09 Nisan 2017, Pazar 09:45:16

Kapadokya'da balon düştü

Kapadokya'da Göreme’den ters rüzgarın etkisiyle sürüklenerek elektrik tellerine çarpan sıcak hava balonunda bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
  • Durumu şöyle izah edicem Kapadokya bölgesinde islerin kotu gitmesinden dolayı bütün firmalar pilotlarının maaşlarını düşürdü ve bundan dolayı da eskiden her havada uçabilen tecrubeli pilotlar bu durumu kabul etmedigi icin issiz bırakıldı. simdi Noldu patronlar daha fazla para kazanacak diye en ucuza çalışan çoğu tecrübesiz pilotlari çalıştırmaya basladi. Dünyanın neresinde var 1500-2000 tl karşılığı paralara çalışmak zorunda bırakılan pilotlar. Bundan cok degil 1-2 sene öncesinde bu kadar sık kaza yaşanmıyordu.
  • ters rüzgar hep bunları buluyor.
  • Para hırsı eğitimsiz personel yovmiye ile çalıştırılan masum insanlar lüks içinde yaşayan patronlar
  • Kapadokya havalimanı da mayıs ayînda inşaat bahanesiyle temelli kapatılacakmış.Fakat gizli tutuluyor.KAPATMAK ŞAHANE İNŞAAT BAHANE...
  • Şimdi anladım bundan 4-5 yıl evvel internette çıkan x firmasına ait balon pilotu yetiştirilecektir diye verilen ilana gittiğimde mini etekli bayanların işe nasıl alındığını
  • Bu baloncu tayfasının cehaleti yüzünden birçok kişi hayatını kaybetti. Artık SHGM bir zahmet bu işe bir el atsın. Lisans gereklilikleri ve şartları ağırlaştırılsın. Kapadokyaya gidin, ne kadar apachi varsa orada balon pilotluğu yapıyor. Bir zahmet yönergeyi adam gibi yapın, üniversite mezunu olma zorunluluğunu getirin (sadece balon pilotlarına değil, kalite, bakım vs. tüm brim müdürlerine). Denetlemelerde sadece eksik yazıp gitmeyin. Bakın bir daha oluyor mu? böyle bir sorun. DÜnyaya rezil oluyoruz. SHGM allah rızası için şu işe bir el atın. Dünyada bu kadar ölümlü kaza yapan balon işletmesi yok.
  • Shgm ne yapıyor. İlk gün kaza. Sonradı ne olacak. Biten turizm iyice ölecek artık. Shgm hala tse belgeleri ile uğraşmaya devam etsin,
  • Bilen de konuşuyor bilmeyen de... Hava Şartlarına bakmadan uculuyor diyen zatı muhteremler... Burada SHGM temsilciligi ve Yetkilileri var, Buradaki hava şartlarına göre Uçuş Kararlarını temsilciler verir ve işletmeler bu karara göre uçarlar... Anladınız Sanırım
  • Heryerde iş kaygısı ile çalışan,patron baskısına maruz kalan,ellerinden gelgiğince üç kuruşa merkep gibi çalıştırılmaya çalışılan pilotlar(balon uçak helikopter farketmiyor).Gerçek manada denetim yapmayan sivil havacılık ve iş kurumu,bir de üstüne gözü karalık kural tanımazlık iş bilmezlik eklendimi olan oluyor.Neresinden tutsanız elde kalıyor.sadece bugünkü poseidon veya skironun rüzgar haritalarına baksalar o bölgede bugün rüzgar beklendiğini görürler ama kime ne anlatacaksınız.
  • Bence Kapadokya'nın altında yatır var. Her şey onun suçu, özellikle TERS RÜZGAR. Bu yatır sağlığında Rüzgar Bükücüymüş.

Kapadokya'da Göreme’den ters rüzgarın etkisiyle sürüklenerek elektrik tellerine çarpan sıcak hava balonunda bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden kişinin Fransız turist Vincent Cavmantat olduğu belirlendi.

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nden günün erken saatlerinde havalandıktan sonra Ürgüp'ün Ortahisar beldesi yakınlarındaÿ aldığı ters rüzgar sonucu sürüklenen sıcak hava balonunun yüksek gerilim hattına çarpması sonucu meydana gelen kazada ölen kişinin Fransız turist Vincent Cavmantat olduğu belirlendi.

Sıcak hava balonu Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı rtahisar beldesi Üzengi Mevkii’nde ters rüzgarla karşılaştı. Pilotun yükselme çabasına karşın bir süre sürüklenen sıcak hava balonu yüksek gerilim taşıyan elektrik tellerine çarparak, sert iniş yaptı.

Balonun sepetindeki aralarında turistlerin de bulunduğu büyük bölümü tatilci, 20 kişi yaralandı. Sepetteki Fransız erkek turist ise olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılara ilk müdahaleyi kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaparken yaralılar Nevşehir Devlet, Özel Kapadokya ve Versa Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların büyük bölümünün ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Yataklı tedaviye alınanların vücutlarında kemik kırılmaları olduğu belirtildi.

