01 Mayıs 2017, Pazartesi 14:01:38

Kabin yasağına Havelsan çözümü

HAVELSAN ve THY Teknik, kabin içi eğlence sistemleri ile ilgili kapasite ve yetenek artırımı için çalışmalara başladı.
  • Asgida yorumcuya saldiran okuz muhtemelen burada editordur, arkadaslar airkuleye donelim, tavsiye edelim
  • HEVALSAN
  • Geniş gövdeli uçaklarımızdaki eğlence sistemi yeteri kadar iyi bence. Birçok defa 10 saat üzeri yolculuk yaptım çantamdan laptop ya da telefonu çıkartma ihtiyacı hissetmedim. Amaç zaman geçirmekse önünüzdeki ekranda isteyebileceğiniz her türlü eğlence mevcut. Diğer yandan bu kısıtlama tamamen bir saçmalık ancak yolculuğu çekilmez bir hale getirdiğini düşünen yoktur sanırım.
  • bende eglenceye cozum var. buyuk ucaklardaki on bagaj alani eglenceye ayrilabilir. thy asagi inis icin bir merdiven koyar.on kargo alani kucuk discoya donusturulur.ve hatta arka bagaj salonu ise cocuklera ayrilabilir.E bagajlar ne olacak derseniz bunun icin kargi ucagi ucaga eslik edebilir. Gordugunuz gibi cozum cok,yeterki benim gibi nir havacilik dehasina sorsunlar.Ayiptir soylemesi cok uzun yillarimi bu sektore vermis biriyim,yani anlayacaginiz havacilik gurusuyum.Havacilik alanin da bir prensim.ilk ucagimi ucurdugummdan beri 20 yil gecti.eger bor feyz almak usterseniz bana mesaj yazabilirsiniz. sizleri degerli fikirlerimle isiga kavusturabilirim.of allahim ben niye nbu kadar superim.yoksa ben superman miyim. evet evet gercegi acikliyorum ben seupermanim.
  • Havelsan guzel calismalarda bulunuyor, tebrik ederiz
  • Ife atölyesini tebrik ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum
  • Olmazzz, hicbirsey yerini tutamaz, cocuk musunuz kardesim?!
  • bunları kimlerle ortak yapıyorsunuz? kullanılan malzeme,yazılım ne malı? bunları da açıklayın bilsin millet...

HAVELSAN ve THY Teknik, kabin içi eğlence sistemleri ile ilgili kapasite ve yetenek artırımı için çalışmalara başladı.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Türk Hava Yolları'nın (THY), ABD ve İngiltere tarafından getirilen elektronik cihaz yasağının ardından, HAVELSAN ve THY Teknik tarafından geliştirilen kabin içi eğlence sisteminin kapasite ve yeteneklerinin artırılmasını talep ettiğini belirterek, "THY Teknik ile ortak ürettiğimiz ürünümüzün talebe yönelik yazılım çalışmalarını başlattık." dedi.

Atalay yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin, Türkiye'den yapılan uçak seferlerinde cep telefonu dışındaki elektronik cihazların kabinde taşınmasını yasakladığını anımsatarak, söz konusu yasak dolayısıyla THY'nın kablosuz ve tablet tabanlı eğlence sistemlerine ağırlık verdiğini söyledi.

HAVELSAN olarak THY filosu için kabin içi eğlence sistemi üretimi yaptıklarını anımsatan Atalay, elektronik cihaz yasağı öncesinde THY'ye uçaklarda yolculara dağıtılmak üzere 900 kabin içi eğlence içeriklerinin yüklü olduğu tablet teslim ettiklerini anlattı.

THY'ye eğlence sistemleri üretimi konusunda HAVELSAN sistemlerinin hem fiyat hem müşteri ihtiyacının karşılanması hem de teknoloji açısından ciddi bir avantaj sağladıklarını ifade eden Atalay, "Ürün satmak yerine konsept satışı peşindeyiz." diye konuştu.

Atalay, yasağın gündeme gelmesinin ardından THY tarafından kablosuz kabin içi eğlence tabletlerinin kapasite ve yeteneklerinin artırılması talebinin geldiğini dile getirerek, HAVELSAN'ın iş ortağı THY Teknik ekibiyle söz konusu talebe yönelik yazılım çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Kablosuz kabin içi eğlence sistemlerine talebin yüksek olduğunu ancak uzun süreli uçuşlarda yolcuların, daha büyük ekranları tercih etmelerinden dolayı kablolu eğlence sisteminin de uçaklarda yer alacağını dile getiren Atalay, geliştirilen bu sistemlerin Türk sivil havacılığı açısından da bir ilk olduğunu vurguladı.

