08 Şubat 2017, Çarşamba 16:54:04

Kahraman hostes genç kızın hayatını kurtardı

Seattle - San Fransisco seferini yapan uçakta görev yapan hostes dikkati sayesinde genç bir kızı insan kaçakçılarının elinden kurtardı.
  • Almanya'dan Sabiha'ya yaptığımız bir uçuşta boarding sırasında bir genç kızısn hareketlerinden şüphelenip kenara çeken amirimiz kızın babaanne ve dedesi tarafından zorla köylerine götürülüp evlendirmeye çalıştığını bildirmişti bize. Polis çağırmamız sonucu kız uçaktan kendi isteği ile indi.polise durumu anlattık . Kızın dedesini ve babaannesini de uçaktan indirip götürdüler. Tabi böyle yaşanan bir çok olay var ama haber olması gibi bi derdimiz olmadığından kalkıp bizim memurlarımıza laf eden hadsiz ve aşşağlık insanlar olduğunu görüyorum yorumlarda... kabin memurlarını servis elemanı olarak gören ezikler ,kabin memurlarının esas görevinin acil durum yönetimi olduğunu ve ne kadar profesyonel olduklarını görecekleri bir deneyim yaşamazlar uçuşlarında umarım...
  • Diz hele bir condor un kabin ekinine bakın . 55 yaşında hatun 58 yaşında herif :) hizmet 10 numara .
  • Kırk yılda bir kapasite sahibi hostes çıkmış, yazılanı anlamış. Bravo tebrik ediyoruz.
  • Kabin memurlarına "uçan memeli" diyen hayvanlara gelsin.
  • Helal olsun tebrik ediyorum. Bizim km'ler olsaydi farketmezdi durumu. Kizi zannederlerdi amaaan banane derlerdi. Ayrica 50 yasinda olmasina ragmen bizim km'lerden cok daha guzel ve en onemlisi guleryuzlu...
  • Bizde olsa sıkıntı yok, kaçırma sayılmaz masılsa rızası vardır, 13-14 yaş zaten malum zihniyetlerin aradığı yaş. Bu insanların cehennemde yanmasını istemiyorum, direk bu dünyada işleri bitirilsin...
  • Roma fiumicino havalimanında 50 55 yaşlarında amerikan havayolları kabin ekibini görmüştüm ilk defa çok şaşirmişdim bizde maalesef yaş ilerleyince kişiyi harcama yönünde bir ik politikası var.Gerçi ik çalişanları da çok vasıflı tipler değil.
  • Helal olsun sana. Umarım bu yaptığını okuyanlar hıstes uçakta napıyorki vs sözlerinden utanırlar
  • Bir kabin ekibinin ASIL görevlerinden birinin ne olduğunu anlatan güzel bir örnek olmuş aynı zamanda. Bir yaşamı kırtaran bu meslektaşımıza da ne desek az tebrikler.

İnsan kaçakçıları tarafından seks kölesi olarak kullanmak amacıyla kaçırılan genç bir kız tecrübeli hostesin dikkati sayesinde kurtarıldı.

49 yaşındaki hostes Shelia Frederick, yaşlı bir adamla seyahat eden 14-15 yaşlarındaki kızı görünce bir şeylerin yanlış olduğunu anladı ve hemen harekete geçti.

Oldukça şık giyinen yaşlı yolcunun yanında seyahat eden kötü giyinimli genç kızı görünce Shelia yolcuya yaklaştı ve sorular sormaya başladı.

Shelia, fırsatını bulup genç kıza sessizce kabin ekibinin kız için not bıraktığı tuvalete gitmesini söyledi. Tuvalete giden genç kız aynada yazılı nota yardıma ihtiyacı olduğunu yazarak cevap verdi.

Bunun üzerine kabin mürettebatı durumu San Fransisco polisine bildirdi ve uçak iner inmez insan kaçakçısı yaşlı adam göz altına alındı ve polis tarafından sorgulandı.

Kahraman hostesin hayatını kurtardığı genç kız olayın ardından lise eğitimine başladı.

Dünyada her yıl yaklaşık 600.000 ila 800.000 kişi insan kaçakçıları tarafından kaçırılıyor. %80'i kadınlardan oluşan kaçırılanların %50'si de henüz reşit olmayan kişilerden oluşuyor.

