30 Ocak 2019, Çarşamba 11:20:45

Kahramanmaraş yeni terminaline kavuştu

Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminal binasına kavuştu.
  • Yakında her mahalleye bir havalimanı yapılacak ,
  • Darısı trabzon havalimanının başına Türkiyenin en çok yağış alan bölgelerinden birtanesiyiz ne körüğümüz var ne bişeyimiz hergün araçlar yolcuların arasından geçiyor Termibal binalarımız ise artık yetmiyor.
  • 2 milyon yolcu günde 5480 yolcu eder. Haberde sözü geçen uçak tipiyle 30 küsür sefer yapar. Şu anda bazı günler 2 bazılarında 3 bazılarında 4 sefer var sanırım. Do the math
  • Lutfen acilacak isletmelerin nizamima, tabelalarina bir kural getiriniz, cogu havalimaninda goruntu kirliligi one cikiyor
  • HAYIRLI, UĞURLU OLSUN..
  • Ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Darısı pistimizin uzatılmasına. Şirketlerden ricamız artık daha sağlıklı saatlerde sefer düzenlenmesi.
  • 2 yıl sonra pisti yenileme çalışmaları ile bu havaalanı kapanır
  • tek pist yıllık 30milyona kadar yolcu kapasitesi vardır. paralel iki pist ise 60milyon yolcu kapasitelidir. 2 pisti olan havalimanının en az 3 terminali olması gerekir.
  • Elbistan’a da daha alaanı istiyoruz. Çok kolay, düz devlet arazis istimlaklı mevcut, iki tane pist ve terminal.
  • Körük var mı körük...?

Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminal binasına kavuştu.

2016 yılının sonunda inşaatına başlanan Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminal binası ilk yolcularını ağırladı. Pegasus Havayolları'nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan 156 yolculu uçağı Kahramanmaraş Havalimanı'nda inişinde havacılık geleneği olan su takı ile karşılandı, yolcular da çiçeklerle ağırlandı.



İnşaatı yaklaşık 2 yıl süren yeni terminal binası yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli ve 22 bin 330 metrekare büyüklüğünde. 

Yeni terminal binası dış ve iç hat giden yolcu salonları gerektiğinde birleştirilerek büyük ölçekli tek mekan olarak kullanılabilir şekilde planlandı. 28 bin 800 metrekare kaliteli beton kaplama apron, 4 bin 800 metrekare kaliteli beton kaplama taksi yolu, 31 bin metrekare beton kaplama dahili bağlantı yolları ve otopark gibi işler bulunan proje 75 milyon liraya mal oldu.

Havalimanında yeni terminal binasına geçiş tamamlanırken, resmi açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla daha sonra yapılacağı tahmin ediliyor.

©AirportHaber






Kahramanmaraş yeni terminaline kavuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Mahalle ~ 5 yıl önce
Yakında her mahalleye bir havalimanı yapılacak ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyükşehirli ~ 5 yıl önce
Kahramanmaraş merkez nüfusu 640 bin, ilçeleriyle 1 milyon 144 bin olan Türkiye'nin en büyük 18. ilidir ve büyükşehirdir. Hayırdır zorunuza mı gitti?
Tzx ~ 5 yıl önce
Darısı trabzon havalimanının başına Türkiyenin en çok yağış alan bölgelerinden birtanesiyiz ne körüğümüz var ne bişeyimiz hergün araçlar yolcuların arasından geçiyor Termibal binalarımız ise artık yetmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılda ~ 5 yıl önce
2 milyon yolcu günde 5480 yolcu eder. Haberde sözü geçen uçak tipiyle 30 küsür sefer yapar. Şu anda bazı günler 2 bazılarında 3 bazılarında 4 sefer var sanırım. Do the math

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 5 yıl önce
Lutfen acilacak isletmelerin nizamima, tabelalarina bir kural getiriniz, cogu havalimaninda goruntu kirliligi one cikiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli ~ 5 yıl önce
gelir gelir
YBA ~ 5 yıl önce
HAYIRLI, UĞURLU OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.maraşlı ~ 5 yıl önce
Ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Darısı pistimizin uzatılmasına. Şirketlerden ricamız artık daha sağlıklı saatlerde sefer düzenlenmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 5 yıl önce
2 yıl sonra pisti yenileme çalışmaları ile bu havaalanı kapanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 5 yıl önce
tek pist yıllık 30milyona kadar yolcu kapasitesi vardır. paralel iki pist ise 60milyon yolcu kapasitelidir. 2 pisti olan havalimanının en az 3 terminali olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaaa ~ 5 yıl önce
Neye dayanarak ?
Elbistan ~ 5 yıl önce
Elbistan’a da daha alaanı istiyoruz. Çok kolay, düz devlet arazis istimlaklı mevcut, iki tane pist ve terminal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 5 yıl önce
Bide düzgün yazıp anlatabilsen derdini kimbilir neler söyliyeceksin:)
Metin ~ 5 yıl önce
Elbistan’dan sonrasını okuyamayın beyler beyniniz yanar.
Olr mu oyle sey ~ 5 yıl önce
2 pist az elbistana EGA olmali Elbisthan Grand Airport
Kemal ~ 5 yıl önce
Körük var mı körük...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 5 yıl önce
YOK,çünkü gerek yok.
Ariflere ~ 5 yıl önce
Gerek var mı orda?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000