08 Nisan 2017, Cumartesi 14:48:39

Kapadokya'da balon turları yeniden başladı

Bölgede etkili olan rüzgar ve yağmur nedeniyle 5 Nisan’da ara verilen uçuşlar, hava şartlarının normale dönmesinin ardından bugün yapıldı.
  • Ölümün insanı ne zaman ve nerede bulacağı belli değildir. Ancak bu olasılık Kapadokya balon turları için geçerliliğini yitirmiştir. Yani her an ölebilirsiniz. Şaka değil gerçek bu.! Gülmeyin.. ! Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her yeri batırdığımız gibi burayı da batırmanın onur ve şerefini yaşıyoruz. Yani düşünün 400 TL veriyorsunuz ve hoppaaaa öteki taraftasınız.! Ya bölgeden geçen 200.000 volt elektirik hatlarına çarparak yada iniş esnasında bolundan düşmek sureti ile vede 3 ton ağırlığındaki balonun üzerinizden geçerek sizi pestil etmesi sonucu balon yolculuğunuz ebediyet yolculuğuna bir anda dönüşüveriyor. Sakın yapmayın uçmayın demiyorum ama şu anda sektördeki kriz nedeniyle tecrübeli pilot bulmanız neredeyse imkansız. Çünkü bu insanlar bölgeyi terk etmek zorunda bırakıldılar. Şu anda uçanların büyük bir kısmı ise 1600 TL ye çalışan insanlar . Bakın Pilot demiyorum. Dikkatinizi çekerim.! Yani bu ne demek oluyor böyle giderse bu bölgede büyük bir facia yaşanacağına eminim. Çok yazık
  • Maalesef balon sektörü çöküş içerisinde. Bunun böyle olacağı çok önceden belliydi. Ne yazıktır ki sadece rant uğruna önüne gelene lisans verildi. Kurulan şirketlerin idari yapılarına bakılmadan sadece mali portreleri gözetilerek ruhsatlar ardı ardına sıralandı. Yıllarca uçuculuk yapmış insanların şirket yapılanmalarına müsaade edilmedi. Ve sektörün dışına itildiler. Sonuç olarak hamamcısı baloncu oldu , koyunlarını güden çoban balon pilotu oldu. Atını eşeğini satan balon pilotu olmak için sıraya girdi. sahte diplomalar havalarda uçuştu. Adli sicilleri bozuk insanlar piyasayı ele geçirdiler. Slot uygulaması getirildi mafya şirketlerine servis edildi. Para uğruna ne varsa yapıldı. Ama unutulan çok önemli bir şey vardı.? Havacılık kanla yazılmıştır. ilkesini hiç kimse aklına bile getirmedi. ! Ancak yaşananlar bu ilkenin hiç bir zaman akıldan çıkarılmaması gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Bu gidişle balonda ölenleri bir araya getirseler bir mezarlığın dolmaya başladığını göreceklerdir.
  • Siz disardan biz icerden hayirlisi ile bu turizmi bitirecegiz.
  • Yine maalesef kaza oldu
  • Ama duserek basladi
  • Yine bu sabah kaza yaşadılar; ölümler var.. bu işe sıkı denetim gerek
  • Arkadaşın içine doğmuş malesef kaza oldu 1 kişi ölü 20 yaralı
  • Cıktı
  • bi git ya dedin dimi aç gazete oku şimdi baloncu seni
  • göremede balon düştüğü haberleri geçiyor ajanslarda doğrumudur?birşey yoktur inşallah

Bölgede etkili olan rüzgar ve yağmur nedeniyle 5 Nisan’da ara verilen uçuşlar, hava şartlarının normale dönmesinin ardından bugün yapıldı.

Kapadokya'da turistlerin ilgi gösterdiği sıcak hava balon turları üç günlük aradan sonra yeniden başladı.

Bölgede etkili olan rüzgar ve yağmur nedeniyle 5 Nisan’da ara verilen uçuşlar, hava şartlarının normale dönmesinin ardından bugün yapıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce anlık hava ölçümlerinin yapılarak uçuş izni verdiği bölgede sabah saat 06.30'da Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükselen sıcak hava balonları, peribacaları üzerinde yaklaşık bir saat boyunca süzüldü.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, havaların ısınmasıyla bölge turizminde hareketlilik yaşandığını aktardı.

