11 Haziran 2011, Cumartesi 12:27:56

KANADA'DA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ

Kanada Hava Kuvvetleri'ne bağlı CF-155 Hawk tipi eğitim savaş uçağı Alberta eyaletinde düştü.
  • milletini yazmamışsın. vallahi türk milletinin türk yıldızları harikaydı. sen de bayıldın değil mi? çok mu kıskandın? yazık sana.
  • Turk Hava Kuvvetlerinin 100.yıl serefıne gerceklestırdıgı organızasyonda dunyanın en kotu gosterı ekıbı bızımkısı ıdı bu kadar koordınesız olamazlar artı ekıp komutanı seker dıgerlerı ıse cok artısttı ama havada bırbırlerının uyumsuzluguyla yere ındıklerınde tac takmak geldı ıcımden :=)
Cold Lake Hava Eğitim Üssü Komutanı Albay Dave Wheeler, Kanadalı pilot adaylarına eğitim veren Danimarkalı uçuş öğretmeni Yüzbaşı Jens Lundgreen-Nielsen ile öğrencisi Yarbay Lee Vogan;ın bulunduğu uçağın üsse 4 kilometre uzaklıkta, bir eve 100 metre mesafede düştüğünü söyledi. Albay Wheeler, her iki askerin, kazadan hemen önce fırlatma düzeneğini kullanarak atladıklarını ve yara almadan kurtulduklarını söyledi.

NATO Uçuş Eğitimi Programı kapsamında, F-18 pilotlarının sondan bir önceki eğitimlerini yaptıkları merkezde, her biri 10 yaşında İngiltere yapımı 6 tane CF-155 Hawk eğitim uşağı bulunuyor. Hava Eğitim Üssü'nde 1 adet de CF-156 Harvard II tipi eğitim uçağı NATO programı kapsamında kullanılıyor. Aynı bölgede, geçen yılın Temmuz ve Kasım aylarında meydana gelen iki ayrı kazada düşen CF-18 eğitim uçaklarının pilotları son anda fırlatma düzeneğini çekerek kurtulmuşlardı. Kanada ordusu kazayla ilgili soruşturma başlattı.

(Sabah)
KANADA'DA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
milletini yazmamışsın. vallahi türk milletinin türk yıldızları harikaydı. sen de bayıldın değil mi? çok mu kıskandın? yazık sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turk Hava Kuvvetlerinin 100.yıl serefıne gerceklestırdıgı organızasyonda dunyanın en kotu gosterı ekıbı bızımkısı ıdı bu kadar koordınesız olamazlar artı ekıp komutanı seker dıgerlerı ıse cok artısttı ama havada bırbırlerının uyumsuzluguyla yere ındıklerınde tac takmak geldı ıcımden :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000