27 Ocak 2022, Perşembe 09:37:39

Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı'nda Yaşananları Anlattı

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, Habertürk TV'de İstanbul'u vuran kar fırtınasında İstanbul Havalimanı'nda yaşananları anlattı.
  • Verdikleri maaş 5000 lira mutlu oldunuz mu
  • havalimanındaki görev yapan güvenlik görevlilerin İnanın çok mağdur ediliyoruz. Daha ay sonu geldi kim ne kadar zam alcak onu bile açıklamadılar. Hiç bir şekilde şeffaflık yok başımızdaki yöneticiler performans puanı veriyor ama neye göre veriyor performansla alakalı değil samimi olduğu kişilere göre veriyor. 3200₺ maaş veriyorlar bizden istedikleri şeyler bunun kat kat üstünde olması gerekiyor. İşlerine geldiler mi siz sınır koruyorsunuz siz limanın bel kemiğisiniz diyolar ama icraatta bize hiç öle davranılmıyor herşeyde haklı da olsak suçlu biz oluyoruz. Ya en basitinde covid -19 tedbirleri kapsamında bizlere bomboş cihazlarda bile zorunlu olarak gözlük taktırıyorlar. Gözlüğün gözümüzü bozmaktan başka hiç bir işe yaramadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm güvenlik arkadaşlar şikayetçi yöneticilerden gözlüklerden sistemden herşeyden bizim yaptığımız en ufak bir hata orda hayatımıza maal olacak derecede resmen hayatımızı riski atıyoruz en bir şey de soruşturma yiyoruz en ufak bir şey de yöneticiler tarafından tehdit ediliyoruz. Ekip ayırmalar olumsuz yazmalar vb. Bütün gün denetleniyoruz resmen mobing uygulanıyor. Bu durumdan güvenlikler olarak çok mağdur ediliyoruz. Eğitim veriyolar mesai saatleri dışında bile eğitim çözüyoruz telefonlardan evlerde bile çözmemiz isteniyor. Şu kadar vaktiniz var denilip mecbur bırakılıyoruz. Evime gidiyorum eşimle çoluğum çocuğumla vakit geçircem ama eğitim çözüyoruz. İş yerinde molaya çıkıyoruz eğitim çözüyoruz. Çok mağdur ediliyoruz bunlar gibi daha neleri var neleri.
  • En çok çalışanlar eu sefleri bak bizimkiler 2 saat başını yastığa koyamadı adamlar 10 12 saat kafalarını koyup uyuyup düşünüp öyle çalıştılar en çok zam onlara biz haketmiyoruz
  • Arkadaş siz nasıl insanlarsınız.. Rezil rüsva olduk. 25-30 milyar dolar harcandı buraya farkında mısın? ederinin 5-10 katı fazla paraya yapıldı... ve paralar yine alınan ürünlerin ithal olması sebebiyle yurtdışına gitti.. Buna rağmen kar küreme aracından tut alanın yetersizlikleri yüzünden her şey gümledi... Sizin gibiler yüzünden hiç bir şey düzelmez bu ülkede... eksik yanlış hatalı israf hiç bir şeyi kabul etmiyorsunuz nasıl bir biat yapısındasınız anlamadım... ALLAH kabul etmez bu saçmalıklarınızı....
  • Hani yeteri kadar aracınız vardı AHL deki gibi olmayacak naraları attınız hepiniz... Gece belli bir saaten sonra damla kar düşmedi ona rağmen temizlik yapmadınız herkes biliyor... ya da aracınız olmadığı için yapamadınız... Milyarlarca dolay harcayıp/yiyip dünyaya rezil ettiniz hepimizi...Terminalde ne oturacak yer vardı ne yemek yerleri yeteri büyüklükteydi... Olağan dışı karmış 10-12 cm bekliyormuş bırakın Allah aşkın... 2330'dan sonra kar yağmadı laf ebeliği yapıyorsunuz... Yap işlet havalimanı ve yolların işletmeleri sorumluluklarını yerine GETİREMEDİ YEDİĞİ YANINA KAR KALDI... kimse kusura bakmasın REZİL OLDUK...
  • Tam bir boş beleş adam işi gücü yalan iga istese daha kötüsünü bulamazdı
  • Seni zorla tutan yok, beğenmeyenlerde çıksın gitsin daha iyi iş varsa oraya geçsinn. Sanki zorla tutuyorlar. Birde kalkmış isyan ediyor.
  • Zam oranlari bankaya yatirdi 1 aylik daha işletcek zamlar beleşe gelcek , martta eski zamla birlikte yatirip çok görünmüş gibi yapcak , kuş beyinliler zammi anlayana kadar 1 -2 ay daha gecicek yılın yarısı oldu yaza girdiler , ve yeni eleman firsatlari dogdu isterse cikabilir simdi :)))
  • çalışanlarınız hepsi kafadan sakat insan tipleri nasil seçip aldınız bunlari , 1000 lira versen yine çalışır bunlar ,çünkü başka yer almaz
  • Zam oranlarını yatırdı borsaya yükselsin diye bekliyor 1 ay kalsa borsada zamları beleşe getiririm diye düşünüyor

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, Habertürk TV'de İstanbul'u vuran kar fırtınasında İstanbul Havalimanı'nda yaşananları anlattı.

