02 Eylül 2014, Salı 09:23:52

KALP KRİZİ GEÇİREN YOLCUYA MÜDAHALE EDİLMEDİ!

Los Angeles'dan Albuquerque istikametinde ilerleyen Southwest Airlines'a ait bir uçakta fenalaşan 62 yaşında Jack Jordan isimli yolcu, hostesin geç müdahale etmesi nedeniyle öldü.
  • Hostes hakli cunki defibrilatör killi goguse dakilmaz cunki tutmaz, once tiras etmek lazim ve o cihazi kulanmak icin doktor olmak da lazim degil cunki o makine yi calistirir calistirmaz o makine adim adim ne yapacagizi soyluyo ve yanlis takdiginiz takdirde calismiyor. defibrilatör makineleri oyle bir sekilde yaplimis ki ilk defa kulanan kissi bile takip hayat kutara bilir. zaten defibrilatör paketinde standart tiras gileti olmasi lazim bu tip durumlar icin.
  • Hostes in görevi uçakta çay kahve dağıtmak değil mi? Neden sorumlu tutuloyor ki anlamadım!!!!!!!!!
  • Yani boş konuşalımda nolursa olsun haberi bu. Biride titizlik yapma demiş. Cehalet. Kıllı göğüste defi kullanılmaz!!! Kadında dava açtıysa mahkemede alır cevabını zaten.
  • Uçakda defibrilatör var fakat ancak bir "doktor" tarafından administre edilmesi gerekir. Kabin ekibi asla ve asla rahatsız bir yolcuya "ilaç" vesaire veremez! Olay göğsü kıllı falan olması değil. Eğer defibrilatörü kullanıp hasta ölseydi bu seferde "defibrilatör yanlış adminstre edildi" derlerdi. Arkadaşlar burda kabin ekibinin tek sorumluluğu şudur "Doktor var mı?" diye anons yapılır, varsa doktor ilgenir ve acil bir durumsa kokpit ekibi en yakın yere iner. Bu kadar basit. Rica ediyorum "Airport Haber" bu haberleri okuyanların çoğu pilot zaten, bu tarz basit saçma bilip bilmeden kesin bir yorum getirmek yanlış. Yanlış yapılmış bir haberdir, kabin ekibi gayet haklı!
  • Tüm ritimlere öyle defibrilasyon uygulanmaz. Pedi takacak VT yada VF görürse çakar. Belki adamda hic ritm yok cpr'a devam et diyecek. Çok ucuz bir haber. Zira kıllı göğüse yapismaz elektrot bol bol jellemek lazim onun da garantisi yok. Sanki kadin tiksinmiste kullanmamis gibi gösteriyor haber.
  • Cahilce yapilmis bir haber
  • Hostes göğsü kıllı bulduğu için kullanmamış yorumu yanlış. Çok kıl varsa göğüste traşlanması zorunlu zaten. Airporthaber haber yapmak için yazmayın lütfen, kalitenizi düşürüyorsunuz.
  • bilmeyen de işte böyle yanlış anlayacak... defibrilatör cihazı çok kıllı göğüste elektrodların kullanımı için müsait değildir. bir sorun bakalım nasıl traş etmiş diye? çünkü yanında kiti var yani traş edilmesi gerekiyor mecburen. bu keyfi bir uygulama değildir lakin haberde böyle gösterilmiştir. ayrıyetten defibrilatör cihazının kurtarıcılık garantisi de bulunmamaktadır. belki şok önermeyecekti? Ayrıca defibrilatör kalbi çalıştırmaz; ritmi bozuk kalbi durdurur, ve daha sonra kalp kendiliğinden çalışmazsa kalp masajına devam edilir.
  • Yargısız infaz haberi gibi ya da asparagas. Sadece kıllı diye cihazı kullanmaması ve bu birkaç dakika nedeniyle ölmesi tıbbi açıdan raporlu ölüm nedeni mi ki kesin haber yapılıyor. İş kaygısı ve vicdanı olan kimse hele Amerika gibi tazminat düşkünlerinin bulunduğu yer için haberde eksik bilgiler var gibi.
  • defibrilatör (şok cihazı) son çare değil, mümkün olduğunca erken kullanılması gereken bir cihazdır. Her hastada işe yaramaz, kullanmak için belli bir eğitimden geçmek gerekir. Göğüs çok kıllıysa elektrodlar yapışmayabilir, bu durumda cihaz etkili çalışmayabilir. Ayrıntılar önemlidir.

Los Angeles'dan Albuquerque istikametinde ilerleyen Southwest Airlines'a ait bir uçakta fenalaşan 62 yaşında Jack Jordan isimli yolcu, hostesin geç müdahale etmesi nedeniyle öldü. Hostes, defibrilatör cihazını yolcunun kıllı göğsünde kullanmaktan çekindi.

Havada yaşanan korkunç olay yolcuları şoke etti. İngiliz "Mirror" gazetesi, hostesin defibrilatör cihazını yolcunun kıllı göğsüne tutmak istemediğini belirtti.

