06 Temmuz 2009, Pazartesi 08:02:15

Kaddafi sevgilisine uçak almış...

Libya liderinin adı bu kez Uganda'nın 5 krallığından biri olan Toro'nun ana kraliçesi ile aşk dedikodusuna karıştı. Kaddafi, kraliçeye uçak almış...

Geçtiğimiz hafta Afrika Birliği'ne ev sahipliği yapan Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin Uganda'nın 5 krallığından biri olan Toro'nun kraliçesi Best Kemigisa ile aşk ilişkisi olduğunu yazan Uganda'daki bir gazetenin iki editörüne dava açıldı.

Kaddafi ve Kemigisa arasındaki ilişkiyi defalarca kaleme alan editörler, iki ülke arasındaki barışa ve kardeşliğe zarar verdikleri gerekçesiyle iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Red Pepper isimli gazete, Kaddafi (67) ile Kemigisa (42) arasında bir ilişki olduğunu yazınca Uganda'daki Libya Büyükelçisi, Kaddafi'nin hakarete uğradığını söyleyerek 245 milyon İngiliz sterlinlik (612.5 milyon TL) tazminat talebiyle savcılığa başvurdu. Davaya konu olan haberlerden birinde Kaddafi'nin Kraliçe'ye özel bir uçak aldığı ve Kraliçe'nin bu uçakla resmi ziyaretlerde bulunduğu da ileri sürülmüştü. Kraliçe hakkındaki iddialar Uganda'da büyük yankı uyandırırken, Kraliçe Kemigisa haberlere ilişkin hiçbir yorumda bulunmadı. Dünyanın en genç kralı olan Toro Kralı Oyo'nun amcası James Mugenyi , Kralı ve onun annesini komik duruma düşüren herkesin, Toro'nun adalet mekanizması tarafından cezalandırılacağı uyarısını yapmıştı.

(Sabah)

Kaddafi sevgilisine uçak almış...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000