Sıcak hava balon turlarının, yerli ve yabancı turistlerin başlıca tercihlerinden birisi haline geldiğini belirten Durmaz, "Bu mevsimde genelde Çin, Kore, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler Kapadokya'yı tercih ediyor. Turistler, balon turuna katılarak bölgenin eşsiz manzarasını gökyüzünden keşfediyor." dedi.

Kişi başı fiyatı 100 ile 150 avro arasında değişen balon turları, bölgede faaliyet sürdüren 25 ayrı firma tarafından sağlanıyor.

Kapadokya'da balon turları yeniden başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

KARTAL 1 ~ 7 yıl önce
Ölümün insanı ne zaman ve nerede bulacağı belli değildir. Ancak bu olasılık Kapadokya balon turları için geçerliliğini yitirmiştir. Yani her an ölebilirsiniz. Şaka değil gerçek bu.! Gülmeyin.. ! Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her yeri batırdığımız gibi burayı da batırmanın onur ve şerefini yaşıyoruz. Yani düşünün 400 TL veriyorsunuz ve hoppaaaa öteki taraftasınız.! Ya bölgeden geçen 200.000 volt elektirik hatlarına çarparak yada iniş esnasında bolundan düşmek sureti ile vede 3 ton ağırlığındaki balonun üzerinizden geçerek sizi pestil etmesi sonucu balon yolculuğunuz ebediyet yolculuğuna bir anda dönüşüveriyor. Sakın yapmayın uçmayın demiyorum ama şu anda sektördeki kriz nedeniyle tecrübeli pilot bulmanız neredeyse imkansız. Çünkü bu insanlar bölgeyi terk etmek zorunda bırakıldılar. Şu anda uçanların büyük bir kısmı ise 1600 TL ye çalışan insanlar . Bakın Pilot demiyorum. Dikkatinizi çekerim.! Yani bu ne demek oluyor böyle giderse bu bölgede büyük bir facia yaşanacağına eminim. Çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL 1 ~ 7 yıl önce
Maalesef balon sektörü çöküş içerisinde. Bunun böyle olacağı çok önceden belliydi. Ne yazıktır ki sadece rant uğruna önüne gelene lisans verildi. Kurulan şirketlerin idari yapılarına bakılmadan sadece mali portreleri gözetilerek ruhsatlar ardı ardına sıralandı. Yıllarca uçuculuk yapmış insanların şirket yapılanmalarına müsaade edilmedi. Ve sektörün dışına itildiler. Sonuç olarak hamamcısı baloncu oldu , koyunlarını güden çoban balon pilotu oldu. Atını eşeğini satan balon pilotu olmak için sıraya girdi. sahte diplomalar havalarda uçuştu. Adli sicilleri bozuk insanlar piyasayı ele geçirdiler. Slot uygulaması getirildi mafya şirketlerine servis edildi. Para uğruna ne varsa yapıldı. Ama unutulan çok önemli bir şey vardı.? Havacılık kanla yazılmıştır. ilkesini hiç kimse aklına bile getirmedi. ! Ancak yaşananlar bu ilkenin hiç bir zaman akıldan çıkarılmaması gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Bu gidişle balonda ölenleri bir araya getirseler bir mezarlığın dolmaya başladığını göreceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 7 yıl önce
Siz disardan biz icerden hayirlisi ile bu turizmi bitirecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KaZa ~ 7 yıl önce
Yine maalesef kaza oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet basladi ~ 7 yıl önce
Ama duserek basladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölü var ~ 7 yıl önce
Yine bu sabah kaza yaşadılar; ölümler var.. bu işe sıkı denetim gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Arkadaşın içine doğmuş malesef kaza oldu 1 kişi ölü 20 yaralı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpd hakli ~ 7 yıl önce
Cıktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TurkesiaN cevap ~ 7 yıl önce
bi git ya dedin dimi aç gazete oku şimdi baloncu seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
labezerin ~ 7 yıl önce
göremede balon düştüğü haberleri geçiyor ajanslarda doğrumudur?birşey yoktur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000