Uçakta bulunan bir hemşire ve fizyoterapisti anında müdahale ettiyse de olumlu bir sonuca varılamadı. Bunun üzerine bir başka yolcu, defibrilatör kullanılmasını önerdi. Deneyimsiz kişiler tarafından bile kullanılabilen ve son çare olarak önerilen defibrilatör ile kalbe elektro şoklar verilirerek kalp çalıştırılır. Ancak bunun için hastanın göğsüne yerleştirilmesi gereken elektrodları, hostes kıllı bulduğu göğse yerleştirmek istemedi. Bunun üzerine adamın göğsü traş edildi ancak önemli dakikaların geçmesi ile Jack Jordan hayatını kaybetti.

Kocasının ölümüne tanık olan eşi Caroline, Southwest hakkında suç duyurusunda bulunda ve "kimse öyle bir dehşeti yaşamasın" diye konuştu.

KALP KRİZİ GEÇİREN YOLCUYA MÜDAHALE EDİLMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ruyalarprensi ~ 10 yıl önce
Hostes hakli cunki defibrilatör killi goguse dakilmaz cunki tutmaz, once tiras etmek lazim ve o cihazi kulanmak icin doktor olmak da lazim degil cunki o makine yi calistirir calistirmaz o makine adim adim ne yapacagizi soyluyo ve yanlis takdiginiz takdirde calismiyor. defibrilatör makineleri oyle bir sekilde yaplimis ki ilk defa kulanan kissi bile takip hayat kutara bilir. zaten defibrilatör paketinde standart tiras gileti olmasi lazim bu tip durumlar icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka1 ~ 10 yıl önce
Hostes in görevi uçakta çay kahve dağıtmak değil mi? Neden sorumlu tutuloyor ki anlamadım!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yani boş konuşalımda nolursa olsun haberi bu. Biride titizlik yapma demiş. Cehalet. Kıllı göğüste defi kullanılmaz!!! Kadında dava açtıysa mahkemede alır cevabını zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan (B77) ~ 10 yıl önce
Uçakda defibrilatör var fakat ancak bir "doktor" tarafından administre edilmesi gerekir. Kabin ekibi asla ve asla rahatsız bir yolcuya "ilaç" vesaire veremez! Olay göğsü kıllı falan olması değil. Eğer defibrilatörü kullanıp hasta ölseydi bu seferde "defibrilatör yanlış adminstre edildi" derlerdi. Arkadaşlar burda kabin ekibinin tek sorumluluğu şudur "Doktor var mı?" diye anons yapılır, varsa doktor ilgenir ve acil bir durumsa kokpit ekibi en yakın yere iner. Bu kadar basit. Rica ediyorum "Airport Haber" bu haberleri okuyanların çoğu pilot zaten, bu tarz basit saçma bilip bilmeden kesin bir yorum getirmek yanlış. Yanlış yapılmış bir haberdir, kabin ekibi gayet haklı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tüm ritimlere öyle defibrilasyon uygulanmaz. Pedi takacak VT yada VF görürse çakar. Belki adamda hic ritm yok cpr'a devam et diyecek. Çok ucuz bir haber. Zira kıllı göğüse yapismaz elektrot bol bol jellemek lazim onun da garantisi yok. Sanki kadin tiksinmiste kullanmamis gibi gösteriyor haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cahilce yapilmis bir haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Hostes göğsü kıllı bulduğu için kullanmamış yorumu yanlış. Çok kıl varsa göğüste traşlanması zorunlu zaten. Airporthaber haber yapmak için yazmayın lütfen, kalitenizi düşürüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 10 yıl önce
bilmeyen de işte böyle yanlış anlayacak... defibrilatör cihazı çok kıllı göğüste elektrodların kullanımı için müsait değildir. bir sorun bakalım nasıl traş etmiş diye? çünkü yanında kiti var yani traş edilmesi gerekiyor mecburen. bu keyfi bir uygulama değildir lakin haberde böyle gösterilmiştir. ayrıyetten defibrilatör cihazının kurtarıcılık garantisi de bulunmamaktadır. belki şok önermeyecekti? Ayrıca defibrilatör kalbi çalıştırmaz; ritmi bozuk kalbi durdurur, ve daha sonra kalp kendiliğinden çalışmazsa kalp masajına devam edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yargısız infaz haberi gibi ya da asparagas. Sadece kıllı diye cihazı kullanmaması ve bu birkaç dakika nedeniyle ölmesi tıbbi açıdan raporlu ölüm nedeni mi ki kesin haber yapılıyor. İş kaygısı ve vicdanı olan kimse hele Amerika gibi tazminat düşkünlerinin bulunduğu yer için haberde eksik bilgiler var gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 10 yıl önce
defibrilatör (şok cihazı) son çare değil, mümkün olduğunca erken kullanılması gereken bir cihazdır. Her hastada işe yaramaz, kullanmak için belli bir eğitimden geçmek gerekir. Göğüs çok kıllıysa elektrodlar yapışmayabilir, bu durumda cihaz etkili çalışmayabilir. Ayrıntılar önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000