23 Nisan 2011, Cumartesi 15:21:14

"KAPANAN UÇAK FABRİKASININ İNTİKAMINI ALACAĞIZ"

Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyet Başkanı ve yazar Alev Alatlı, "Okulumuzda yetiştireceğimiz ara elemanlarla Kayseri'de kapanan uçak fabrikasının intikamını almak istiyoruz" dedi.
  • ülkemizde havacılık alanında ara eleman sayılacak insanları yetiştiren okulların sayısı yeterlidir.bahsi geçen bu tip okullar sadece uçak teknisyenliğinin kalitesi düşürecek ve hiçbir yarar sağlamayacaktır.bence bu tip okullara gitmeden önce iyice araştırın.sonra pişman olursunuz.internetten bilgilendirmemize rağmen hala ''gitti senelerim,keşke gitmeseydim ''türünde mesajlarla karşılaşıyoruz.bu tip okullar sadece oradaki akademisyenlere yarar.onların derdi (çoğunun)kendi maaşlarıdır.sizin okul sonunda işsiz kalmanız kimsenin umurunda olmaz.benden söylemesi..
  • üzerindeki üniforması ile sırtını ABD'ye dayayıp üretim hattındakileri hatta dizaynlara varıncaya kadar yaktıran bazı insanlardan almalısın intikamını!tren çoktan kaçtı beyler!siz habire konuşun!
  • aslına bakarsan yaptığınız yorum, genelde köstek gibi görünse de, alev hanım gibilerde destek oluyor, projelerine işlerine daha bir hırsla sarılıyorlar. yani söylemek istediğim şu: bence iyi iş yapan akıllı ve yürekli kimselere yapacağınız her türlü yorum onları daha da ateşler. o yüzden sizler yorum yapmayın :)
  • uyanda balığa gidelim alev hanım, öyle bir söylemişsinki sanki bu iş senin okulunla başlamışta tek yapan sensin. zaten bir sürü okul var bu işi yapan yeteri kadar eleman yetişiyor. senin okulunsa işsizlere işsiz katan bir yer olur ancak.
  • ıntıkamını almak ıcın tek sart cok calısıp ruslar gıbı kendı ucagımızı yapmaktır her ne kadar bazı aklı kısa ınsanlar rus ucaklarını teneke kutusu gıbı gorsede konfor acısından,ama sonucta madein RU yazıyorsa olay bıtmıstır soun bıttıgı yerdı gerısı hıkaye ..
  • Iyi guzel ara eleman yetistirelim diyoruz, yetisen ara elemanlar isletmelere staj icin gittiklerinde ya temizlik yaptirirlar, ya da amelelik. Bir kurusta para vermezler, karin tokluguna calistirirlar stajerleri, ondan sonrada ara eleman bulamiyoruz, vay anam neden kimse bu mesleklere ragbet etmiyor.Hayatimda iki kez staj yaptim biri teknik lisede iken digeride yuksek okulda, gittigim isletmelerde ne sigorta yapildi ne de ucret aldim, hadi gectik onlari bir haltta ogrenemedim. O yuzden bu tarz okullardan uzak durulmasini tavsiye ederim, ise direk girmeye calisin, kurslar daha akillica oldurmeyin zamaninizi.
  • maddi olarak olamasakta manevi desteğimiz herzaman sizinledir.
  • Tebrik ediyoruz hocam. Meselelerin üstesinden bu bilinç ile geleceğiz.
  • her şeye yorum yazanlar bu habere neden yorum yazmıyorlar.

Alatlı, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Alatlı, bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi gibi bölümleri bulunan yüksek okulun üniversiteye dönüşmesini istemediğini anlatırken, "Okulumuzda yetiştireceğimiz ara elemanlarla Kayseri'de kapanan uçak fabrikasının intikamını almak istiyoruz" diye konuştu.

Turizm İşletmecilği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen söyleşiye Vali Mevlüt Bilici, Kültür ve Turizm Müdür İsmet Taymuş ve öğrenciler ilgi gösterdi. Kapadokya Üniversitesi'nin kurulum aşamasının oldukça zahmetli olduğunu söyleyen Alev Alatlı, 17 dalda verdikleri eğitimlerden sivil havacılıkla ilgili bölümlere daha çok istek olduğunu vurguladı. Üniversite öğrencilerine yurt dışında yaşadığı olayları ve gözlemleri anlatan Alev Alatlı, şöyle dedi:

