04 Nisan 2021, Pazar 13:47:04

Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Tamamen Yerli Oldu

THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'nin tasarım, üretim ve montaj aşamalarını tamamen yerli olarak tamamladı.
  • İktidar borazancısı gazete parçasından yeni bir yerli ve milli gaz ve masal haberi...Koltuk sallanınca bir anda güya yerli ve milli yapmadık şey kalmadı hamdolsun.

Türk Hava Yolları (THY) ve Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ortaklığı ile havacılık sektöründeki ürünlerin yerlileştirilmesi hedefiyle 2011 yılında kurulan Kabin İçi Sistemleri Tasarım ve Üretim A.Ş (TCI), THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'nin tasarım, üretim ve montaj aşamalarını tamamen yerli olarak tamamladı.

Sabah Gazetesi'nden Cevdet Özdemir'in haberine göre; Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin uçucu personellerine hizmet veren THY Uçuş Eğitim Merkezi'ndeki Airbus 320, 330 ve Boeing 737, 777 tipi uçaklarının kabin içi eğitim simülatörleri TCI tarafından üretildi. 2018 yılında başlanan projenin tasarım, üretim ve montaj aşamalarında TCI önderliğinde yerli tedarikçiler de faaliyet gösterdi.

6 ÜLKEYE İHRACAT

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 165 personeli ile faaliyet gösteren ve bu yıl 10. yılını kutlayan şirket geliştirdiği ürünler ve aldığı ihalelerle birlikte uçak kabin içi alanında dünyada önemli bir oyuncu haline gelme yolunda da ilerliyor.Bugüne kadar 200'ün üzerinde uçağa 'galley' olarak adlandırılan mutfak sistemleri olmak üzere çeşitli ürünler tasarlayıp üreten şirket,Boeing, Airbus, Stelia gibi firmalarının tedarikçi kataloğunda yer alıyor Böylece dünyadaki birçok havayolu ve uçak leasing firmasına hizmet vermen ve 6 ülkeye ihracat yapan TCI, aynı zamanda THY ve Sun Express gibi havayollarının da önemli bir tedarikçisi ve destek sağlayıcısı konumunda.Yerli alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı hedefleyen şirketin yakın gelecekte Lavatory, Cargo Container, Cargo Pallet, Overhead Bin, Side Wall Panel gibi diğer sektörel ürünlerle ürün çeşitliliğini arttırmayı amaçlıyor.

Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Tamamen Yerli Oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Masal ~ 3 yıl önce
İktidar borazancısı gazete parçasından yeni bir yerli ve milli gaz ve masal haberi...Koltuk sallanınca bir anda güya yerli ve milli yapmadık şey kalmadı hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık! ~ 3 yıl önce
Bu toprakların havasını solumuş suyunu içmiş her birey emeğe saygı göstermesini bilir. Yiğidi öldürür ama hakkını verir. Sen kimin soyundansın acaba!
Yerli değil Yer mi ürün ~ 3 yıl önce
Thy teknik tarafından üretilen yer mi galley ekipmanları ne oldu acep! Bir de sunucu ve kablosuz router vardı.
Yerli değil Yer mi ürün ~ 3 yıl önce
Thy teknik tarafından üretilen yer mi galley ekipmanları ne oldu acep! Bir de sunucu ve kablosuz router vardı.
Yazık yazana ~ 3 yıl önce
Edebiyatı bırak gerçekler niye ağrına gidiyor,koltuk,para ve çıkar için utanmadan söylenen yalanlar ne zamandan beri emek oldu ve senin soyun,sopun ne onu anlat sahibinin sesi...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000