Nevşehir’de geçen şubat ayında sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu Danimarkalı turist hayatını kaybetmişti. 14 Mart’ta ise sıcak hava balonlarının rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu yaralanan 49 turist tedavi altına alınmıştı.

Kapadokya'da balon düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Bir bilen ~ 7 yıl önce
Durumu şöyle izah edicem Kapadokya bölgesinde islerin kotu gitmesinden dolayı bütün firmalar pilotlarının maaşlarını düşürdü ve bundan dolayı da eskiden her havada uçabilen tecrubeli pilotlar bu durumu kabul etmedigi icin issiz bırakıldı. simdi Noldu patronlar daha fazla para kazanacak diye en ucuza çalışan çoğu tecrübesiz pilotlari çalıştırmaya basladi. Dünyanın neresinde var 1500-2000 tl karşılığı paralara çalışmak zorunda bırakılan pilotlar. Bundan cok degil 1-2 sene öncesinde bu kadar sık kaza yaşanmıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 7 yıl önce
ters rüzgar hep bunları buluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncu ~ 7 yıl önce
Para hırsı eğitimsiz personel yovmiye ile çalıştırılan masum insanlar lüks içinde yaşayan patronlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten... ~ 7 yıl önce
Kapadokya havalimanı da mayıs ayînda inşaat bahanesiyle temelli kapatılacakmış.Fakat gizli tutuluyor.KAPATMAK ŞAHANE İNŞAAT BAHANE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anladık ~ 7 yıl önce
Şimdi anladım bundan 4-5 yıl evvel internette çıkan x firmasına ait balon pilotu yetiştirilecektir diye verilen ilana gittiğimde mini etekli bayanların işe nasıl alındığını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu işe bir çözüm ~ 7 yıl önce
Bu baloncu tayfasının cehaleti yüzünden birçok kişi hayatını kaybetti. Artık SHGM bir zahmet bu işe bir el atsın. Lisans gereklilikleri ve şartları ağırlaştırılsın. Kapadokyaya gidin, ne kadar apachi varsa orada balon pilotluğu yapıyor. Bir zahmet yönergeyi adam gibi yapın, üniversite mezunu olma zorunluluğunu getirin (sadece balon pilotlarına değil, kalite, bakım vs. tüm brim müdürlerine). Denetlemelerde sadece eksik yazıp gitmeyin. Bakın bir daha oluyor mu? böyle bir sorun. DÜnyaya rezil oluyoruz. SHGM allah rızası için şu işe bir el atın. Dünyada bu kadar ölümlü kaza yapan balon işletmesi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 7 yıl önce
Shgm ne yapıyor. İlk gün kaza. Sonradı ne olacak. Biten turizm iyice ölecek artık. Shgm hala tse belgeleri ile uğraşmaya devam etsin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BlakcWhite ~ 7 yıl önce
Bilen de konuşuyor bilmeyen de... Hava Şartlarına bakmadan uculuyor diyen zatı muhteremler... Burada SHGM temsilciligi ve Yetkilileri var, Buradaki hava şartlarına göre Uçuş Kararlarını temsilciler verir ve işletmeler bu karara göre uçarlar... Anladınız Sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 7 yıl önce
Bildiğim kadarıyla slot koordinasyon ve uçuş harekat merkezi var shgmnin. Uçuş öncesi hava şartlarına göre uçuş izinlerini değerlendiriyor ve tüm balonları gps takip yazılımıyla takip ediyorlar. Nevşehirde shgm ile yakından çalışanlar, shgmnin dünya standartları üstünde bir hizmet verdiğini bilirler.
TAMAM ~ 7 yıl önce
HER İKİNİZİNDE YORUMLARINI ALDIK,PEKİ YA BU KAZA NE ? BİR AY ÖNCE YİNE KAZA OLMADIMI YİNE İNSAN ÖLMEDİMİ,HERKES İYİ ÇALIŞIYORDA BU OLANLAR NE ?
bnm ~ 7 yıl önce
Heryerde iş kaygısı ile çalışan,patron baskısına maruz kalan,ellerinden gelgiğince üç kuruşa merkep gibi çalıştırılmaya çalışılan pilotlar(balon uçak helikopter farketmiyor).Gerçek manada denetim yapmayan sivil havacılık ve iş kurumu,bir de üstüne gözü karalık kural tanımazlık iş bilmezlik eklendimi olan oluyor.Neresinden tutsanız elde kalıyor.sadece bugünkü poseidon veya skironun rüzgar haritalarına baksalar o bölgede bugün rüzgar beklendiğini görürler ama kime ne anlatacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YATIR ??? ~ 7 yıl önce
Bence Kapadokya'nın altında yatır var. Her şey onun suçu, özellikle TERS RÜZGAR. Bu yatır sağlığında Rüzgar Bükücüymüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000