Kahraman hostes genç kızın hayatını kurtardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Pgs ~ 7 yıl önce
Almanya'dan Sabiha'ya yaptığımız bir uçuşta boarding sırasında bir genç kızısn hareketlerinden şüphelenip kenara çeken amirimiz kızın babaanne ve dedesi tarafından zorla köylerine götürülüp evlendirmeye çalıştığını bildirmişti bize. Polis çağırmamız sonucu kız uçaktan kendi isteği ile indi.polise durumu anlattık . Kızın dedesini ve babaannesini de uçaktan indirip götürdüler. Tabi böyle yaşanan bir çok olay var ama haber olması gibi bi derdimiz olmadığından kalkıp bizim memurlarımıza laf eden hadsiz ve aşşağlık insanlar olduğunu görüyorum yorumlarda... kabin memurlarını servis elemanı olarak gören ezikler ,kabin memurlarının esas görevinin acil durum yönetimi olduğunu ve ne kadar profesyonel olduklarını görecekleri bir deneyim yaşamazlar uçuşlarında umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 7 yıl önce
Yav he he.... Biz sizin ne mal olduğunuzu biliyoruz. Yorma kendini. Burada haber olmanıza gerek yok.
... ~ 7 yıl önce
Mal senin babandır . Yansıttığın profil ortada,insanlıktan nasibini almamışsın. Hngi cemaat?
Yoruma ~ 7 yıl önce
Hayırdır dostum ya bi kuyruk acın var heralde.şirketle alıp veremediğin olduğu belli de işlerini iyi yapan çalışanlar da var. Hayırdır kek mi istedin de vermediler pegasus uçuşunda? :))
Yav he heye ~ 7 yıl önce
Bu kafada kendi evladım olsan cami avlusuna değil akıl hastanesine yatırıdım seni. Bu kadar mı çiğ olur insan.
Thomas cook ~ 7 yıl önce
Diz hele bir condor un kabin ekinine bakın . 55 yaşında hatun 58 yaşında herif :) hizmet 10 numara .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Kırk yılda bir kapasite sahibi hostes çıkmış, yazılanı anlamış. Bravo tebrik ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 7 yıl önce
Cok merak ediyorum acaba meslegin egitim ne? Kac tane arkadasinla sosyal ortamlarda vakit geciriyorsun? Bu sekilde bir yorum paylaşmaya neden ihtiyac duyuyosun ? Kabin memurlariyla nasil bir baglantin var
Capitano ~ 7 yıl önce
Kaptanım. Söylediğimde yanlış bir şey yok. Brifing de soruya cevap veremezler, kağıdı kontrol etmezler, zaten yolcu çıktıktan sonra tuvaleti kontrol etmezler. Etseler de birşey anladıkları yok zaten bu neymiş derler çöpe ayarlar. İngilizce zaten konuşamıyor kabin. Basic 0 ingilizce okusa ne olacak. Yalan mı. Kendinizi geliştirin sonra konuşun kardeşim. Herşey herkes uçuyor sizde uçuyorsunuz ancak o kadar işte.
Helal olsun. ~ 7 yıl önce
Kabin memurlarına "uçan memeli" diyen hayvanlara gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ingiliççe ~ 7 yıl önce
En azindan kagida ingiliççe yazmis
Rumuzsuz Pilot ~ 7 yıl önce
Helal olsun tebrik ediyorum. Bizim km'ler olsaydi farketmezdi durumu. Kizi zannederlerdi amaaan banane derlerdi. Ayrica 50 yasinda olmasina ragmen bizim km'lerden cok daha guzel ve en onemlisi guleryuzlu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz km ~ 7 yıl önce
Bizim kaptanlarda olsaydı amaaaan başımızı polisle belaya sokmayın boşverin derlerdi kaptanlarıda tebrik ederim bizim kaptanlara göre daha anlayışlıymış
Rumuzsuz pilota ~ 7 yıl önce
Sen olsan iki dakikada anlardın dimi? Zaten sen eminim bi dünyayı kurtarmıyorsundur. Kabin memurlarına uzanan dilin kopsun. Fesatlıktan git Allah'a sığın
Gökyüzünün melekleri ~ 7 yıl önce
Çok sevindirici bir haber. Değerli kabin memuru tebrik ederim. Bu meslek algı ve farkındalığı her geçen gün arttıran bir meslek. İnsanlar bu mesleğin getirilerinin neler neler olduğunu belli bir zaman sonrasında fark ediyor. Bir arkadaşım hırsızı yakalatmıştı. Başka bir arkadaşım kalp krizi geçiren babasının belirtileri önceden fark etmesiyle en sevdiğinin hayatını kurtardı. Daha bunlar gibi birçok farklı örnekler biliyorum. Allah herkese böyle hayırlı uğurlu meslekler nasip etsin.
Zevksiz ~ 7 yıl önce
Düşünce olarak sığ olduğun kadar çok ta zevksizsin be kaptan. Güzel dediğin güzel olsa hak veririm. Ama tabi zevk ve mide meselesi tartışılmaz ;)
Tebrikler.. ~ 7 yıl önce
Bizde olsa sıkıntı yok, kaçırma sayılmaz masılsa rızası vardır, 13-14 yaş zaten malum zihniyetlerin aradığı yaş. Bu insanların cehennemde yanmasını istemiyorum, direk bu dünyada işleri bitirilsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
49 ~ 7 yıl önce
Roma fiumicino havalimanında 50 55 yaşlarında amerikan havayolları kabin ekibini görmüştüm ilk defa çok şaşirmişdim bizde maalesef yaş ilerleyince kişiyi harcama yönünde bir ik politikası var.Gerçi ik çalişanları da çok vasıflı tipler değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mng ~ 7 yıl önce
Bizim millet rus turiste hayat kadını olarak bakar bu zihniyet değişmediği sürece hostesler tecrübeleri ile değil bedenleri güzellikleri ile para kazanır zihniyet meselesi azizim
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Helal olsun sana. Umarım bu yaptığını okuyanlar hıstes uçakta napıyorki vs sözlerinden utanırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Bir kabin ekibinin ASIL görevlerinden birinin ne olduğunu anlatan güzel bir örnek olmuş aynı zamanda. Bir yaşamı kırtaran bu meslektaşımıza da ne desek az tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000