İlk kez Boeing ve Airbus uçakları için uluslararası standartlarda sertifika sahibi elektronik ve akıllı bir sisteme sahip olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Atalay, kabin içi eğlence sistemlerinin mevcut piyasa ürünlerinden pozitif ayrıştığının da altını çizdi.

Atalay, sistemlerin yolcular, bakım personeli ve mürettebat için kullanıcı dostu olduğunu kaydetti.

Kabin yasağına Havelsan çözümü

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Asagida ~ 7 yıl önce
Asgida yorumcuya saldiran okuz muhtemelen burada editordur, arkadaslar airkuleye donelim, tavsiye edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heval ~ 7 yıl önce
HEVALSAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 7 yıl önce
Geniş gövdeli uçaklarımızdaki eğlence sistemi yeteri kadar iyi bence. Birçok defa 10 saat üzeri yolculuk yaptım çantamdan laptop ya da telefonu çıkartma ihtiyacı hissetmedim. Amaç zaman geçirmekse önünüzdeki ekranda isteyebileceğiniz her türlü eğlence mevcut. Diğer yandan bu kısıtlama tamamen bir saçmalık ancak yolculuğu çekilmez bir hale getirdiğini düşünen yoktur sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsilastirma ~ 7 yıl önce
Neye gore karsilastiriyorsunuz benim ayda 3 amerika ucusum var, emirates le thy ile karsilastirmak yerinde olur
netflix Amazon prime ~ 7 yıl önce
Thy nin amazon prime ve netflix i kabin icine koymasi lazim ne reklam olur biliyormusunuz, asil reklam budur, acil harekete gecilmeli netflix kabul eder
Amaç ~ 7 yıl önce
Zaman geçirmekse öyle de okuman gereken yazman gerekenler varsa...
Karşılaştırma ~ 7 yıl önce
İlla bir arapla mukayese yapılacak. Nedendir bu arap merakı beyler neden ?
remzi ~ 7 yıl önce
bende eglenceye cozum var. buyuk ucaklardaki on bagaj alani eglenceye ayrilabilir. thy asagi inis icin bir merdiven koyar.on kargo alani kucuk discoya donusturulur.ve hatta arka bagaj salonu ise cocuklera ayrilabilir.E bagajlar ne olacak derseniz bunun icin kargi ucagi ucaga eslik edebilir. Gordugunuz gibi cozum cok,yeterki benim gibi nir havacilik dehasina sorsunlar.Ayiptir soylemesi cok uzun yillarimi bu sektore vermis biriyim,yani anlayacaginiz havacilik gurusuyum.Havacilik alanin da bir prensim.ilk ucagimi ucurdugummdan beri 20 yil gecti.eger bor feyz almak usterseniz bana mesaj yazabilirsiniz. sizleri degerli fikirlerimle isiga kavusturabilirim.of allahim ben niye nbu kadar superim.yoksa ben superman miyim. evet evet gercegi acikliyorum ben seupermanim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 7 yıl önce
buyuksun usra
Guzel ~ 7 yıl önce
Havelsan guzel calismalarda bulunuyor, tebrik ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatbakim ~ 7 yıl önce
Ife atölyesini tebrik ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Olmazzz, hicbirsey yerini tutamaz, cocuk musunuz kardesim?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi salak daha ~ 7 yıl önce
Yau sanki bi tek sen biliyosun yerini tutamıyacağını. En azından olabildiği kadar iyisini yapıp kaybı azaltmak için bişey yapmamalı sana göre salak herif. Gerçi o zaman ona da yorum yaparsın. Bi de mesela o zaman sen kanser olsan tedavi de yaptırma, nasıl olsa ölüceksin ya.
havelsan ~ 7 yıl önce
bunları kimlerle ortak yapıyorsunuz? kullanılan malzeme,yazılım ne malı? bunları da açıklayın bilsin millet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
yazilimin mali olur mu olur
sergio efendi ~ 7 yıl önce
yazılımın malı olur mu diyorsun da o yüzden mi thy milyonlarca euro parayı alman firmasına yazılım için ödedi? askeri silah,savunma vs kullanılan yazılımlar için de devlet abd'ye milyonlarca dolar ödüyor. demek ki yazılımın patentle yapıldığı bir ülke ya da ülkeler varmış.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000