07 Mart 2009, Cumartesi 08:22:41

Kabinden duman çıkınca uçak geri döndü!

Avusturya Hava Yollarına ait bir Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kabininde duman çıkması üzerine havaalanına geri dönerek zorunlu iniş yaptı.

Avusturyalı yetkililer, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gitmek üzere havalanan uçakta 72 yolcuyla mürettebatın bulunduğunu belirtti. Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR) da, yolcular arasında 20 Bulgar siyasetçinin bulunduğunu duyurdu. Radyo, kabinde yangın çıktığını ama hemen söndürüldüğünü kaydetti. 

Uçağın güvenli biçimde Viyana'nın Schwechat Uluslararası Havaalanına indiğini bildiren Avusturyalı yetkililer, dumanın kaynağını belirlemek için teknik kontrolün başlatıldığını söyledi. Avusturya Havayolları sözcüsü Livia Dandre Boehm, bugün öğleden sonra meydana gelen olayda yaralanan olmadığını, itfaiyecilerin de alana çağrılmadığını açıkladı.

Uçak yolcularından Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakan Yardımcısı Nina Radeva BNR'ye telefonla yaptığı açıklamada, olay sırasında panik yaşanmadığını, yolcuların sadece yanık kokusu aldıklarını söyledi. Radeva, sorunsuz iniş yapan uçağın tüm yolcularının Sofya'ya gelmek üzere yeni bir uçağın tahsis edilmesi için havaalanında bekletildiğini bildirdi.

 

Kabinden duman çıkınca uçak geri döndü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000