05 Nisan 2016, Salı 09:38:04

Kadın pilotlara rağbet arttı

Asya'da hava yolculuklarının artışı nedeniyle pilot kontenjanlarının yetersiz kalacağı tahmin ediliyor.
  • Kadın pilotun sürdüğü uçağa binmem ben yaaaa keşke pilotları görebilsek tipine bakarak yorum yapardım yakışıklı ise binerim yaşlıysa binmem
  • Bir tane dengesiz vardı motorun içine girip tesbihle falan fotoğraf çektiren ne oldu o ablaya pek göremiyoruz ortamlarda.....
  • Kadından pilot , erkekten kabın memuru olmaz ....
  • Cinsel ayrımcılık gibi algılanmasın ama evli çocuklu bir kadının bu işi yapması imkansız. Haftanın 3-4 günü yatıda olacaksın, geri kalan 2-3 günde git-gel ,ama mesai saati 12-14 saati bulacak. Sağlıklı bir evlilik yürütmek çok zor.
  • Ablacigim. Bu is cokpitte Oturup poz vermek gibi degil , bu is. Cesaret ve bilgi tecrube meselesi ha. Siz her sey olabilirsiniz ama kusura bakma , pilot Cok zor. Askeryenin disinda pilot Zor yetistirilir, Yinede basarilar diliyorum,
  • Sallama Selim.Gel otur bakalım 200 saatle.
  • Benim ciktigim 3 kizda birisi pegasus'ta pilot.Kendisi zor oldugunu ama gezmenin bir baska oldugunu soyleyip durur.
  • Bu is kadin isi degil
  • Cirkinseniz hic ugrasmayin!
  • KLM'den Cpt. Clarke'a: 3000 saate ne gerek var; burada 200 saat tecrübe ile geniş gövdede sağ koltuğa oturuyor herkes! Gelsinler burada uçsunlar o arkadaşlar!

Asya'da hava yolculuklarının artışı nedeniyle pilot kontenjanlarının yetersiz kalacağı tahmin ediliyor. Açığı kapatmak için havayolu şirketleri kadınların pilotluk mesleğine yönelmelerini sağlamaya çalışıyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Asya'da faaliyet gösteren  havayollarının yolcu kapasitesinin her yıl 100 milyon civarında artmasıyla  doğacak pilot ihtiyacının kadın pilotlar vasıtasıyla giderilmesi planlanıyor.

Yolcu ve uçuş sayılarındaki artışına rağmen, pilot kontenjanlarının  yetersiz kalabileceği ve bu nedenle kadın pilot sayısının da artırılması  alternatifi üzerinde durulacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte, pilotluk  kriterlerinin ağır olması, kadınların pilotluk mesleğine ilgisini azaltıyor.  Habere göre, dünyadaki pilotların toplamının sadece yüzde 5'i kadınlardan  oluşuyor.

Boeing Uçuş Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sherry Carbary, yaptığı  açıklamada, "Asya'da hava yolculuğu her yıl 100 milyon yolcunun eklenmesiyle  hızlı bir artış gösteriyor. Bu artış, havayolu şirketlerinin pilot ihtiyacını da  artırıyor. Asya'daki havayolu şirketleri önümüzdeki 2 yıl içinde 226 bin yeni  pilota ihtiyaç duyacak." ifadelerini kullandı.

Vietnam Havayolları Kadın Kaptan'ı Huynh Ly Dong Phuong ise "Asya  kültüründe kadınların pilot olmasına iyi gözle bakılmıyor. Bu mesleği seçeceğimi  anneme söylediğimde aldığım cevap olumsuz olmuştu. Erkek meslektaşlarımın da bana  farklı davrandıklarını düşünüyorum. Benim için en zor olan, meslektaşlarımın beni  bir kadın pilot olarak kabullenememesi." açıklamasını yaptı.

Air France-KLM Group Kaptanı Clarke ise "Kadınların pilot olması  gerçekten zor. Pilotluk mesleğinin gerçekleşebilmesi için 3 bin saatlik uçak  tecrübesi olması gerekiyor. Bu bir kadın için 12-15 senelik bir süre demek. Yani  bir kadının neredeyse tüm vaktini bu işe ayırması gerekiyor." dedi.

Araştırmalara göre Malezya'da pilot okullarına yapılan başvuruların  sadece yüzde 5'inin kadın olduğu belirtilirken, kadınların pilot olmak  istememelerinin sebebinin aile yaşamlarını etkileyebilecek olması  gösteriliyor.

