelçiliği de boş durmuyor.
  • İranlı kaza Kırım ekiplerinin beceriksizliğinden başka bişey değil, DNA aramasını bilmeyen soytarıları göndermişlerdir oraya... çare diğer defnedilen cenazerin tekrar incelemesi muhtemelen... Bilgi yok , eğitim Yok, teçhizat Yok daha ne beklersin İranlı kaza Kırım Ekibinden,
  • Belkide cockpit te hic olmadi yani FO dan baska pilot yokdu, bu fikir nasil?
  • Artık bulunmaz. Zaten bulunsa da yine toprağa karışacak. Ne fark eder bu saatten sonra? Şirketi ve ailesi anısını yaşatsın. Bir kız çocuğuna sahip çıksın. Mezara mermer dikmek mühim değil.
  • Yoksa uçuşta yokmuyduki yoksa bi insanın külüdemi olmaz
  • Yahu bir Gebes kaptan haberi tutturdunuz gidiyonuz, bu kiz yuzunden 8 kisi can verdi, hala ne kaptani Allahaskina. Gicbir pilotun ypmamasi gereken hatalar, tecrubesizlik ve kabiliyetsizlik.
  • Allah rahmet eylesin Geri kalanlari sabir versin
  • Duymak istiyoruz
  • çok üzücü..

Başaran Holding’e ait özel jet, İran’da düşmüş, kazada 3’ü mürettebat, Başaran Holding’in patronu Hüseyin Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı yaşamını yitirmişti. Kaptan Pilot Gebeş’in cenazesi ise aylardır bulunamadı. Türkiye, İran’a cenazenin bulunması için yazı üstüne yazı yazıyor. Tahran Büyükelçiliği de boş durmuyor. Büyükelçilik, İranlı yetkililere sık sık yüz yüze yaptığı görüşmelerle konuyu gündemde tutuyor

İşadamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran’ın da aralarında bulunduğu 11 genç kadına mezar olan özel jet kazasında 4 ay geride kaldı. İran, Kaptan Pilot Beril Gebeş’in cenazesine hala ulaşamadı. Türkiye,  İran’a peş peşe yazı yazarak, Gebeş’in cenazesinin bulunması için bastırıyor. Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği de devrede. Cenaze bulunamadığı için kazaya ilişkin ön rapor da tamamlanamadı.

Habertürk Ankara'dan Olcay Aydilek'in haberine göre, 12 Mart’ta, İstanbul’a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan Başaran Holding’e ait özel jet, İran’da düşmüş, kazada 3’ü mürettebat, Başaran Holding’in patronu Hüseyin  Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı yaşamını yitirmişti. Kaza sonrasında kısa sürede cenazelerden 10’una ulaşıldı. Türkiye’ye getirilen cenazeler, DNA eşleştirmesinin ardından toprağa verildi. Kaptan Pilot Gebeş’in cenazesi ise aylardır bulunamadı.

ÖN RAPOR DA TAMAMLANAMADI

Türkiye, İran’a cenazenin bulunması için yazı üstüne yazı yazıyor. Tahran Büyükelçiliği de boş durmuyor. Büyükelçilik,  İranlı yetkililere sık sık yüz yüze yaptığı görüşmelerle konuyu gündemde tutuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu da Gebeş için bazı girişimlerde bulundu. Son yayımlanan bir  kararname ile kapatılan Kurul, bir  süre önce Kızılay ve AFAD’a yazdığı yazılarda, çetin doğa koşullarının bulunduğu, geniş bir alanda aylardır Gebeş’in cenazesinin arandığını belirterek, “Bu tür durumlarda ne yapılmalı? Önerileriniz neler?” diye sordu.

İran, Gebeş’in cenazesine ulaşılamaması nedeniyle kazaya ilişkin ön raporunu da tamamlayamadı. Uçağın, kara kutu olarak bilinen uçuş veri kayıt (FDR) ile kokpit ses kayıt (CVR) çözümleri, Fransa’da tamamlanarak İranlı yetkililere teslim edilmişti.

Ankara’dan konuyu yakından takip eden kaynaklar, “İran, anlaşılan o ki ‘Kaza yapan jetin kaptan pilotu Beril Gebeş’in cesedine ulaşılamadı’ yönünde bir ifade ile raporu bağlamak istemiyor. İran, diğer tüm ülkeler gibi kazayı tüm yönleriyle herhangi bir kara nokta bırakmadan etraflıca raporlaştırmayı hedefliyor” dedi.

Kaptan pilot Gebeş'in cenazesi hala bulunamadı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yorumcu ~ 6 yıl önce
İranlı kaza Kırım ekiplerinin beceriksizliğinden başka bişey değil, DNA aramasını bilmeyen soytarıları göndermişlerdir oraya... çare diğer defnedilen cenazerin tekrar incelemesi muhtemelen... Bilgi yok , eğitim Yok, teçhizat Yok daha ne beklersin İranlı kaza Kırım Ekibinden,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
Belkide cockpit te hic olmadi yani FO dan baska pilot yokdu, bu fikir nasil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok vakit geçti ~ 6 yıl önce
Artık bulunmaz. Zaten bulunsa da yine toprağa karışacak. Ne fark eder bu saatten sonra? Şirketi ve ailesi anısını yaşatsın. Bir kız çocuğuna sahip çıksın. Mezara mermer dikmek mühim değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 6 yıl önce
Yoksa uçuşta yokmuyduki yoksa bi insanın külüdemi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanc ~ 6 yıl önce
Yahu bir Gebes kaptan haberi tutturdunuz gidiyonuz, bu kiz yuzunden 8 kisi can verdi, hala ne kaptani Allahaskina. Gicbir pilotun ypmamasi gereken hatalar, tecrubesizlik ve kabiliyetsizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 6 yıl önce
Tip sen nasıl gereksiz bir tipsin ben rahmetliyi tanımam etmem ama nasılda yapıştırdın rahmetliye katil damgasını? Sanki kadın onları öldürdü kendi kefi çatıyor havacılıkta her zaman risk vardır 8 kişi öldüde o sanki ölmedi? Ölmüş biri hakkında konuşmak hangi dinde hangi millette hangi ırkta var? Sen nesin anlayamadım
Hayvan ~ 6 yıl önce
Sende de insanlık yok be........
İnsan olamazsın!!! ~ 6 yıl önce
Seninle aynı havayı soluduğum için gerçekten utanıyorum! Düşünsene senin gibi bir zihniyetle ve çok kötü cani bir kalple aynı dünyada yaşayıp aynı yollardan yürüyoruz! Yahu sen insan olamazsın en kısa zamanda inşallah daha trajik bir şekilde can verip arkandan böle adice sallamaları dileğiyle...
Stall ~ 6 yıl önce
Da bir ayiptir ve sonucu olumdur abisi. Aklinda bulunsun.
Nur içinde yatsin ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin Geri kalanlari sabir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ses kayitlari ~ 6 yıl önce
Duymak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 6 yıl önce
çok üzücü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000