01 Ocak 2015, Perşembe 17:35:14

KABİNDE 'KADIN YANI KOLTUK' KRİZİ

ABD'nin New York şehrinden Tel Aviv’e giden uçakta bir grup Ultra-Ortodoks Yahudi, kadınların yanına oturmayı reddedince uçak uzun süre hareket etmedi. Son aylarda bu sebepten üçüncü kez bir uçağın geciktiği bildirildi.
  • Sevdiğim bir hikayeyi paylaşmak istiyorum belki biraz düşündürür: İki keşiş bir nehri geçmek üzerelermiş. Nehrin kıyısında karşıya geçmek isteyen korkak ve güzel bir kadınla karşılaşmışlar. Keşişlerden biri genç kadını sırtına alıp karşıya geçirmiş. Diğeri ise buna çok sinirlenmiş. Zira onların öğretisine göre ellerine kadın elinin değmesi bile büyük günahmış. Keşişler manastıra gelmişler. Kadını nehirden geçiren olayı unutmuş ama diğeri unutmamış. Gitmiş arkadaşını yönetime ihbar etmiş. Durumu değerlendirmek amacıyla bir toplantu düzenlenmiş. İhbarcı keşiş söz almış ve arkadaşını suçlamış. 'Bu adam artık bir lanetli çünkü, güzel bir kadını sırtına aldı,nehirden geçirdi' demiş. Toplantıya katılanların gözleri fal taşları gibi açılmış. Sıra kadını sırtlayana gelmiş. Bizimki kendinden emin bir şekilde ayağa kalmış ve şunları söylemiş; ''Doğru o kadını sırtımda taşıdım. Nehirden geçmesi gerekirdi ona yardım ettim. Fakat ben kadını nehirden geçirdikten sonra oraya bıraktım. Siz niye hala taşıyorsunuz? Bir F/O
  • Herşeyiyle tüm yorumlar haklı ancak birşeyi gözden kaçırmışız. Bunu yapanlar Yahudi değilde Müslüman olsa idi derhal uçaktan atarlar birde Günlerce soruşturmadan geçerlerdi. Bu Batı ve Amerika' ya özenenlere ders olsun.
  • hayir tamam hadi onlari da anliyorum da bazi arkadaslarin da belirttigi gibi yahudiler yapinca ultra ortadoks oluyorlar.. Muslumanlar yapsa bagnaz oluyorlar..
  • Dünyanın hertürlü yobazdan acilen kurtulması lazım. Çok istiyorsa herkesten önce check-in yaptırsalarmış. Bu şekilde diğer insanları geciktirmeye hakları yok.
  • Check in esnasında erken gelseler Yanyana oturur ve hatunlari Yanlarına oturtmazlardi :-)
  • Burası iyice tgsci kahvehanesine döndü yahu. Seviyeye bakar mısınız? Bir f/o...
  • O kadar ultraysan el al ile ucarsin. Yahudilerin nazi cekilmez. Bugun bayan yani istemeyen yahudi yarin ucakta bayanin ucmasini da istemez. Ne mutlu Müslümanım diyene..
  • inanca saygı gösteren israilliler mi ? müslümanları acımasızca katleden israil değimi ? müslüman kanı içinde boğulacak israil elbet birgün
  • Kadin ezan okursa sesinden tahrik olurum diyen seriatci tipler gibi bunlarda sacmalamislar. Icki haram derler icki servisinin oldugu ucakla giderler, israf gunah derler bir milyonluk arabaya binerler, Allah'in verdigi cani ancak Allah alir derler kafa keserler, karima kadin doktor baksin derler kizlarini okutmaz medreseye gonderirler. Celiskilerle dolu inanclar, yazik size.
  • işte gerçekler işte islamdan korkan lar alın size tipik bir yahudi örnegi ama askaldı 2023 senesi israilin ve koyu dinci yahudilerin bitişi olacak çünkü dünya islam dan degil yahudilerden korkacak demedi demeyin birde thy de bu olay yaşansaydı ve thy o uçuşu geciktirseydi bizi dünyaya rezil etmek isterlerdi

ABD'nin New York şehrinden Tel Aviv’e giden uçakta bir grup Ultra-Ortodoks Yahudi, kadınların yanına oturmayı reddedince uçak uzun süre hareket etmedi. Son aylarda bu sebepten üçüncü kez bir uçağın geciktiği bildirildi.

John F. Kennedy Havaalanı'ndan İsrail’e gitmek için uçağa binen bir grup Ultra-Ortodoks yolcu, dini kuralları gereği kadınların yanına oturmayı reddedince uçakta kaos yaşandı. Ultra Ortodoks Yahudiler, başka yolcularla yer değiştirmek istedi. Bazı yolcular bu talebi yerine getirmeyince Yahudiler bilette yazılı koltuklara oturmayı reddetti. Bazıları ise para teklif edip yolculardan koltuklarını almaya kalktı.