Kadın pilotlara rağbet arttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Kadın pilot ~ 8 yıl önce
Kadın pilotun sürdüğü uçağa binmem ben yaaaa keşke pilotları görebilsek tipine bakarak yorum yapardım yakışıklı ise binerim yaşlıysa binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Bir tane dengesiz vardı motorun içine girip tesbihle falan fotoğraf çektiren ne oldu o ablaya pek göremiyoruz ortamlarda.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Sanane sana mı kaldı onun akıbeti..Mis gibi devam ediyor hayatına, uçuşlarına..Karın ağrın varsa gider raporunu yazarsın burda dengesiz diye atıp tutmak yerine, terbiyesiz
İsin doğası..:) ~ 8 yıl önce
Kadından pilot , erkekten kabın memuru olmaz ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Hem kadınlığımla hem mesleğimle gurur duyuyorum. Bu işin içinde olup sözde dünya vatandaşı olan ancak zihniyeti taş devrinde kalmış meslektaşlarımdan utanıyorum. Gümbür gümbür geliyoruz.
A321 ~ 8 yıl önce
Cinsel ayrımcılık gibi algılanmasın ama evli çocuklu bir kadının bu işi yapması imkansız. Haftanın 3-4 günü yatıda olacaksın, geri kalan 2-3 günde git-gel ,ama mesai saati 12-14 saati bulacak. Sağlıklı bir evlilik yürütmek çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Everest. Himalaya tepeleri ~ 8 yıl önce
Ablacigim. Bu is cokpitte Oturup poz vermek gibi degil , bu is. Cesaret ve bilgi tecrube meselesi ha. Siz her sey olabilirsiniz ama kusura bakma , pilot Cok zor. Askeryenin disinda pilot Zor yetistirilir, Yinede basarilar diliyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yükseklerdekilere ~ 8 yıl önce
Sevgili everest yorumunuz birçok kadın üzerinde sadece zavallı bir tebessüm oluşturur geçer ve gider..Kokpitte poz veren erkek pilotların varlığı da yadsınamaz ki bu son derece normal bir durumdur. Kadın ve erkek diye beynini cesaret ölçeğinde hele ki tecrübe ile sınıflandırmak son derece komiik olmuş.. Tecrübenin zaman ile kazanıldığını biliriz yıllardır, cinsiyete göre bir kazanımı olduğunu sizden duyuyorum..Bence siz kendi işinizle ilgilenin iyi çalışamalar
.. ~ 8 yıl önce
Askeriyeden yetişenler 2 kere lisans alıyormuş. Kadınım ve senden daha iyi pilot olduğum kesin.
Katiliyorum ve ayrica ~ 8 yıl önce
Saat alsinlar bir de . saatciye git abicim sen pilotlarin poz verdigi saatten istiyorum de.
basbaya pilotum ~ 8 yıl önce
adamin beyni yok fikri var...
Berkay ~ 8 yıl önce
Sallama Selim.Gel otur bakalım 200 saatle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crease ~ 8 yıl önce
Benim ciktigim 3 kizda birisi pegasus'ta pilot.Kendisi zor oldugunu ama gezmenin bir baska oldugunu soyleyip durur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akilli cocuk ~ 8 yıl önce
Parali kizlara takiliyor
~ 8 yıl önce
Bu is kadin isi degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Kimin işi? Pilotluk erkek genetiğine mi işleniyor? Kaçıncı kromozom?
Kizlar ~ 8 yıl önce
Cirkinseniz hic ugrasmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo_fo ~ 8 yıl önce
olamadin herhalde :)
:)))) ~ 8 yıl önce
Puhahahah koptum yaaahuuu :)))) iyiydi
... ~ 8 yıl önce
Ah be zavallım başkasının adına utanmak nedir şu yazdığını okuyunca hissettim valla.
Selim ~ 8 yıl önce
KLM'den Cpt. Clarke'a: 3000 saate ne gerek var; burada 200 saat tecrübe ile geniş gövdede sağ koltuğa oturuyor herkes! Gelsinler burada uçsunlar o arkadaşlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırdır ~ 8 yıl önce
Sen de mi pilot olamayıp çamur atan tayfadansın ?
.. ~ 8 yıl önce
Yok o astronot olacakmış ama son dakikadabu. Iş bana göre değil abicim 8e 5 çalışmak var diyenlerden. Adam akıllı. Karısı da pilot değildir ne güzel. Daha ne istesin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000