Samsunlu, "Biz bu karın geldiğini bir hafta öncesinden Meteoroloji ile birlikte takip ediyorduk. Bu kar fırtınası şeklinde geldi. Beklediğimiz 10-12 cm'lik kar oluşmasıydı. Bu normal bir kar yağışı değil. İstanbul bu kar yağışını geçmişte yaşadı. O zaman da havalimanı sıkıntı yaşadı" dedi.

Samsunlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işin özünde doğaya karşı iş yaptığınız için kar yağdığı zaman mücadele var. Havalimanları buna hazırlıklı, biz de hazırlıklıyız. Bu olağanüstü bir kar yağışı. Bu kar yağışı İstanbul'un batısını vurdu. Bunun sonucunda da bizim havalimanımızda da ciddi bir kar birikmesi oldu.

Bu yağan karı kaldırmamız için 100 binden fazla kamyon hareketi gerekiyor. Bu 7 saat demek. Kar size fırsat vermiyor, görüş mesafesi konusu var. Fırtına içinde saatlerce geçiriyorsanız sizin müdahale şansınız kalmıyor. Hava 1-1,5 saat müsaade etseydi bunun sonucunu görürdük. 7 saat aralıksız kar yağdı ve 40 cm kar birikti."

BAŞKA ÖNLEMLER ALINAMAZ MIYDI?

Mağduriyet yaşayan yolcuların sıkıntılarının giderilmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı konusunu açıklayan Samsunlu, "Bu kar operasyonu cuma günü başladı. O gün bu havalimanından 400'e yakın uçak kalktı. 12 saat içerisinde düşseydi bu kardan sorun çıkmazdı. Uçuşlar iptal edilince terminalde 20 bin kişi kaldı. 20 bin kişi için birkaç fotoğraf üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Buradaki insanlardan herhangi birinin aç kaldığını, battaniye verilmediğini, üşüdüğünü, internette sorun yaşadığını söyleyecekse elbette dava açabilir. Biz de yaptıklarımızı anlatırız" diye konuştu.

Samsunlu, "Birinci hedefimiz hiç kimse dışarıda kalmasın. 1000'e yakın aracı kendi imkanlarımızla aldık ve tüm ihtiyaçları karşıladı. Otele gitmek isteyen yolcular oldu. En proaktif çözümleri getirmeye çalıştık. İnsanların yerde yatmasından mutlu değiliz ancak 20 bin kişiyi ağırlamak kolay değil. Biz onların rahatsızlıklarını azaltmak için her şeyi yaptığımızı, elimizden gelenin en iyisinin yapıldığını, herkesin ihtiyacının görüldüğünü düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kadri Samsunlu, bu süre içerisinde 60 binden fazla kumanya ve 80 binden fazla su dağıtıldığını belirtti.

OTEL İNŞA EDİLECEK Mİ?

Yolcuların kartonlar üzerinde yattığı görüntüleri değerlendiren Kadri Samsunlu, "Biz kimseye karton dağıtmadık. İşletmelerdeki kartonları alıp altlarına koymuş olabilirler" dedi.

Çevik kuvvetin havalimanına girmesini hakkında konuşan Samsunlu, "Orada beklediler. Burada düzeni ve güvenliği herkes için sağlamamız lazım. Oradaki tepkileri duyduk ve çözüm üretildi. Emniyette üzerine düşen görevi yaptı" diye konuştu.

Samsun, otel yapılıp yapılmayacağı konusunda şunları söyledi:

"Biz dünya üzerindeki en büyük otele sahibiz. 450 odası full doldu. Burada metro olsaydı dahi, 'Burada güvendesiniz, bir çatı altındasınız. İhtiyaçlarınıza cevap verecek imkan var' derdim. Burada kalan yolcular yabancı yolcu. Biz de bu konuda herkese en düz şekilde mesajımızı verdik."

Otel konusuna da açıklık getiren Kadri Samsunlu, "Biz 3 ay önce ikinci bir oteli yapma kararı aldık. 4 yıldızlı bir otel yapılacak. 2023'ün sonuna doğru bitirmiş oluruz" dedi. Samsunlu havalimanı çevresindeki otel sayısının da artmasını beklediğini söyledi.

