10 Temmuz 2022, Pazar 09:25:28

Kapadokya Havalimanı'nda yüzler gülüyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kapadokya Havalimanının 2022 yılı Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
  • Bir Nevşehirli olarak söylemeliyim ki bu sayılar çok kötü. Kapadokya havalımaninin kapasitesi, olanaklari vs. standartın çok altında. Gelen turistler için de hayal kırıklığı idi. Birkaç yıl öncesine kadar terminal ve yönetim binası arasında çok farklı ısı sistemi vardı. Yönetim binası sımsıcak iken, yolcular usuyordu. İnşallah ekleme binalar yapmaz tamamen yıkıp yeniden yakışır bir bina yaparlar.
  • Bu siyasi havalimanları rize ve orginin yanında buraşar pırlanta valla. Helal olsun
  • Kayseri havalimanı yüzünden bilerek atıl birakılıyor. Acilen terminalin büyütülmesi gerek. Havalimanı 20 yıl öncenin ihtiyaçlarına göre yapılmış şu an çok yetersiz
  • Sevindiğiniz şeye bakın. Kapodokya gibi dünyada eşssiz bir coğrafya Avrupa'da olsa karşılığı yılda 10 milyon turist olurdu. Elinizdeki hazinenin değerini ölçecek vizyon olmayınca böyle ufak rakamlara seviniyorlar.

Buna göre; Kapadokya Havalimanı'nda haziran ayında, iç hat yolcu trafiği 38.219, dış hat yolcu trafiği 204 oldu.Böylece haziranda toplam 38.423 yolcuya hizmet verildi.

Haziran ayında, Kapadokya Havalimanı'nda iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 1.141, dış hatlarda 10 olmak üzere toplamda 1.151'e ulaştı.

Yük (kargo-posta-bagaj)trafiği ise haziran ayında toplamda 446 ton oldu. 

6 Aylık (ocak-haziran)dönemde ise Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda yolcu trafiği 195.867, uçak trafiği 6.759, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 2.029 ton olarak gerçekleşti.

Kapadokya Havalimanı'nda 2019 yılının aynı döneminde toplam uçuş trafiği 4 bin 916 olarak gerçekleşmişti.

Kapadokya Havalimanı'nda yüzler gülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Salih ~ 2 yıl önce
Bir Nevşehirli olarak söylemeliyim ki bu sayılar çok kötü. Kapadokya havalımaninin kapasitesi, olanaklari vs. standartın çok altında. Gelen turistler için de hayal kırıklığı idi. Birkaç yıl öncesine kadar terminal ve yönetim binası arasında çok farklı ısı sistemi vardı. Yönetim binası sımsıcak iken, yolcular usuyordu. İnşallah ekleme binalar yapmaz tamamen yıkıp yeniden yakışır bir bina yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 2 yıl önce
Bu siyasi havalimanları rize ve orginin yanında buraşar pırlanta valla. Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapadokya ~ 2 yıl önce
Kayseri havalimanı yüzünden bilerek atıl birakılıyor. Acilen terminalin büyütülmesi gerek. Havalimanı 20 yıl öncenin ihtiyaçlarına göre yapılmış şu an çok yetersiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 2 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum yorumlara çok güzel bir havalimanı ama maalesef atıl bırakılıyor daha fazla yurtdışı seferleri daha fazla yurtiçi seferleri olması gerekiyor Türkiye'nin diğer illerinden de İzmir'den Ankara'dan Antalya'dan vs... Ayrıca terminal binası çok eski 20 yılın öncesinden tasarlanmış
Kel Ali ~ 2 yıl önce
Sevindiğiniz şeye bakın. Kapodokya gibi dünyada eşssiz bir coğrafya Avrupa'da olsa karşılığı yılda 10 milyon turist olurdu. Elinizdeki hazinenin değerini ölçecek vizyon olmayınca böyle ufak rakamlara seviniyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000