04 Temmuz 2020, Cumartesi 10:04:53

Kahramanmaraş Havalimanı'nda bir ilk!

Kahramanmaraş Havalimanı’nda gümrük bürosunun açılmasının ardından kente yurt dışından ilk uçak İngiltere’nin başkenti Londra’dan geldi.
  • Hayırlı olsun şehrimize. İnşallah Avrupada’dan daha fazla şehirlerden seferler düzenlenir.
  • Hangi meydandan havalanmış,hangi şirket uçurmuş,saat kaçta inmiş, kaç yolcuyla gelmiş?
  • İngiltere'ye göçmek istiyorum valla ya. Sıkıldım artık bu ülkeden, keşke bir yol bir fırsat çıksada gitsem
  • Ne mutlu yurt dışında yaşayan biri olarak ( Portekiz ) , bunlardan burda yok.. Ne kadar köyden zamanında toplanmış cahil var, avrupada.
  • 100 bin Maraşlının büyük çoğunluğu orada Türkiye'yi kötüleyerek,yalan ve iftiralarla iltica ederek kaldı şimdi onları ve ailelerini aferim iyi yapmışsınız der gibi törenle karşılıyorsunuz ne güzel !

Kahramanmaraş Havalimanı’nda gümrük bürosunun açılmasının ardından kente yurt dışından ilk uçak İngiltere’nin başkenti Londra’dan geldi.

Kahramanmaraş tarihinde Avrupa’dan ilk defa bir yolcu uçağı Kahramanmaraş’a iniş yaptı. Kahramanmaraş Havalimanına gelen yolcuların yakınları heyecanlı oldukları gözlemlenirken, 4 saatlik yolculuğun arından uçak Kahramanmaraş Havalimanına iniş yaptı.

Yolcuların yakınlarıyla birlikte havalimanında bekleyen ve yolcuları karşılayan Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, mutlu olduklarını ve bu gibi uluslararası uçuşların devamının geleceğini ifade etti. Güvenç, “Şehrimizin çocuğu ve bu işlerle uğraşan Selahattin Pınarbaşı, beni aradı ve böyle bir çalışmalarım var. Birçok yere yolcu taşıdıklarını ve Kahramanmaraş’a da yolcu getirmek istediklerini söyledi. Son sorunları hallettikten sonra ulaştırma bakanımız ile görüşüp insanlar kendi evine Londra’dan indi. Mutluğu hepimiz birlikte gördük” diye konuştu.

Organizeyi yapan turizmci işadamı Selahattin Pınarbaşı, gerekli izinlerin ardından İngiltere'nin başkenti Londra’dan Kahramanmaraş’a her hafta en az bir uçak indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kahramanmaraş merkezli bir turizm rotası çizdiklerini ve turizm gezilerinin ardından tekrar Kahramanmaraş’tan Londra’ya uçağın kalkacağını belirten Pınarbaşı, “Biz kendi aramızda bu projeyi gerçekleştirdik ve ondan sonra ben vekilimizi aradım. Sağ olsunlar bizi çok sıcak karşıladılar. Herhangi bir sorun yaşamadan uçuşumuzu gerçekleştirdik ve herkes çok mutlu. Londra’da 500 bin Türk vatandaşı yaşıyor ve 100 bini Kahramanmaraşlı. Burada bütün ilçelerimizden vatandaşlarımız neden direk kendi şehrine gelmesin. Benim projelerim var ve gereken desteği gördükten sonra seve seve risk almaya devam edeceğim” diye konuştu.

Elif Kalemci isimli yolcu ise, “İlk defa yakına gelmenin mutluluğu ile heyecanlıyız. Direk memleketimize geldik, gayet rahat bir uçuş yaptık yaklaşık 4 saat uçtuk ve rahat bir şekilde memlekete indik” diye konuştu.

İngiltere’den gelen yolculara MADO tarafından dondurma ikram edilirken, Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi tarafından da çiçek ve gül takdim edildi.





Kahramanmaraş Havalimanı'nda bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

K.maraşlı ~ 4 yıl önce
Hayırlı olsun şehrimize. İnşallah Avrupada’dan daha fazla şehirlerden seferler düzenlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman... ~ 4 yıl önce
Bu ünvan çok nadir verilip kıskanç olanlara çok batar ama gün geçtikçe büyüyen bu kahraman ilimiz, daha çok güzel haberlere konu olacak... Dört mevsimi yaşayan, bir çok alanda gelişmiş olmasına rağmen reklamı bilmeyen ve kahramanlığı ile istemeden kıskançları iftiraya zorlayan bu ilimizden selam olsun... Yolunuz düşerse gelip gitmek istemezsiniz hatırlatırım...
Tailwind ? ~ 4 yıl önce
Hangi meydandan havalanmış,hangi şirket uçurmuş,saat kaçta inmiş, kaç yolcuyla gelmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
İngiltere'ye göçmek istiyorum valla ya. Sıkıldım artık bu ülkeden, keşke bir yol bir fırsat çıksada gitsem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
London Eskisi ~ 4 yıl önce
bu gelenlerin çoğusu gibi ülkene küfret oturma izni vatandaşlığın hazır KAHRAMAN kısmına aldanmayın bunları ben çok iyi bilirim
lizbon ~ 4 yıl önce
Ne mutlu yurt dışında yaşayan biri olarak ( Portekiz ) , bunlardan burda yok.. Ne kadar köyden zamanında toplanmış cahil var, avrupada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lizbon... Başlığa... ~ 4 yıl önce
Aynı senin gibi değil mi, oraya nasıl gittiniz de size olan bu yorumları kendince dışa yansıtıyorsun. Her ilden bir çok insan var Avrupa da ama özellikle biri mi battı size...
Lizbon ve london eskisi... Başlığa ~ 4 yıl önce
Böyle rahat bol keseden sağa sola yorum kolay... Gün gelir bu belgesiz iftira karşılığı bu yorumlarınıza binaen tek bir savcılık başvurusuyla karşılaşırsanız şaşırmayın... Kanı sağlam biri böyle yorum yapmaz... Daha önce de yazdım editor yayınlamadı ama kaptanlar aynı bu tip hak arayışı yapınca yayınlıyor. Dilerim yayınlar bu yorumu, yoksa amacı bir ile hakareti desteklemek olur...
Maraşlı ~ 4 yıl önce
100 bin Maraşlının büyük çoğunluğu orada Türkiye'yi kötüleyerek,yalan ve iftiralarla iltica ederek kaldı şimdi onları ve ailelerini aferim iyi yapmışsınız der gibi törenle karşılıyorsunuz ne güzel !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000