ÇATI ÇÖKMESİ

İGA CEO'su Samsunlu, kar yağışı nedeniyle havalimanında yaşanan çökme konusunu ise şöyle değerlendirdi:

"Bizim havalimanı içerisinde birçok paydaşımız var. Bu binalarda sorunlar yaşanabilir. Bunların sorumluluğunun İGA'ymış gibi algılamamak lazım. Bizim lokasyonlarımızda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Geçici olarak yapılan THY kargo alanında bir çökme oldu. Ciddi bir kar birikmesi oldu."

KARIN MALİYETİ NE KADAR?

Yaşanan kar felaketinin İstanbul Havalimanı'na maliyetini değerlendiren Samsunlu, "Belli bir fatura var ama bu fatura bizi yıkacak bir fatura değil. Bir kere yolcu kaybımız var. Burada yolcunun İstanbul'da yaşadığı deneyimden sonra 'Ben sıkıntı yaşamadım, emniyet içinde kaldım' demesi. Buradaki müşteri memnuniyetini pozitif tutmak önemli. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Parasal karşılığını hesaplamadık" dedi.

HAVALİMANINDA SON DURUM

Samsunlu, havalimanındaki son durum hakkında bilgi verirken, "Havalimanında 500'den fazla uçuş yapıldı. Bizim bugün 800'e yakın uçuş planlaması var. Kargo operasyonları başladı. 2 pistimiz açık, 3'üncü pistimiz de açılacak. Bugün akşama doğru normal hacimlerimizi yapar duruma geleceğiz. Havalimanında da yoğunluk yok. Normale döndük diyebilirim" diye konuştu.

Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı'nda Yaşananları Anlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Iga güvenlik ~ 2 yıl önce
Verdikleri maaş 5000 lira mutlu oldunuz mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik igaaa ~ 2 yıl önce
havalimanındaki görev yapan güvenlik görevlilerin İnanın çok mağdur ediliyoruz. Daha ay sonu geldi kim ne kadar zam alcak onu bile açıklamadılar. Hiç bir şekilde şeffaflık yok başımızdaki yöneticiler performans puanı veriyor ama neye göre veriyor performansla alakalı değil samimi olduğu kişilere göre veriyor. 3200₺ maaş veriyorlar bizden istedikleri şeyler bunun kat kat üstünde olması gerekiyor. İşlerine geldiler mi siz sınır koruyorsunuz siz limanın bel kemiğisiniz diyolar ama icraatta bize hiç öle davranılmıyor herşeyde haklı da olsak suçlu biz oluyoruz. Ya en basitinde covid -19 tedbirleri kapsamında bizlere bomboş cihazlarda bile zorunlu olarak gözlük taktırıyorlar. Gözlüğün gözümüzü bozmaktan başka hiç bir işe yaramadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm güvenlik arkadaşlar şikayetçi yöneticilerden gözlüklerden sistemden herşeyden bizim yaptığımız en ufak bir hata orda hayatımıza maal olacak derecede resmen hayatımızı riski atıyoruz en bir şey de soruşturma yiyoruz en ufak bir şey de yöneticiler tarafından tehdit ediliyoruz. Ekip ayırmalar olumsuz yazmalar vb. Bütün gün denetleniyoruz resmen mobing uygulanıyor. Bu durumdan güvenlikler olarak çok mağdur ediliyoruz. Eğitim veriyolar mesai saatleri dışında bile eğitim çözüyoruz telefonlardan evlerde bile çözmemiz isteniyor. Şu kadar vaktiniz var denilip mecbur bırakılıyoruz. Evime gidiyorum eşimle çoluğum çocuğumla vakit geçircem ama eğitim çözüyoruz. İş yerinde molaya çıkıyoruz eğitim çözüyoruz. Çok mağdur ediliyoruz bunlar gibi daha neleri var neleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igacı ~ 2 yıl önce
daha kendisi zam oranını açıklayamamış birisi. Personel hala bekliyor ama mükemmel yöneticilerimizden ve süper ceo muzdan ses seda yok. Geçen sene zammı mart ayına bırakıp mağdur etmişlerdi şimdi de aynı olacak galiba. İşte bizi yönetenleri görüyorsunuz ama eğitim olsa evde bile olsanız rahat yok hemen çözün derler. Pek umudum yok zamdan %35-38 den fazla yapmazlar
Eu bir numara Onu bunu bilmem ~ 2 yıl önce
En çok çalışanlar eu sefleri bak bizimkiler 2 saat başını yastığa koyamadı adamlar 10 12 saat kafalarını koyup uyuyup düşünüp öyle çalıştılar en çok zam onlara biz haketmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz Yorum ~ 2 yıl önce
Arkadaş siz nasıl insanlarsınız.. Rezil rüsva olduk. 25-30 milyar dolar harcandı buraya farkında mısın? ederinin 5-10 katı fazla paraya yapıldı... ve paralar yine alınan ürünlerin ithal olması sebebiyle yurtdışına gitti.. Buna rağmen kar küreme aracından tut alanın yetersizlikleri yüzünden her şey gümledi... Sizin gibiler yüzünden hiç bir şey düzelmez bu ülkede... eksik yanlış hatalı israf hiç bir şeyi kabul etmiyorsunuz nasıl bir biat yapısındasınız anlamadım... ALLAH kabul etmez bu saçmalıklarınızı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahane Samsunlu ~ 2 yıl önce
Hani yeteri kadar aracınız vardı AHL deki gibi olmayacak naraları attınız hepiniz... Gece belli bir saaten sonra damla kar düşmedi ona rağmen temizlik yapmadınız herkes biliyor... ya da aracınız olmadığı için yapamadınız... Milyarlarca dolay harcayıp/yiyip dünyaya rezil ettiniz hepimizi...Terminalde ne oturacak yer vardı ne yemek yerleri yeteri büyüklükteydi... Olağan dışı karmış 10-12 cm bekliyormuş bırakın Allah aşkın... 2330'dan sonra kar yağmadı laf ebeliği yapıyorsunuz... Yap işlet havalimanı ve yolların işletmeleri sorumluluklarını yerine GETİREMEDİ YEDİĞİ YANINA KAR KALDI... kimse kusura bakmasın REZİL OLDUK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam bir ~ 2 yıl önce
Tam bir boş beleş adam işi gücü yalan iga istese daha kötüsünü bulamazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga güvenlik adına konusan kişiye ithafen ~ 2 yıl önce
Seni zorla tutan yok, beğenmeyenlerde çıksın gitsin daha iyi iş varsa oraya geçsinn. Sanki zorla tutuyorlar. Birde kalkmış isyan ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga güvenlik ~ 2 yıl önce
Senin güvenlik olarak çalışmadığın belli.evet zorla tutmuyorlar ama bizde keyfimizden çalışmıyoruz millet mecbur calismaya mecbur olmayanlar zaten bırakıp gidiyor bu şirkette mecbur olanların sırtına binmeye devam ediyor.
Guvenlik ~ 2 yıl önce
Oldu 4 yılı bırakacam istifa edecem versin haklarımı bir dakika bile durmam çoğu da onu bekliyor tazminat
Yalakalık yapıyorsun ~ 2 yıl önce
Ver tazminatı çıksın millet boş yorum yapma
Sen kimsin ! ~ 2 yıl önce
Herkes yorum yapmakta özgür 3200 demek kü almıyorsun yalakalık yaptığın için 10 bin alıyorsun
Ahahahahh ~ 2 yıl önce
Bu kadar da yalakalık yapılmaz ahahaha
NEJDET KOMUTAN ~ 2 yıl önce
Ya arkadaş sen çok boş konuşuyorsun
Kargo THY ~ 2 yıl önce
Çok boşsun be kardeş kara cahil
iga security ~ 2 yıl önce
dostum iki gün sonra maaş yatacak biz hala ne kadar zam yapıldı bilmiyoruz. Neden açıklamıyorlar acaba? Düşük zam oranı verip millet kaçmasın veya geçen sene ki gibi martta verelim uyanmasınlar diyemi? Bütün havayolu kuruşuşları %65-70 civarı zam yaptı. Kadri bey şu zammı açıklayın dünyanın en büyük havalimanıyız ama yönetim olarak en küçüğüsünüz
Guvenlik guveeenliiik igaa ~ 2 yıl önce
Zam oranlari bankaya yatirdi 1 aylik daha işletcek zamlar beleşe gelcek , martta eski zamla birlikte yatirip çok görünmüş gibi yapcak , kuş beyinliler zammi anlayana kadar 1 -2 ay daha gecicek yılın yarısı oldu yaza girdiler , ve yeni eleman firsatlari dogdu isterse cikabilir simdi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenlikkk ~ 2 yıl önce
çalışanlarınız hepsi kafadan sakat insan tipleri nasil seçip aldınız bunlari , 1000 lira versen yine çalışır bunlar ,çünkü başka yer almaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga guvenlkk ~ 2 yıl önce
Zam oranlarını yatırdı borsaya yükselsin diye bekliyor 1 ay kalsa borsada zamları beleşe getiririm diye düşünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000