06 Şubat 2015, Cuma 11:42:24

KAHRAMAN PİLOT O HALDE BULUNDU

Tayvan'da düşen yolcu uçağının kahraman ilan edilen pilotuyla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı.
  • bence motorların ikiside çalışmıyordu suçu pilota atıp kurtulmak zaten öldü
  • Tamam hepiniz usta pilotsunuz. O pilot liao da kahvede okey atarken düşürdü uçağı.
  • Kaykaya binemeyecek, bisiklet süremeyecek adamlar yorum yapabiliyor. Ne olmuş adam diğer canlarla birlikte kendi canını da kurtarmaya çalıştıysa. Yanlış motoru kapatmış olma durumu şu an için sadece konuşulan ama gerçekliği kesinleşmemiş bir ihtimal. Kaza kırım raporları bi yayınlandın önce. Diyelim ki yanlış motoru kapattı ve onca insanın ölümüne sevebiyet verdi, kurtardığı tek bir canın bile kıymeti yok mu? Kahraman ilan edilmesi ruh hali bozulmuş bir topluma geleceğe dair bir umut ışığı sağlama yarın uçağa binerlen bugünleri unutturmak için yapılan bir medya çalışması. Kaza oldu ve canlar yitirildi diye geride kalanlarda mı korku, dehşet içinde yaşasınlar. Bir de şu haberden yola çıkıp Türk pilotlara laf söyleyenler var ki onlara söyliyecek sözüm bile yok. Versen eline bilgisayar oyununu oradaki uçağı sabit tutamayacak adamlar duymuş sağdan soldan yok crosswind yok tailwind giydirip duruyor. Bu platformun herkese açık olması her aklınıza geleni yazabileceğiniz anlamına gelmiyor. Sitenin editörlerinin yorumları değerlendirip elemesi gerekir ama nerde.. Haber tıklanıyor ya en önemlisi bu onlar için.
  • mekanları cennet olsun..
  • Hiç bir pilot (insan) kendinden Başkasını düşünmez orada acaba kurtulurmuyum edasıyla nehir göl oraya döndürmüş olabilir,döndürdüğüde kesin değil sonuçta tırmanmaya Başlamış uçakta Hız nedir ki.... Pilot bir dahaki sefere çıkabilene pilot denir bir daha ki sefere çıkamayanlar ya emekli yada rahmetli denir.
  • Pilot luk sağlam motoru kapatmamaktır
  • Pilotun apartmana ve köprüye çarpmamak için yaptığı manevralar çok net bir şekilde gözüküyor videoda. Adam öleceğini biliyor ama soğukkanlılığını kaybetmeden en az ölüyle kazayı atlatmaya çalışıyor. Binaya veya yola düşseydi hem o 15 kişi uçaktan kurtulamazdı, hemde çarptığı yerde uçak içerisinde olanlardan başka insanlarında ölmesine sebep olurdu. Pilotluk dediğin budur işte.
  • http://bit.ly/1DG4mhR Wrong engine shut down
  • Ufacık Crosswind mi ? İki eliyle değil ayağıyla mı tutacak ? Siz insan mısınız beyler ya ? Gidin , baştan yaşayın tüm hayatı, belki değişir birşeyler.
  • Lövye yi iki eliyle değil iki ayağı ile mi tutacaktı? Uçağı son ana kadar düşmekten kurtarmaya çalışıyor. O saniyelik kritik anda dur ya burada bina var ben gidip şuraya mı düşeyim diyecek ki...Ne kahramanlığı.

Uçağı nehre doğru yönelterek kent merkezine düşmesine engel olan pilotun cansız bedenine ulaşan görevliler, tüyler ürperten bir tabloyla karşılaştı.

Tayvan merkezli China Times'a konuşan savcılar, cesedine kokpitte ulaşılan pilot Liao Çien-tsung'un, iki eliyle birden uçağın kumanda kolunu tutarken bulunduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan bir savcı, bacaklarının feci şekilde kırıldığı görülen Liao için, "Uçağın nehre düştüğü son ana kadar, yönünü kontrol etmeye ve daha fazla can kaybını önlemeye çalışmış" dedi.

Kazanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 35 kişinin cesedine ulaşıldı. Uçaktaki 58 kişiden 15'i yaralı kurtuldu. Sekiz kişi ise halen kayıp.

41 yaşındaki Liao, kazanın ardından kahraman ilan edilmişti. AFP'ye konuşan Hong Konglu havacılık uzmanı Daniel Tsang, "Normal uçuş güzergahına bakacak olursak, pilotun bilinçli bir biçimde daha fazla can kaybını önlemek için uçağı nehre yönlendirdiği anlaşılıyor. Bu çok cesurca bir hamle" derken, Tayvan basını da Liao'yu göklere çıkarmıştı. Apple Daily gazetesi manşetten verdiği haberde "Taipei'yi kurtaran pilota teşekkürler" başlığını atarken; Tayvanlı yazar ve aktris Gin Oy da, "Pilot, uçağın yüksek katlı binalara çarpmamasını sağladı. O bir kahraman" demişti.