20 Aralık günü gerçekleşen olayda oturmayı reddeden Yahudiler yüzünden uçak uzun süre kalkamadı. Pilotun anonsla rica etmesi üzerine Yahudiler oturup kemerlerini bağladılar ancak uçak yükselince hemen ayağa kalkıp koridorda ayakta beklemeye başladılar. Bu arada koridorda ayakta bekleyenler yüzünden yemek servisinde ve yolcuların tuvalete gitmesinde sorunlar yaşandı.

Daha önce de Eylül ve Ekim ayında aynı havaalanından İsrail’e giden uçakta bazı Yahudilerin kadınların yanına oturmayı reddetmesi sebebiyle seferlerde gecikmeler yaşanmıştı. (Dünya)

KABİNDE 'KADIN YANI KOLTUK' KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sevdiğim bir hikayeyi paylaşmak istiyorum belki biraz düşündürür: İki keşiş bir nehri geçmek üzerelermiş. Nehrin kıyısında karşıya geçmek isteyen korkak ve güzel bir kadınla karşılaşmışlar. Keşişlerden biri genç kadını sırtına alıp karşıya geçirmiş. Diğeri ise buna çok sinirlenmiş. Zira onların öğretisine göre ellerine kadın elinin değmesi bile büyük günahmış. Keşişler manastıra gelmişler. Kadını nehirden geçiren olayı unutmuş ama diğeri unutmamış. Gitmiş arkadaşını yönetime ihbar etmiş. Durumu değerlendirmek amacıyla bir toplantu düzenlenmiş. İhbarcı keşiş söz almış ve arkadaşını suçlamış. 'Bu adam artık bir lanetli çünkü, güzel bir kadını sırtına aldı,nehirden geçirdi' demiş. Toplantıya katılanların gözleri fal taşları gibi açılmış. Sıra kadını sırtlayana gelmiş. Bizimki kendinden emin bir şekilde ayağa kalmış ve şunları söylemiş; ''Doğru o kadını sırtımda taşıdım. Nehirden geçmesi gerekirdi ona yardım ettim. Fakat ben kadını nehirden geçirdikten sonra oraya bıraktım. Siz niye hala taşıyorsunuz? Bir F/O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herşeyiyle tüm yorumlar haklı ancak birşeyi gözden kaçırmışız. Bunu yapanlar Yahudi değilde Müslüman olsa idi derhal uçaktan atarlar birde Günlerce soruşturmadan geçerlerdi. Bu Batı ve Amerika' ya özenenlere ders olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) kosher mealciler ~ 9 yıl önce
hayir tamam hadi onlari da anliyorum da bazi arkadaslarin da belirttigi gibi yahudiler yapinca ultra ortadoks oluyorlar.. Muslumanlar yapsa bagnaz oluyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurtulmak lazım ~ 9 yıl önce
Dünyanın hertürlü yobazdan acilen kurtulması lazım. Çok istiyorsa herkesten önce check-in yaptırsalarmış. Bu şekilde diğer insanları geciktirmeye hakları yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Check in esnasında erken gelseler Yanyana oturur ve hatunlari Yanlarına oturtmazlardi :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burası iyice tgsci kahvehanesine döndü yahu. Seviyeye bakar mısınız? Bir f/o...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
O kadar ultraysan el al ile ucarsin. Yahudilerin nazi cekilmez. Bugun bayan yani istemeyen yahudi yarin ucakta bayanin ucmasini da istemez. Ne mutlu Müslümanım diyene..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
inanca saygı gösteren israilliler mi ? müslümanları acımasızca katleden israil değimi ? müslüman kanı içinde boğulacak israil elbet birgün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KADIN SESI ~ 9 yıl önce
Kadin ezan okursa sesinden tahrik olurum diyen seriatci tipler gibi bunlarda sacmalamislar. Icki haram derler icki servisinin oldugu ucakla giderler, israf gunah derler bir milyonluk arabaya binerler, Allah'in verdigi cani ancak Allah alir derler kafa keserler, karima kadin doktor baksin derler kizlarini okutmaz medreseye gonderirler. Celiskilerle dolu inanclar, yazik size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrt ~ 9 yıl önce
doğru söylemişsiniz. bu doğru söyleyişinizi çekemeyen kendi içlerine karşı dürüst olmayan çok kişi mevcut. onlar bu çelişkiyi içlerine itiraf etme samimiyetinde değiller. siyah ve beyazcı onlar (toptancı).
urfair ~ 9 yıl önce
işte gerçekler işte islamdan korkan lar alın size tipik bir yahudi örnegi ama askaldı 2023 senesi israilin ve koyu dinci yahudilerin bitişi olacak çünkü dünya islam dan degil yahudilerden korkacak demedi demeyin birde thy de bu olay yaşansaydı ve thy o uçuşu geciktirseydi bizi dünyaya rezil etmek isterlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000