"Japonya'yı gördüm. 'Onlarda var, bizde neden yok?' inadı oldu. Sonra Rusya'yla ilgilendim. Rusya 1917'de yüzde 2'si okuma-yazma bilen bir toplumdu. Kiliselerdeki ikonalar, insanların İncil'i okuyamadıkları için illüstrasyonlarla anlayabilmesini sağlıyordu. Karl Marks'ın yetiştiği bir toplumun okuma-yazma oranının yüzde 2'lerde kalmasını merak ediyorum. Roket fiziği için özel yetişenleri alıyorlar, geride kalanlar demir yığını gibi bir köşede bekliyor. Berlin Duvarı yıkılıp ortalık dağıldığı zaman sadece Ukrayna'dan bu şehre 25 bin birinci sınıf bilim adamı girdi. Daha sonra erkekler kendilerini votkaya verdi, kadınlar ise hayat kadını oldu. Bu da meslek yüksekokulu kurmam için beni çok etkiledi. "

Alatlı, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun çok büyük bir dayatma olmaz ise Üniversite olmak istemediğine dikkat çekerek, gelen talep üzerine özellikle 2 yıldan bu yana sivil havacılıkta yoğunlaştıklarını kaydederek, şöyle devam etti: "Çünkü 500 bin ara eleman açığı olan Türkiye, ilerde uçak bakım üssü olacak. Biz de 1'inci sınıf teknik eleman yetiştirmek istiyoruz. Kayseri'de kapanan uçak fabrikasının intikamını bu şekilde alacağımıza inanıyoruz. Kayseri Uçak Fabrikası 1926 yılında kuruldu ve 1949 yılında biz uçak satıyorduk. 62 yıl önce teknoloji ile başabaştık ve uçak satıyorduk. Bir aklı evvel de uçak fabrikasını kapatıyor. Teknolojinin de gerisine düşmüş olduk. Şimdi ise bir okul bunu telafi etmeye çalışıyor." Söyleşi sonunda Alatlı'ya plaket ve çiçek takdim edildi. Daha sonra Alatlı kitaplarını imzaladı. (Milliyet)

"KAPANAN UÇAK FABRİKASININ İNTİKAMINI ALACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
ülkemizde havacılık alanında ara eleman sayılacak insanları yetiştiren okulların sayısı yeterlidir.bahsi geçen bu tip okullar sadece uçak teknisyenliğinin kalitesi düşürecek ve hiçbir yarar sağlamayacaktır.bence bu tip okullara gitmeden önce iyice araştırın.sonra pişman olursunuz.internetten bilgilendirmemize rağmen hala ''gitti senelerim,keşke gitmeseydim ''türünde mesajlarla karşılaşıyoruz.bu tip okullar sadece oradaki akademisyenlere yarar.onların derdi (çoğunun)kendi maaşlarıdır.sizin okul sonunda işsiz kalmanız kimsenin umurunda olmaz.benden söylemesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
üzerindeki üniforması ile sırtını ABD'ye dayayıp üretim hattındakileri hatta dizaynlara varıncaya kadar yaktıran bazı insanlardan almalısın intikamını!tren çoktan kaçtı beyler!siz habire konuşun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aslına bakarsan yaptığınız yorum, genelde köstek gibi görünse de, alev hanım gibilerde destek oluyor, projelerine işlerine daha bir hırsla sarılıyorlar. yani söylemek istediğim şu: bence iyi iş yapan akıllı ve yürekli kimselere yapacağınız her türlü yorum onları daha da ateşler. o yüzden sizler yorum yapmayın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uyanda balığa gidelim alev hanım, öyle bir söylemişsinki sanki bu iş senin okulunla başlamışta tek yapan sensin. zaten bir sürü okul var bu işi yapan yeteri kadar eleman yetişiyor. senin okulunsa işsizlere işsiz katan bir yer olur ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ıntıkamını almak ıcın tek sart cok calısıp ruslar gıbı kendı ucagımızı yapmaktır her ne kadar bazı aklı kısa ınsanlar rus ucaklarını teneke kutusu gıbı gorsede konfor acısından,ama sonucta madein RU yazıyorsa olay bıtmıstır soun bıttıgı yerdı gerısı hıkaye ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Iyi guzel ara eleman yetistirelim diyoruz, yetisen ara elemanlar isletmelere staj icin gittiklerinde ya temizlik yaptirirlar, ya da amelelik. Bir kurusta para vermezler, karin tokluguna calistirirlar stajerleri, ondan sonrada ara eleman bulamiyoruz, vay anam neden kimse bu mesleklere ragbet etmiyor.Hayatimda iki kez staj yaptim biri teknik lisede iken digeride yuksek okulda, gittigim isletmelerde ne sigorta yapildi ne de ucret aldim, hadi gectik onlari bir haltta ogrenemedim. O yuzden bu tarz okullardan uzak durulmasini tavsiye ederim, ise direk girmeye calisin, kurslar daha akillica oldurmeyin zamaninizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
maddi olarak olamasakta manevi desteğimiz herzaman sizinledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrik ediyoruz hocam. Meselelerin üstesinden bu bilinç ile geleceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her şeye yorum yazanlar bu habere neden yorum yazmıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000