KAHRAMAN PİLOT O HALDE BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

roko ~ 9 yıl önce
bence motorların ikiside çalışmıyordu suçu pilota atıp kurtulmak zaten öldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tamam hepiniz usta pilotsunuz. O pilot liao da kahvede okey atarken düşürdü uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaykaya binemeyecek, bisiklet süremeyecek adamlar yorum yapabiliyor. Ne olmuş adam diğer canlarla birlikte kendi canını da kurtarmaya çalıştıysa. Yanlış motoru kapatmış olma durumu şu an için sadece konuşulan ama gerçekliği kesinleşmemiş bir ihtimal. Kaza kırım raporları bi yayınlandın önce. Diyelim ki yanlış motoru kapattı ve onca insanın ölümüne sevebiyet verdi, kurtardığı tek bir canın bile kıymeti yok mu? Kahraman ilan edilmesi ruh hali bozulmuş bir topluma geleceğe dair bir umut ışığı sağlama yarın uçağa binerlen bugünleri unutturmak için yapılan bir medya çalışması. Kaza oldu ve canlar yitirildi diye geride kalanlarda mı korku, dehşet içinde yaşasınlar. Bir de şu haberden yola çıkıp Türk pilotlara laf söyleyenler var ki onlara söyliyecek sözüm bile yok. Versen eline bilgisayar oyununu oradaki uçağı sabit tutamayacak adamlar duymuş sağdan soldan yok crosswind yok tailwind giydirip duruyor. Bu platformun herkese açık olması her aklınıza geleni yazabileceğiniz anlamına gelmiyor. Sitenin editörlerinin yorumları değerlendirip elemesi gerekir ama nerde.. Haber tıklanıyor ya en önemlisi bu onlar için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 9 yıl önce
mekanları cennet olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hiç bir pilot (insan) kendinden Başkasını düşünmez orada acaba kurtulurmuyum edasıyla nehir göl oraya döndürmüş olabilir,döndürdüğüde kesin değil sonuçta tırmanmaya Başlamış uçakta Hız nedir ki.... Pilot bir dahaki sefere çıkabilene pilot denir bir daha ki sefere çıkamayanlar ya emekli yada rahmetli denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 9 yıl önce
Pilot luk sağlam motoru kapatmamaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Penguen ~ 9 yıl önce
Pilotun apartmana ve köprüye çarpmamak için yaptığı manevralar çok net bir şekilde gözüküyor videoda. Adam öleceğini biliyor ama soğukkanlılığını kaybetmeden en az ölüyle kazayı atlatmaya çalışıyor. Binaya veya yola düşseydi hem o 15 kişi uçaktan kurtulamazdı, hemde çarptığı yerde uçak içerisinde olanlardan başka insanlarında ölmesine sebep olurdu. Pilotluk dediğin budur işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalama ~ 9 yıl önce
ya sadece yolcuyumu düşünecek bu adam. Kendi yok mu. Tabiki binaya carpmamaya çalışacaktır. Yolcu olsada olmasada
Eee ~ 9 yıl önce
http://bit.ly/1DG4mhR Wrong engine shut down

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ufacık Crosswind mi ? İki eliyle değil ayağıyla mı tutacak ? Siz insan mısınız beyler ya ? Gidin , baştan yaşayın tüm hayatı, belki değişir birşeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 9 yıl önce
Lövye yi iki eliyle değil iki ayağı ile mi tutacaktı? Uçağı son ana kadar düşmekten kurtarmaya çalışıyor. O saniyelik kritik anda dur ya burada bina var ben gidip şuraya mı düşeyim diyecek ki...Ne kahramanlığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim/Rumuz ~ 9 yıl önce
Sana anlatmaya kalksak da anlayamazsın
asıl sen saçmasın ~ 9 yıl önce
pilotluk mesleği senin tahayyül edemeyeceğin kadar gelişmiş melakeleri içinde barındıran büyük bir sorumluluktur. tüm fizik kurallarına aykırı olarak olarak sabit bir nesneyle temas etmeyen o koca metal parçasını kontrollü bir şekilde binlerce kilometre öteye ulaştırmak bu pilotun son anda yaptığı uçağı şehir merkezinden uzak bir yere düşürme hamlesinden kat ve kat daha kahramanca
FO ~ 9 yıl önce
Bunu soyleyenin bisiklet kullanabildiginden supheliyim... Bosver sen boyle seyleri...
asılsensaçmasına ~ 9 yıl önce
Söylediklerine katılıyorum. Sadece bütün fizik kurallarına aykırı olarak demen saçma olmuş. Uçaklar fizik kurallarına göre uçarlar, muska ile değil. Pilot çok iyi bir iş çıkarmış.
Saçma yazan ~ 9 yıl önce
arkadaş haklı çıktı. Hemen kahraman yapanlara kapak gibi yazmış. Sonuçta sağlam motoruda kapatmış bizim kahraman:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000